Ο Σέηχ αλ Αλμπάνι για την αποξένωση των πιστών – من هم الغرباء

Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ο μεγάλος Άλιμ, ο Μουχάντιθ, ο Σέηχ ουλ Ισλάμ, Μουχάμαντ Νάσιρ-Ελντίν αλ Αλμπάνι, είπε για την αποξένωση των πιστών:

«Όταν μιλάς για το Ταουχίντ (Μονοθεϊσμό), οι οπαδοί του Σίρκ (παγανισμού) θα σε αποκηρύξουν. Όταν μιλάς για την Σούννα (προφητική παράδοση), οι οπαδοί της αίρεσης θα σε αποκηρύξουν. Όταν μιλάς με αποδείξεις και στοιχεία, οι τυφλοί οπαδοί των σχολών σκέψεων (μάδχαμπ), οι Σούφι και οι αδαείς θα σε αποκηρύξουν.

Όταν μιλάς για το Ισλάμ και το πώς συνδέεται με την καθημερινότητα μας, οι κοσμικοί και αυτοί που επιθυμούν να διαχωρίσουν την θρησκεία από τις ζωές των ανθρώπων, θα σε αποκηρύξουν

Βιώνεις μια πολύ έντονη, δυνατή αποξένωση ενάντια στους Άχλου Σούννα (οπαδοί της προφητικής παράδοσης). Μας πολεμούν με όλα τα μέσα τους, μας πολεμούν με τα ΜΜΕ, ότι ακούγεται, ότι βλέπεται και ότι γράφεται. Έφτασε σε σημείο οι οικογένειες και οι φίλοι να πολεμούν αυτόν τον ξένο (τον παράξενο) ο οποίος στέκεται σταθερά στο Βιβλίο του Αλλάχ και στη Σούννα του Προφήτη του صلى الله عليه وسلم

Ανεξάρτητα από όλα αυτά, είμαστε χαρούμενοι με αυτήν την αποξένωση. Είμαστε περήφανοι που είμαστε ξένοι, διότι ο Προφήτης του Αλλάχ صلى الله عليه وسلم εξύμνησε αυτούς τους ξένους, όταν είπε:

«Το Ισλάμ ξεκίνησε σαν κάτι ξένο και θα επιστρέψει πάλι με το να γίνει ξένο, έτσι όπως ξεκίνησε, γιαυτο τα χαρμόσυνα νέα ανήκουν στους ξένους. Ρωτήθηκε: «Ποιοι είναι αυτοί Απόστολε του Αλλάχ». Απάντησε: «Είναι αυτοί που στέκονται με ορθότητα (διορθώνουν) όταν οι άνθρωποι είναι διεφθαρμένοι»

Πηγή: Σιλσίλα ασ-Σαχίχα, νο.1273

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه

 Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: