Ευχόμαστε για τις μη Μουσουλμανικές γιορτές;

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Το να εύχεται ένας Μουσουλμάνος για τις μη Μουσουλμανικές γιορτές είναι ενάντια στις αρχές του Ισλάμ. Τα Χριστούγεννα και κυρίως το Πάσχα είναι γιορτές που δηλώνουν την δογματική και την θεολογική θέση των Χριστιανών (ο Ιησούς είναι Θεός, υιός Θεού, ανάσταση κτλ.). Συνεπώς είναι απαράδεκτη η ευχή για καλές γιορτές διότι είναι σαν να συμμετέχεις σε αυτήν την άστοχη θεολογία (κατά τους Μουσουλμάνους) η οποία εναντιώνεται στον Μονοθεϊσμό (Ταουχίντ) οπου με την σειρά του είναι το Α και Ω της Ισλαμικής Θεολογίας και κάθε προσβολή προς το Ταουχίντ το άτομο κινδυνεύει να μείνει εκτός Ισλαμικής πιστής.

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα σε αυτούς τους Μουσουλμάνους που επιμένουν να εύχονται για τις μη Μουσουλμανικές γιορτές. Εάν, για παράδειγμα, οι μη Μουσουλμάνοι είχαν μια γιορτή οπου γιόρταζαν μια σφαγή κατά των Μουσουλμάνων, θα ευχόντουσαν άραγε αυτοί οι Μουσουλμάνοι, στο όνομα της ειρήνης και της χαράς, όπως λένε, «καλές γιορτές»; Φυσικά και όχι. Αυτό πιστεύω είναι ξεκάθαρο σε όλους μας και απολύτως λογικό. Εάν λοιπόν κατανοούμε ότι δεν μπορούμε να ευχηθούμε για κάτι εγκληματικό τότε τι συμβαίνει στην περίπτωση οπου η ευχή μας προορίζεται για κάτι ακόμα πιο χειρότερο και αυτό είναι το Σίρκ (ειδωλολατρία – Πολυθεΐα).  Ο Ύψιστος λέει:

«…και η Φίτνα (Πολυθεΐα) είναι χειρότερη από το σκοτωμό» {Κοράνι 2:191}

Ο μεγάλος Ιμάμης και σχολιαστής του Κορανίου, ο Ιμάμ αλ Κούρτουμπι, σχολιάζει λέγοντας «δηλαδή το να σε σκοτώσουν είναι καλύτερο από το να υποβληθείς στην πολυθεΐα/ειδωλολατρία» {Ταφσίρ αλ Κούρτουμπι, τόμος 1, σελ. 494}

Οι Μουσουλμάνοι λοιπόν που εύχονται για μη Μουσουλμανικές γιορτές καλό είναι να αναρωτηθούν τι ακριβώς εύχονται. Φαίνεται δεν έχουν καταλάβει το σοβαρό ατόπημα τους.

Η συναίνεση των λογίων επίσης αναφέρει ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται να εύχεται ένας Μουσουλμάνος για τα Χριστούγεννα η το Πάσχα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό είναι ένα είδος μίμησης και πρέπει να αποφεύγεται ακόμα και αν είναι συγγενείς/γονείς. (Ματζμού’α αλ Φαταάουα ουα ρασάηλ , Σέηχ Ίμπν Ουθαημήν, τόμος 3 σελ. 369

Και όπως είπε ο Προφήτης صلى الله عليه وسلم «όποιος μιμείται έναν λαό, τότε είναι σαν αυτούς» (Άμπου Νταούντ νούμερο 4031)

Προς αυτούς τους Μουσουλμάνους τους λέμε με κάθε ειλικρίνεια: «φοβηθείτε και σεβαστείτε τα όρια του Αλλάχ του Υψίστου»

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمدCategories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: