Ανακοίνωση για την εκπομπή Eldin’s Journal και μια σύντομη ανασκόπηση της πρώτης σεζόν

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Η εκπομπή Eldin’s Journal ξεκίνησε να μεταδίδεται μέσω livestream στις αρχές Δεκεμβρίου (6-12-2019). Μια εκπομπή που στόχο είχε να αναδείξει την Ισλαμική ματιά στα γεγονότα που μας περιβάλλουν. Μια εκπομπή οπου με γνώμονα την ειλικρίνεια και την αποκάλυψη της αλήθειας θα παρουσίαζε την Ισλαμική φωνή σε όλα αυτά που βιώνουμε σαν Μουσουλμάνοι, όχι μόνο στην κοινωνία που ζούμε αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τον προηγούμενο μήνα (10-7-2020) ολοκληρώσαμε την 20η εκπομπή. Να πω την αλήθεια δεν περίμενα να έφτανα τόσο μακριά και η δόξα ανήκει στον Αλλάχ τον Ύψιστο. Σε αυτές τις είκοσι παρουσιάσεις καταφέραμε να καλύψουμε ένα τεράστιο κομμάτι ενημέρωσης που αφορά τους Μουσουλμάνους, ξεκινώντας από τα κοινωνικά θέματα, απαντώντας σε πολεμικές και λασπολογίες, φτάνοντας μέχρι και τα γεωπολιτικά. Πέρα από τον αντιρρητικό λόγο που εξέφραζα, σε όλα αυτά που άδικα προσάπτουν στους Μουσουλμάνους, δεν έλειπε και η κριτική ματιά στα δικά μας κακώς κείμενα.   

Το εγχείρημα του Eldin’s Journal στηρίχτηκε εξ ολοκλήρου σε τέσσερα άτομα. Δυο αδέλφια μας που ανέλαβαν το κόστος της διαδικτυακής πλατφόρμας, ο ξάδερφος μου που με βοήθησε με το τεχνικό κομμάτι και ο πατέρας μου οπου πέρα από την οικονομική του στήριξη για τα απαραίτητα εργαλεία, με βοήθησε και με τις πολύτιμες συμβουλές του. Ο Αλλάχ να τους ευλογεί για την ουσιαστική συμπαράσταση.

Μέσα από τις εκπομπές μας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ακούστηκε η Μουσουλμανική τοποθέτηση. Για πρώτη φορά ακούστηκε ένας Μουσουλμάνος, όταν είχαμε συνηθίσει σ’ένα καθεστώς στην Ελληνική κοινωνία, οπου μόνο οι μη Μουσουλμάνοι εξέφραζαν τις θέσεις τους για εμάς και για την θρησκεία μας. Το Eldin’s Journal ήρθε να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό και ανέδειξε την Μουσουλμανική οπτική γωνία με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Αξίζει να αναφέρω ότι η εκπομπή προκάλεσε πολλούς που είχαν συνηθίσει να μιλούν για εμάς δίχως εμάς. Να μιλούν με άγνοια για το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους. Η παρουσία του Eldin’s Journal ενόχλησε διότι τάραξε την ηρεμία τους και έβαλε ένα τέλος στην επίδειξη της ασχετοσύνης τους. Πλέον γνωρίζουν ότι υπάρχει Ισλαμικός αντίλογος. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον κάποια στιγμή να καταγράψω ορισμένα περιστατικά για την ενόχληση τους και πως έμμεσα απείλησαν την εκπομπή. Βεβαίως οι προσπάθειες τους ήταν καταδικασμένες να πέσουν στο κενό. 

Η εκπομπή έλαβε και λαμβάνει πολλά θετικά μηνύματα και έγινε αποδεκτή από πολλούς μη Μουσουλμάνους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι εκτίμησαν την προσπάθεια και εξέφρασαν την ευχαρίστηση λέγοντας ότι για πρώτη φορά είδαν και άκουσαν την Μουσουλμανική τοποθέτηση για τα κοινά. Το Eldin’s Journal κατάφερε επίσης να ακουστεί και σε κυβερνητικούς/πολιτικούς κύκλους, όπως επίσης σχολιάστηκε και από αρκετούς στον ακαδημαϊκό χώρο.

Η πρώτη χρόνια του Eldin’s Journal ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη σύμφωνα πάντα με τα νούμερα και κυρίως με βάση την αλληλεπίδραση με το κοινό. Ομολογώ ότι δεν περίμενα να φτάναμε ως εδώ. Αλχάμντουλιλλα. Πλέον οι σκέψεις μου για τις εκπομπές μεταφέρονται για την επόμενη χρονιά. Ευελπιστώ, με την άδεια του Αλλάχ, να είμαι σε θέση να συνεχίσω αυτήν την προσπάθεια και του χρόνου. Ως συνήθως, με τέτοιου είδους εγχειρήματα, το αγκάθι είναι το οικονομικό σκέλος.

Θα κάνω ότι μπορώ για να είμαι σε θέση να καλύψω τις απαιτήσεις της επόμενης χρονιάς, έτσι ώστε να καταφέρω να βγω και πάλι στον αέρα από Σεπτέμβρη η Οκτώβρη, ιν σαα Αλλάχ.

Μπορείτε να δείτε εδώ το αρχείο του Eldin’s Journal και να έχετε πρόσβαση σε όλες τις εκπομπές.

Και εδώ μπορείτε να συνδράμετε για τις εκπομπές της νέας σεζόν μέσω PayPal

Εκπομπές Eldin’s Journal

Eldin’s Journal στήριξη

€10.00

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبهCategories: ΔΙΑΦΟΡΑ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tags: , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: