Μια σημαντική υπενθύμιση από μια Ελληνίδα Μουσουλμάνα για αυτούς που ασπάζονται το Ισλάμ

«…κάποιος που πρωτοασπάζεται το Ισλάμ θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλές «κουλτούρες» του Ισλάμ, αιρέσεις, και γενικότερα με πολλές διαφορετικές ερμηνείες, κάτι που ο προφήτης μας (ειρήνη σε αυτόν) είχε προφητέψει.

Πρέπει να ακολουθήσουμε τη μεθοδολογία των πρώτων Μουσουλμάνων, πώς ερμήνευσαν και κατανόησαν εκείνοι το Ισλάμ, διαφορετικά θα καταλήξει κάποιος να ακολουθεί κουλτούρες αναμεμειγμένες με το Ισλάμ, τις προσωπικές γνώμες του, τις επιθυμίες του, απομακρύνοντας έτσι τον εαυτό του από την αλήθεια. Πραγματικά είναι κρίμα για κάποιον που κάνει το βήμα να ασπαστεί το Ισλάμ, να περάσει όλες τις δυσκολίες που συνεπάγεται αυτή η επιλογή και να καταλήξει με τους χαμένους στην Μεταθανάτιο ζωή. Θυμάμαι ένας καθηγητής μου, μας έλεγε ότι ο επιστήμονας για να είναι σε θέση να μιλήσει για το έργο ενός συγγραφέα και να το παρουσιάσει στην επιστημονική κοινότητα, είναι υποχρεωμένος να μιλήσει βασισμένος στα όρια του βιβλίου, χωρίς περαιτέρω ερμηνείες και προσωπικές γνώμες, διαφορετικά θα λέγεται δημοσιογράφος και όχι επιστήμονας. Αυτή η μεθοδολογία προσέγγισης ενός βιβλίου λέγεται «Μεθοδολογία Ανάλυσης Λόγου» και είναι ένα από τα πιο γνωστά μαθήματα που διδάσκονται οι φοιτητές σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο εξωτερικό ανά τον κόσμο. Και θέλω να καταλήξω ότι με αυτόν τον τρόπο μας δίδαξε ο αγράμματος προφήτης μας (ειρήνη σε αυτόν) να ακολουθούμε την πίστη μας, χωρίς ερμηνείες και προσωπικές εκτιμήσεις των πηγών, επικαλούμενοι τη λογική μας, όπως κάνουν πολλά αιρετικά παρακλάδια του Ισλάμ. Και αναφέρω τις Πανεπιστημιακές Σπουδές όχι για να επαληθεύσω το Ισλάμ, αλλά για να πω ακριβώς το αντίθετο. Το Ισλάμ έχει διδάξει αυτή τη μεθοδολογία και τον τρόπο σκέψης στον άνθρωπο 1400χρόνια πριν. Αν αυτή η μεθοδολογία αφορά πράγματα μη θεολογικού περιεχομένου, τότε πόσο μάλλον αναγκαίο είναι για θέματα που αφορούν τη Σωτηρία του ανθρώπου μια τέτοια μεθοδολογία. Αυτό, για εμένα προσωπικά, είναι ένα κομμάτι πολύ σημαντικό της πίστης μου που με προστάτεψε από πολλές λάθος πρακτικές που συνάντησα στο δρόμο μου και αποδεικνύει ότι μόνο από τον αληθινό Θεό μπορεί να έχει σταλθεί αυτό το τέλειο σύστημα θρησκείας του Ισλάμ»

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία της αδελφής μας εδώ 

Ακολουθούν άρθρα και οπτικοακουστικό υλικό για περαιτέρω κατανόηση αυτής της ευλογημένης μεθοδολογίας:Categories: ΙΣΛΑΜ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: