Ένα ποίημα για αυτούς που λατρεύουν τον Χριστό

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Θα μπορούσε ποτέ ένα ποίημα να περιείχε μια ολοκληρωμένη απάντηση στην Θρησκεία του Χριστιανισμού; Παρακάτω ακολουθεί ένα ποίημα γραμμένο από τον επιστήμονα της ισλαμικής θρησκείας IbnAlQayim. Έχω προσθέσει παραγράφους για την καλύτερη κατανόηση από τον αναγνώστη.

«Λάτρεις του Χριστού, θέλουμε( εμείς οι Μουσουλμάνοι) μια απάντηση στα ερωτήματα μας από τους σοφούς σας(ιερείς, θεολόγους κλτπ).

 Εάν ο Θεός δολοφονήθηκε από τις πράξεις μερικών, τότε τι είδους θεός είναι αυτός;

Και αναρωτιόμαστε ευχαριστήθηκε από αυτό που του κάνανε ( που τον σκότωσαν, και τον βασανίσανε); Αν ναι, τότε ευλογημένοι να είναι γιατί κατόρθωσαν να πετύχουν την ευχαρίστηση Του. Αν όμως ένιωθε δυσφορία και δυσαρέσκεια τότε σημαίνει ότι η δύναμη τους υποδούλωσε την δική Του!.

Ολόκληρο το συμπάν και ο κόσμος έμειναν χωρίς(πέθανε) Αυτόν που τα ακούει όλα, χωρίς Αυτόν (τον Θεό)που κρατά τα πάντα. Τότε ποιος άκουγε τις προσευχές του κόσμου;

Άδειασαν οι ουρανοί όταν θάφτηκε στη γη; Και ο τάφος του τον κάλυψε;

Όλο το συμπάν έμεινε χωρίς Θεό για να διευθύνει, καθώς τα χεριά του ήταν καρφωμένα στο σταυρό!;

Γιατί οι άγγελοι δεν τον βοηθήσαν όταν άκουσαν να βγάζει κραυγές πόνου και θλίψης;

Πως το ξύλο του σταυρού συγκράτησε τον αληθινό Παντοδύναμο(Θεό) όταν ήταν δεμένος;

Πως τα καρφιά τον πλησίασαν, τον κάρφωσαν και τον πλήγωσαν;

Πως τα χέρια των εχθρών του τον έφτασαν, χτυπώντας τον;

Και όταν ο Χριστός αναστήθηκε όπως λέτε, αναστήθηκε από μόνος του η η ανάσταση ήταν ένας άλλος θεός;

Και τι παράξενο πράγμα! Ένας τάφος όπου περιείχε τον Θεό! Το πιο παράξενο όμως είναι η κοιλιά η οποία τον κουβαλούσε( Παρθένος Μαρία)

Έμεινε εκεί 9 μήνες, μέσα στο σκότος οπού θρεφόταν με αίμα!

 Και βγήκε μετά από την μήτρα σαν μωρό, χωρίς δύναμη με ανάγκη για φαγητό( γάλα-θήλασμα)

Σαν μωράκι έτρωγε, έπινε και έκανε την ανάγκη του. Είναι ο Θεός Αυτός;!

 ΠΟΛΥ ψηλά είναι ο Θεός από τα ψέματα των Χριστιανών. Όλοι τους θα λογοδοτήσουν για τέτοιου είδους συκοφαντίες.

Εσείς που λατρεύετε τον Σταυρό. Για πιο λόγο είναι τιμημένο και ύψιστο; Και γιατί ενοχοποιείτε κάποιον όταν τον απορρίπτει;

Δεν είναι λογικό να το σπάσετε και να το κάψετε μαζί με αυτόν που το είχε ανακαλύψει; Από τι στιγμή όπως λέτε ότι ο Θεός σταυρώθηκε και τα χέρια του δεθήκαν πάνω σε αυτό;

Αυτό είναι πράγματι ένα καταραμένο πράγμα που κουβαλάτε(σταυρός). Πατήστε το με τα πόδια σας και μην το φιλάτε.

Ο Θεός όπως λέτε κακοποιήθηκε πάνω του και εσείς το λατρεύετε; Μήπως λοιπόν είστε από τους εχθρούς Του;!

Αν το εξυμνείτε γιατί μετέφερε τον Θεό του Σύμπαντος, τότε γιατί δεν γονατίζετε να λατρέψετε και τους τάφους, αφού τάφος μετέφερε τον Θεό;

Λάτρεις του Χριστού ξυπνήστε!»

 

Επίσης το Ιερό Κοράνι τονίζει

72.Βλαστημούν βέβαια όποιοι λένε ότι: Ό ΑΛΛΑΧ  ειν’ ο Χριστός ο γιος της Μαριάμ”. Ο Χριστός είπε: “Ω! παιδιά του Ισραήλ! λατρεύετε τον ΑΛΛΑΧ, τον Κύριο Μου και Κύριο σας”. Και σίγουρα όποιος συνδυάζει άλλους θεούς με τον ΑΛΛΑΧ, – τότε ο ΑΛΛΑΧ θα τους απαγορεύσει γι’ αυτόν, τον Παράδεισο και σπίτι του θα είναι η Φωτιά. Κι εκεί δεν θα υπάρχει κανείς για να βοηθήσει τους κακοποιούς.

73.Πράγματι βλαστήμησαν όσοι είπαν: “Ο ΑΛΛΑΧ είν’ ένας απ’ τους τρεις της Τριάδας “>γιατί,δεν υπάρχει άλλος θεός εκτός από Ένα Θεό. Και αν δεν παραιτηθούν απ’ τον λόγο τους αυτό, τότε αυτοί είναι άπιστοι και φοβερά βασανιστήρια θα πέσουν στους βλάστημους.

74.Γιατί δεν στρέφονται προς τονΑΛΛΑΧ και δεν εκλιπαρούν την
συγχώρεση Του; Ο ΑΛΛΑΧ είναι Πολυεπιεικής (κι) Ελεήμονας.

75.Ο Μεσσίας ο γιος της Μαριάμ, δεν ήταν τίποτ’ άλλο, παρά ένας Απόστολος. Τόσοι και τόσοι απόστολοι πέρασαν πριν απ’ αυτόν. Η μητέρα του ήταν μια φιλαλήθης (κι ενάρετη) γυναίκα. Και οι δύο τους έτρωγαν το (καθημερινό φαγητό). Κοίταξε, πώς ο ΑΛΛΑΧ τους φανέρωσε τις Εντολές Του. Κι έπειτα δες με ποιους τρόπους (οι βλάστημοι) απομακρύνονται απ’ την αλήθεια!

76.Λέγε: “Μήπως θα λατρεύετε, εκτός από τον ΑΛΛΑΧ και κάτι που δεν έχει τη δύναμη, μήτε να σας ζημιώσει, μήτε να σας ωφελήσει; – μόνο ο ΑΛΛΑΧ ακούει τα πάντα κι είναι Παντογνώστης”.

77.   Λέγε: “Ω! Λαέ της βίβλου! μη ξεπερνάτε στην πίστη, τα όρια (του σωστού) καταπατώντας την αλήθεια, αλλ’ ούτε και ν’ ακολουθάτε τους πόθους εκείνων που έσφαλαν σε περασμένους καιρούς – που παραπλάνησαν πολλούς, κι απομάκρυναν τον εαυτό τους απ’ τον σωστό Δρόμο. ( Κοράνι 5:72-77)

 Categories: ΔΙΑΛΟΓΟΙ-DEBATES, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

Tags: , , , , , , , , ,

%d