Ένας Θεός, ένα σύμβολο πίστεως

αναδημοσίευση 

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

 Ο Ύψιστος λέει:

إِنَّ هَٰذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ

«Πράγματι, η θρησκεία σας (ως ανθρωπότητα) είναι μια, και Εγώ είμαι ο Κύριος σας γιαυτό να Με λατρεύεται» {Κοράνι 21:92}

Η θρησκεία, η ιδεολογία και ο τρόπος ζωής που αποδέχεται ο Ύψιστος είναι συγκεκριμένος και ένας. Ένα και συγκεκριμένο είναι το μονοπάτι που καλείται να περπατήσει ο άνθρωπος στη ζωή του. Είναι αυτό που ευχαριστεί και διατάζει (με κανόνες) ο Δημιουργός του. Όλοι οι Προφήτες δίδαξαν μια θρησκεία, έναν κανόνα, Έναν Θεό.  Ο Προφήτης Μουχάμαντ صلى الله عليه وسلم είπε:

«Εμείς οι προφήτες είμαστε αδέλφια μεταξύ μας, από διαφορετικές μητέρες όμως η θρησκεία μας είναι μια» {Μούσλιμ, 3443}  

Δηλαδή, όλοι τους λάτρευαν τον Θεό (Αλλάχ) και μόνο, με μονοθεϊσμό και  με απομάκρυνση από κάθε μορφή ειδωλολατρίας. Οι νόμοι μπορεί να διέφεραν από εποχή σε εποχή των Προφητών, όμως η θεολογία τους και το δόγμα τους ήταν ένα και μόνο, το Ταουχίντ (Μονοθεϊσμός, λατρείας μόνο στον Ύψιστο).

Παρόλαυτα όμως η ανθρωπότητα διχάστηκε. Ο Αλλάχ λέει:

وَتَقَطَّعُوا أَمْرَهُم بَيْنَهُمْ كُلٌّ إِلَيْنَا رَاجِعُونَ

«Κι όμως διχάστηκαν μεταξύ τους κι αποσχίστηκαν στα θέματα τους. Όλοι τους όμως θα επιστρέψουν σε εμάς» {Κοράνι 21:93}

Διχάστηκαν και διαφώνησαν με τους Προφήτες τους. Μερικοί πίστεψαν σε αυτούς άλλοι δεν τους δέχτηκαν. Η διαφωνία και ο διχασμός ήταν επειδή αρνήθηκαν τους Προφήτες και τους Απόστολους του Αλλάχ. Στο τέλος, όλοι θα επιστρέψουμε στον Αλλάχ, την Ημέρα της Κρίσης, για τον λογαριασμό, με τον Κύριο να ρωτά τι είδους απάντηση (θετική η αρνητική) δώσαμε στους Προφήτες και τους Αγγελιοφόρους του.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

Διαβάστε επίσης: Ισλάμ, ο μόνος δρόμος προς την ασφάλεια και την σωτηρία

 Categories: ΙΣΛΑΜ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: