Γιατί το IslamForGreeks παρέχεται δωρεάν;

αναδημοσίευση 

Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Τον τελευταίο καιρό δέχομαι αρκετά μηνύματα οπου οι αναγνώστες της ιστοσελίδας με ρωτούν το εξής: «Γιατί παρέχεις δωρεάν το οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο, ηχητικά), τα μαθήματα και την αρθρογραφία;». Η ερώτηση αυτή τίθεται στην βάση της οικονομικής στήριξης έτσι ώστε να πληρώνονται τα έξοδα όλης αυτής της προσπάθειας. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα έχει ως εξής:

Η ντάουα (ιεραποστολή, κάλεσμα, κτλ) δεν κοστολογείται, παρέχεται δωρεάν σε όλους αυτούς που επιθυμούν να γνωρίσουν το Ισλάμ και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις της θρησκείας αυτής στην γλώσσα τους, την Ελληνική. Αυτή ήταν, είναι και ιν σαα Αλλάχ θα είναι η πρόθεση μου και ο στόχος μου. Δεν είναι καθόλου εύκολο, όλη αυτή η προσπάθεια, να χορηγείται δωρεάν. Υπάρχει ένα Τζαμί που πρέπει να συντηρείται και να πληρώνονται τα έξοδα του, τα έξοδα της ιστοσελίδας, ο χρόνος που αφιερώνεται, ο εξοπλισμός, η συντήρηση της, και πάρα πολλά άλλα που καθημερινός παρουσιάζονται και είναι εκτός προγράμματος. 

Το IslamForGreeks, δίχως κανένα ίχνος αλαζονείας αλλά ωμής πραγματικότητας, είναι η μόνη ιστοσελίδα (στην Ελλάδα και στην ελληνική γλώσσα) και ο μόνος οργανισμός που παρέχει δωρεάν Ισλαμικά μαθήματα για μη Μουσουλμάνους, για νέους Μουσουλμάνους που ασπάζονται το Ισλάμ, όπως επίσης και για Μουσουλμάνους που επιθυμούν να μάθουν καλύτερα την θρησκεία τους και τις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με το Κοράνι, την Σούννα, συνδέοντας τους με τους λόγιους του Ισλάμ και την πολύτιμη τους γνώση. Επίσης, το IslamForGreeks είναι η μόνη ιστοσελίδα και ο μόνος οργανισμός που απαντά, αντιμετωπίζει και αποδομεί άμεσα όλες τις λασπολογίες και τις πολεμικές που ακούγονται και γράφονται κατά του Ισλάμ στην ελληνική γλώσσα.  

Όλα αυτά και άλλα πολλά, τα οποία δεν φαίνονται και ο μόνο ο Αλλάχ ο Ύψιστος γνωρίζει τις δυσκολίες και τις προσπάθειες που καταβάλλονται, παρέχονται εντελώς δωρεάν, δίχως αστερίσκους, εδώ και 11 χρόνια αδιάκοπα. Παρολαυτα, χρειαζόμαστε στήριξη στο έργο αυτό.

Πολλοί φίλοι με ρωτάνε, γιατί δεν δέχεσαι χρηματοδοτήσεις. Οι προτάσεις υπάρχουν, παρολαυτα είμαι αρκετά σκεπτικός προς αυτές. Η χρηματοδότηση αν δεν γίνει σε προσεκτικά πλαίσια, με ξεκάθαρους και ειλικρινείς όρους, κινδυνεύει να απειλήσει την ανεξαρτησία του συντάκτη και την ελευθερία να λέει την αλήθεια, δίχως να σκέπτεται τις απαιτήσεις του χρηματοδότη. Γιαυτο και προσωπικά θεωρώ, ότι η στήριξη από τον απλό αναγνώστη παρέχει περισσότερο ασφάλεια, εντιμότητα και ειλικρίνεια προς το έργο, έστω και με κατά πολύ λιγότερα χρήματα. Σίγουρα μια χρηματοδότηση, οπου ο χρηματοδότης θα θέλει να στηρίξει εξολοκλήρου το έργο είναι καλοδεχούμενη, με τον όρο όμως (και το τονίζω) ότι η χρηματοδότηση αυτή δεν θα με πατρονάρει σε κανένα επίπεδο και με κανέναν τρόπο.

Γιαυτο καλώ τους αναγνώστες, όπως τους καλώ συχνά, να στηρίξουν γενναιόδωρα, με συνέπεια και συνέχεια, αυτή την προσπάθεια. Την μοναδική που υπάρχει στην Ελλάδα και για κάθε γωνιά που μιλάνε Ελληνικά. Να κρατήσουμε όλο αυτό το υλικό, που αναπτύσσεται και αυξάνεται πάνω από μια δεκαετία, δωρεάν για τα αδέλφια μας και για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να μάθει την θρησκεία μας, αυθεντικά και από αξιόπιστες πηγές.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, παραθέτοντας εδάφια από το Κοράνι και προφητικές ρήσεις (αχαντίθ), όποιος στηρίζει οικονομικά για χάρη του Αλλάχ του Υψίστου τα αδέλφια του, και ιδιαίτερα τέτοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες, ο Αλλάχ του υπόσχεται εξαιρετικές ανταμοιβές, σε αυτήν την επίγεια ζωή όπως και στην επόμενη.

Για να δείτε πως μπορείτε να συνδράμετε και να στηρίξετε τις προσπάθειες, παρακαλώ πατήστε εδώ, οπου μπορείτε να βρείτε τα τραπεζικά στοιχεία, όπως επίσης και την διεύθυνση του PayPal.

ΤζαζαάκΑλλάχουΧάηραν, και ευχαριστώ για την προσοχή σας

Άχμαντ Μ. Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σαλαφ ους Σάλιχ» (αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org
AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبهCategories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tags: , , , , , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: