Σέηχ αλ Φαουζάν: Αυτοί που εστιάζουν στα λάθη των άλλων – التحذير من الاشتغال بعيوب الناس

Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ο Αλλάμα, ο Σέηχ Σάλιχ αλ Φαουζάν συμβουλεύει αυτούς που επικεντρώνονται και διοχετεύουν όλη την ενέργεια τους στο να μιλάνε για τους άλλους και τις αστοχίες τους.

“Υπάρχουν άνθρωποι που απασχολούν τον εαυτό τους με τα λάθη των άλλων και ξεχνούν τα δικά τους. Απασχολούν τον εαυτό τους ερευνώντας τα λάθη και τις αστοχίες των ανθρώπων, τα κρατάνε εναντίον τους και δεν κοιτάνε τα δικά τους ελαττώματα και λάθη που προέρχονται από τους εαυτούς τους. Γιαυτο και απασχολούν τον εαυτό τους με τα λάθη των άλλων και ξεχνάνε τα δικά τους.

Υπάρχουν άνθρωποι που σπαταλάνε την ζωή τους, τις μαζώξεις τους, τον λόγο τους, μιλώντας για άλλους. Για πράγματα που έγιναν…παρολαυτα δεν σκέπτονται τι κάνουν (τις πράξεις τους) και τα αποτελέσματα τους. Δεν σκέπτονται τα ελαττώματα τους, έτσι ώστε να μετανοήσουν στον Αλλάχ τον Ύψιστο.

Μια ρήση λέει: «Ο Παράδεισος είναι γιαυτόν που τον απασχολούν τα λάθη του, από τα λάθη των ανθρώπων (ασχολείται με τα λάθη του και δεν έχει χρόνο για τα λάθη των άλλων)». Ποιος από εμάς άραγε είναι σαν και αυτό (το παράδειγμα της ρήσης); Που απασχολεί τον εαυτό του με τα δικά του λάθη, και δεν απασχολείται με τα λάθη των ανθρώπων. Μόνο λίγοι. Ζητάμε από τον Αλλάχ να μας κάνει, εσάς και εμάς, να είμαστε από αυτούς.

Γιαυτο να απασχολείται τον εαυτό σας με τα λάθη σας και να λογαριάζεται τον εαυτό σας (τις πράξεις σας), και να μετανοείτε στον Κύριο σας και να προετοιμαστείτε για την Ημέρα της Κρίσης.

يَوْمَئِذٍ تُعْرَضُونَ لَا تَخْفَىٰ مِنكُمْ خَافِيَةٌ

«Αυτή την Ημέρα θα εκτεθείτε μπροστά Του (για να λογαριαστείτε). Τίποτα από αυτά που κρύβατε δεν θα μείνει κρυφό» {Κοράνι 69:18}”

Πηγή: 

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading