«Μολυσμενες» οι γυναικες κατα την εμμηνο ρυση;

Άχμαντ Ελντίν

 بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Οι γυναίκες κατά την έμμηνο ρύση δεν θεωρούνται «μολυσμένες». Κανένα κορανικό χωρίο δεν δίνει τέτοια περιγραφή. Όποια μετάφραση αναφέρει το «μολυσμένες» είναι απλά λάθος. Το Κοράνι (ελληνική μετάφραση) λέει:

«Σε ρωτάνε για την περίοδο των γυναικών. Απάντησε: Είναι βλαβερή. Γι’ αυτό μείνετε μακριά (σεξουαλικά) από τις γυναίκες σας που έχουν την περίοδο τους και μην τις πλησιάσετε (σεξουαλικά) μέχρις ότου γίνουν καθαρές» (Κοράνι κεφ. 2 εδάφ. 222)

Ορισμένες μεταφράσεις λανθασμένα αναφέρουν την λέξη «μόλυνση». Καμία αραβική λέξη από το χωρίο (222 του κεφ. 2) δεν λέει «μόλυνση». Έχουμε την αραβική λέξη «άδα-ν» που σημαίνει βλαβερότητα και έχει να κάνει με το αίμα το οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία για την ακάθαρτη η ενοχλητική φύση του. (Ταφσίρ Ας Σαάντι, τόμος 1, σελ. 160)

Όμως αυτό, στο Ισλάμ, είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν μειώνει την γυναίκα ούτε την παρουσιάζει κατώτερη. Είναι σαν τα ούρα. Κάποιος που ουρεί φυσιολογικά μπορεί να δείχνει καλή υγεία αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό που βγάζει είναι καθαρό. 

Επίσης, όπως είδαμε απο το Κοράνι, ο άνδρας διατάζεται από τον Ύψιστο να απέχει μόνο σεξουαλικά από την γυναίκα κατά την έμμηνο ρύση και όχι ολοκληρωτικά όσον αφορά την καθημερινότητα. Στη προφητική διδασκαλία και παράδοση (Σούννα) τονίζεται ότι ο άνδρας δεν πρέπει να απομακρύνεται από την γυναίκα κατά την περίοδο της. Ο Προφήτης έτρωγε με την γυναίκα του, κοιμόταν μαζί της (όχι σεξουαλικά), την αγκάλιαζε, διάβαζε το Κοράνι στην αγκαλιά της, όλα αυτά κατά την διάρκεια της περιόδου της γυναίκας του. (Ταφσίρ Ιμπν Καθίρ, τόμος 1, σελ. 616 – και Σαχίχ Μούσλιμ 1/245)

Αν μια γυναίκα θεωρείται μολυσμένη κατά το Ισλάμ στην έμμηνο ρύση, τότε ο Προφήτης μας δεν θα έκανε τα παραπάνω και θα ήταν ολοκληρωτικά απόμακρος.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد



Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Tags: , , , ,

%d