Ελληνίδες που ασπάστηκαν το Ισλάμ: Η ιστορία της Άννας- يونانية تعتنق الإسلام

Ακολουθεί η ιστορία της αδελφής μας Άννας για το πως ασπάστηκε το Ισλάμ

“Όλη μου την ζωή από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου πίστευα ότι υπάρχει μόνο ένας θεός και πάντα προσευχόμουνα το βράδυ σε αυτόν ειδικά όταν με προβλημάτιζε κάτι. Αυτό μου είχαν μάθει οι γονείς μου χωρίς να έχουν μια συγκεκριμένη θρησκεία.

Θυμάμαι στο σχολείο τα θρησκευτικά ήταν ένα από τα αγαπημένα μου μαθήματα και με ενδιέφερε πολύ να μάθω για τις θρησκείες  και για τον έναν μοναδικό θεό όπως εγώ ήξερα. Αυτό όμως που εκλάμβανα από τους δασκάλους είναι ότι απλά έλεγαν κάποιες πληροφορίες δίχως να μας προσεγγίσουν πραγματικά έτσι ώστε να κατανοήσουμε  το νόημα της θρησκείας και για ποιον λόγο είναι σημαντικό να πιστεύεις στον θεό. Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι ότι στην Τρίτη λυκείου όταν κάναμε μαθήματα για  τις πιο γνωστές θρησκείες η στάση του δασκάλου ήταν πάντα ειρωνική ειδικά όταν μαθαίναμε για το μουσουλμανισμό μας έλεγε αυτές τις προπαγάνδες που συνεχίζουν οι κακοπροαίρετοι και αμόρφωτοι να λένε. Επίσης, τα άτομα με τα οποία συναναστρεφόμουν δεν πίστευαν σε κάποια θρησκεία και όσον αφορά για την σχέση μου με την εκκλησία δεν είχα καμία επαφή μία φορά το χρόνο θα πήγαινα. Δεν μου άρεσε το γεγονός ότι προσκυνούσαμε σε εικόνες, οι οποίες κάποιες από αυτές ήταν από χρυσό, αυτοί που πηγαίνουν στην εκκλησία είναι μόνο οι μεγάλοι σε ηλικία που φοβούνται για το θάνατο και γενικά η σχέση της εκκλησίας με τον άνθρωπο είναι εντελώς αποκομμένη και πιστεύω ότι πραγματικά η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν ξέρει καν το τι αναγράφεται στην  Παλαιά ή Καινή διαθήκη. Έτσι και εγώ ζώντας σε αυτό το περιβάλλον συνέχιζα να πηγαίνω με το ρεύμα.

Έως ότου πριν τρία χρόνια ο Allah Sunhanahu wa t’ala έστειλε στην ζωή μου τον τωρινό σύζυγό μου  ο οποίος είναι μουσουλμάνος και από τότε όλη μου η ζωή σταδιακά άλλαξε οριστικά. Ο σύζυγός μου προέρχεται από την Δαμασκό της Συρίας και τον γνώρισα στο Πανεπιστήμιο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η στάση που είχε απέναντι στην ζωή. Και μέσα από διάφορες συζητήσεις που κάναμε περί ύπαρξης θεού αλλά και γενικά για ποιον λόγο υπάρχουμε σε αυτή την ζωή με έβαλε σε πολλές σκέψεις και το ταξίδι μου προς το ισλάμ ξεκίνησε δειλά από εκείνη την στιγμή. Η αλήθεια είναι αυτό που με έκανε πραγματικά να πιστέψω στο Μουσουλμανισμό είναι αυτό που έψαχνα σε όλη μου την ζωή το να πιστεύω σε έναν και μοναδικό θεό με το σωστό τρόπο δίχως κάποιον μεσολαβητή.  Όταν είπα την Σαχάντα και μετά προσευχήθηκα μόνη μου δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω , ένιωθα ότι ένα μεγάλο βάρος έφυγε από μέσα μου.  Μέσα από το ισλάμ βρήκα γαλήνη η ψυχή μου ηρέμησε και πλέον βλέπω καθαρά. Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα μέσα από την προσευχή να μιλάς απευθείας στον δημιουργό σου. Είναι ο μοναδικός ο οποίος ξέρει τα πάντα και είναι πάντα εκεί για εσένα και θα σου δώσει πάντα την απάντηση στα προβλήματα που έχεις αρκεί να του το ζητήσεις. Επίσης, το πως να διαχειριστείς κάθε πράγμα στην ζωή σου μέσα από το ορθό μουσουλμανικό τρόπο ζωής ο οποίος προέρχεται από την Σούνα δηλαδή τον τρόπο ζωής  του προφήτη Μοχάμεντ ( ευλογία και ειρήνη σε αυτόν) αλλά και μέσα από το ιερό Κοράνι με έκανε να καταλάβω ότι κάθε πρόβλημα που διανύουμε υπάρχει λύση και ότι άμα συμπεριφερθείς με το σωστό τρόπο τότε ο Allah Subhanahu wa t’ala θα σου απαλύνει την καρδιά σου και θα σε οδηγήσει στο σωστό δρόμο.

Ζώντας το τελευταίο χρόνο στην Γερμανία και βλέποντας ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι μουσουλμάνοι τριγύρω και έχοντας επαφή μαζί τους  και γενικά όλο το σύστημα είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με την Ελλάδα με βοήθησε πολύ στο να συγκεντρωθώ περισσότερο στην θρησκεία μου και να συνεχίζω να μαθαίνω πράγματα για αυτήν. Είναι καθήκον μας να μαθαίνουμε σωστά την θρησκεία μας. Πρώτον για τον εαυτό μας για να ξέρουμε για ποιον λόγο πιστεύουμε και να κάνουμε τον χαρακτήρα μας πιο δυνατό και δεύτερον φυσικά θα πρέπει να μοιραστούμε την γνώση αυτή.

Εύχομαι inshallah  πραγματικά μέσα από την καρδιά  μου ο Allah subhanahu wa t’ala να είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας να μας προστατεύει από το κακό που έχουμε μέσα μας αλλά και έξω και να μας διευκολύνει το δρόμο μας προς το σωστό δρόμο και τους ανθρώπους που αγαπάμε να τους βοηθήσει και αυτούς να διαλέξουν το σωστό δρόμο.”  

Για περισσότερες ιστορίες Ελλήνων/ιδων που ασπάστηκαν το Ισλάμ, δείτε εδώ

Σε περίπτωση που έχετε μια ιστορία να αφηγηθείτε για το πώς ασπαστήκατε το Ισλάμ επικοινωνήστε μαζί μας εδωCategories: ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tags: , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: