Σέηχ αλ Φαουζάν: Η θέση της Τάκουα (θεοσέβειας) – ليست التقوي هكذا

Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ο Αλλάμα, ο Σέηχ Σάλιχ αλ Φαουζάν είπε: 

Ο Προφήτης صلى الله عليه وسلم είπε:

التَّقْوَى هَاهُنَا

«Η τάκουα (θεοσέβεια) είναι εδώ (και έδειξε την καρδιά του τρεις φορές)» {Μούσλιμ, νο.2564}. Η τάκουα είναι στην καρδιά

Ωστόσο, μερικοί πέφτουν σε ένα λάθος (πλάνη). Όταν του απαγορεύεις μια πράξη ανυπακοής, όπως το ξύρισμα της γενειάδας η γενικότερα να έχεις μια εμφάνιση αμαρτίας, η οποιαδήποτε αμαρτία, τον βλέπεις να λέει: «δεν πειράζει, η τάκουα είναι εδώ (στην καρδιά) και ερμηνεύει την δήλωση του Προφήτη صلى الله عليه وسلم με τρόπο διαφορετικό από το ορθό νόημα. Υποστηρίζει ότι οι πράξεις ανυπακοής δεν επηρεάζουν αρνητικά και το μόνο που έχει σημασία είναι η καρδιά.

Ναι, η καρδιά είναι που έχει σημασία, όμως οι πράξεις ανυπακοής (προς τον Αλλάχ) δείχνουν ότι υπάρχει διαφθορά στην καρδιά και υπάρχει έλλειψη τάκουα προς τον Αλλάχ τον Ύψιστο.

Σε περίπτωση που η καρδιά ήταν ενάρετη, θα έμενε μακριά από τις πράξεις ανυπακοής. Συνεπώς, (το άτομο αυτό) διαστρεβλώνει την δήλωση του Αποστόλου صلى الله عليه وسلم και την χρησιμοποιεί με διαφορετικό νόημα.”

Πηγή: 

Εάν ωφεληθήκατε και σας άρεσε η ανάρτηση, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε ενισχύοντας το IslamForGreeks. Δείτε εδώ τους τρόπους που μπορείτε να στηρίξετε τις προσπάθειες


Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: