Γι΄αυτόν που θέλει να κερδίσει την μετά θάνατον ζωή

Άχμαντ Μ.Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Αυτός που επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Ύψιστο και να κερδίσει την μετά θάνατον ζωή οφείλει να περιορίζει την συμπάθεια για τα επίγεια και να εμποδίζει τα μάτια του προς τους άλλους (να μην κοιτάει την αμαρτία και να μην επιθυμεί τα αγαθά του διπλανού του). Δηλαδή, περιορίζει και εμποδίζει.

Εμποδίζει την γλώσσα του έτσι ώστε να μην ξεστομίζει λόγια που δεν θα τον ωφελήσουν (τραγούδια, χυδαιολογία, κτλ). Και περιορίζεται μόνο σε αυτά που θα τονώσουν και θα δυναμώσουν την πίστη του (δίκρ, ντουά, κτλ).

Φυλακίζει τα μέλη του σώματος του απο το να διαπράξουν ανηθικότητες και τα περιορίζει μόνο ως προς την υπακοή (του Αλλάχ), τηρώντας τις υποχρεώσεις και τις εθελοντικές ενάρετες πράξεις. Δεν πρέπει να αφήσει ελεύθερα τα μέλη του, μέχρι να συναντήσει τον Κύριο τον Ύψιστο ο οποίος θα τον απελευθερώσει από τα δεσμά.

Σε περίπτωση που ο πιστός δε κάνει υπομονή σε αυτούς τους περιορισμούς και σε αυτά τα εμπόδια, τότε θα καταλήξει στον χώρο των κατώτατων επιθυμιών του και θα καταστραφεί.

Και είναι κανόνας: Όποιος φεύγει από αυτήν την ζωή, είτε κατευθύνεται στην φυλακή (τιμωρία) είτε στην απόδραση (σωτηρία).

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

{Ίμπν ουλ Καγιεμ, αλ Φαουάιντ, σελ.89}Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: