Η αποτυχημένη απάντηση του greekmurtad για το εδάφιο της Κ.Δ(Ιωάννου Α, 4: 1-2)

Άχμαντ Ελντίν

Πραγματικά με αφήνει άφωνο η Χριστιανική απάντηση που δίνεται από ορισμένους σε ολοφάνερα και ξεκάθαρα εδάφια που υποστηρίζουν ότι ο Μωάμεθ είναι αληθινός Προφήτης. Αφού ξεμπροστιάσαμε τον greekmurtad την πρώτη φορά με το ηχητικό αυτό οσον αφορα το στιχο του Ιωαννη ( ) κοιτάξτε προσεκτικά την απάντηση του εδώ και μετά διαβάστε παρακάτω το άρθρο μας που αποδεικνύει πως αυτός ο ψευτοαποστάτης αντικρούει τον «θεό» του και το «ιερό» του βιβλίο.

Λέει σχετικά για τον επίμαχο στίχο (Ιωάννου Α, 4: 1-2):

«Το συγκεκριμένο τεστ αφορά μια συγκεκριμένη αίρεση, που αρνείται ότι ο προϋπάρχων Λόγος του Θεού ενσαρκώθηκε στον Χριστό. Την εποχή του αγίου Ιωάννη, οι τότε αιρετικοί αρνούνταν ότι ο Χριστός πήρε αληθινή ανθρώπινη ύπαρξη και ανθρώπινο υλικό σώμα. Τον θεωρούσαν άσαρκο θεϊκό πνεύμα, που κατέβηκε από τον ουρανό με φαινομενικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Αυτό ακριβώς αντικρούει εδώ ο απόστολος και ευαγγελιστής. Δεν μας λέει ότι αυτό είναι το μοναδικό τεστ για τον κάθε αιρετικό ανά τους αιώνες (όπως οι απολογητές του Ισλάμ θα ήθελαν να νομίζουμε), ούτε ότι όποιος πει ότι ο Μεσσίας ήρθε με σάρκα, είναι από τον Θεό!»

Απάντηση:

Να διορθώσουμε τον greekmurtad λέγοντας ότι η επιστολή αυτή δεν γράφτηκε από τον Ιωάννη σύμφωνα με την πλειοψηφία των Χριστιανών λογίων. Ένα θέμα το οποίο θα συζητήσουμε σε μελλοντικό άρθρο για την αξιοπιστία της Αγίας Γραφής. (Harris, Stephen L., Understanding the Bible (Palo Alto: Mayfield, 1985) σελ. 355)

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί ο greekmurtad τονίζει το γεγονός ότι αυτός ο στίχος αναφέρεται σε αιρετικούς. Και τι σημαίνει αυτό; Ο στίχος ξεκάθαρα λέει ότι αν κάποιος ομολογεί ότι ο Χριστός ήρθε με σάρκα τότε αυτός που το ομολογεί είναι από τον Θεό. Ποτέ εμείς δεν τονίσαμε ότι κάτι τέτοιο είναι μοναδικό τεστ( παρόλο που έτσι δείχνει το χωρίο και αντιφάσκει με αλλού). Εμείς απλά δείχνουμε τις ασυναρτησίες της Άγιας Γραφής. Αν ο greekmurtad έχει πρόβλημα με το χωρίο( που θα δούμε πως έχει έντονα παρακάτω) τότε ας αλλάξει το χωρίο η να το σβήσει ( όπως έκαναν χιλιάδες αντιγραφείς τα πρώτα χριστιανικά χρόνια)

Έτσι λοιπόν η ερώτηση του greekmurtad:

«Μήπως ο Άχμαντ Ελντίν εννοεί ότι οι ΜτΙ είναι εκ Θεού επειδή δέχονται Χριστό με σάρκα;;;;»

Δεν έχει καμία απολύτως βάση μιας και αυτά είναι τα πιστεύω του ιερού του βιβλίου και όχι τα δικά μας. Ας κατηγορήσει λοιπόν τον δήθεν Ιωάννη που έγραψε αυτά τα λόγια και όχι εμάς.

Λέει:

«Η επιστολή από την οποία ο φίλος μας πετσοκόβει ό,τι νομίζει ότι κάνει για το σκοπό του, είναι γραμμένη από τον ευαγγελιστή Ιωάννη. Όποιος διαβάσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Ευαγγέλιο του Ιωάννη, θα δει ότι μιλάει για Χριστό με σάρκα, αλλά ταυτόχρονα προϋπάρχοντα Υιό και Λόγο του Θεού και Θεό κατά πάντα: “και Θεός είναι ο Λόγος” όπως και σε πολλά άλλα σημεία:
Ιωάν. 1,1
Ιωάν. 5,18
Ιωάν. 10,33
Ιωάν. 20,28
»

Απάντηση:

Από τον  Ιωάννη δεν είναι γραμμένη η επιστολή σύμφωνα με Χριστιανούς Λόγιους και κριτές του κειμένου της Κ.Δ (Understanding the Bible (Palo Alto: Mayfield, 1985, Jesus Interrupted, Misquoting Jesus, The Text of the New Testament Bruce Metzger) Πέρα από αυτό το σημαντικό στοιχείο για το «ευαγγέλιο του Ιωάννη» το θέμα είναι ότι ο greekmurtad είναι εκτός θέματος μιας και εμείς τονίζουμε ότι με βάση το χωρίο αυτό ο Μωάμεθ είναι από τον Θεό.

Λέει:

«14 Κι εμείς είδαμε και δίνουμε μαρτυρία ότι ο Πατέρας απέστειλε τον Υιό Σωτήρα τού κόσμου. [Το Ισλάμ δεν αναγνωρίζει τον Ιησού ως Υιό του Θεού]
15 Όποιος ομολογήσει ότι ο Ιησούς είναι ο Υιός τού Θεού, ο Θεός μένει σε ενότητα μ’ αυτόν, κι αυτός μένει σε ενότητα με τον Θεό. [Το Ισλάμ λέει ότι όποιος ομολογήσει ότι ο Ιησούς είναι Υιός του Θεού διαπράττει “shirk” και τιμωρείται από τον Αλλάχ]
16 Κι εμείς γνωρίσαμε και πιστέψαμε την αγάπη που έχει για μας ο Θεός. Ο Θεός είναι αγάπη· και εκείνος που μένει μέσα στην αγάπη, μένει σε ενότητα με τον Θεό και ο Θεός μένει σε ενότητα μ’ αυτόν. [Το Ισλάμ δεν δέχεται ενότητα μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ούτε ότι ο Θεός “είναι αγάπη”, αλλά ότι “έχει αγάπη” (η οποία, όπως θα δούμε σε επόμενο άρθρο, είναι ιδιοτελής και περιορισμένη, υπό όρους)]
»

Απάντηση:

1) Το να είσαι υιός Θεού δεν έχει καμία ιδιαιτερότητα για το πρόσωπο του Ιησού μιας και πολλά άτομα αποκαλούνται υιοί του θεού( Ψαλμοί 2:7, Έξοδος 4:22, Γένεση 6:2, Ιερεμίας 39:9, Προς Ρωμαίους 8:14,) Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι είναι ένας μεταφορικός τίτλος τιμής στην εβραϊκή γλώσσα και κοινωνία. Εδώ έχουμε αναφορά στην Π.Δ ότι οι εβραίοι είναι «ΘΕΟΙ»(ψαλμοί 82:6) μήπως δέχεται ο αποστάτης μας ότι οι Εβραίοι είναι θεοί πραγματικοί; Για να μην αναφέρουμε ότι ο Ιησούς ποτέ δεν αποκαλέστηκε έτσι παρά  μονάχα σαν υιός.

2) Το Κοράνι τονίζει το λάθος των Χριστιανών που αποκαλούν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ τον Ιησού Υιό του Θεού και τον ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ μαζί με τον Θεό όταν είναι απλά ένας Προφήτης και Απόστολος του Θεού.

3)  Ο Βιβλικός Χριστιανισμός δεν δέχεται την Αγάπη άνευ όρων. Στο Ισλάμ επίσης υπάρχει μεταφορική ενότητα του ανθρώπου με τον Θεό δηλαδή μια σχέση μεταξύ πιστού και του Θεού.

Είναι εντυπωσιακό όμως όταν ο «αποστάτης» λέει ότι βρίσκουμε την Αγία Τριάδα μέσα στην Αγία Γραφή. Πουθενά δεν βλέπουμε την Αγία Τριάδα ΣΑΝ ΘΕΟ μέσα στην βίβλο. Το χωρίο που μας παραθέτει ο greekmurtad (Ματθ. 28, 19) δεν αναφέρει ότι αυτοί οι τρεις είναι ένας θεός(;;;) Τέτοιες δηλώσεις είναι πέρα για πέρα αντιφατικές όταν ο Ιησούς «δήλωσε» ότι ο Θεός είναι ΕΝΑΣ

«Και ο Ιησούς απάντησε σ’ αυτόν ότι: Πρώτη απ’ όλες τις εντολές είναι: «Άκου Ισραήλ· ο Κύριος ο Θεός μας είναι ένας Κύριος.» (Μάρκος 12:29)

Ο Θεός είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ

« Κι αυτή είναι η αιώνια ζωή, το να γνωρίζουν εσένα τον μόνον αληθινό Θεό, και εκείνον τον οποίον απέστειλες, τον Ιησού Χριστό». (Ιωάννης 17:3)

Ας περάσουμε όμως να δούμε σε τι «έκανα λάθος» όπως αναφέρει.

Λέει:

«Ας δούμε όμως κι άλλο ένα λάθος που ο Άχμαντ παρουσιάζει στο ηχητικό του αρχείο, και το οποίο αλλού έχει διατυπώσει και γραπτά. Διαβάζει το 4:1 εδάφιο από την Α΄ επιστολή του Ιωάννη που παραθέτουμε, «δεν είναι από τον Θεό όλα τα πνεύματα που δίνουν μηνύματα» και προσθέτει και μια δική του επεξήγηση: «Δηλαδή οι προφήτες». Εμείς πουθενά δεν ταυτίζουμε τα πνεύματα με τους προφήτες, ούτε ο Ιωάννης το κάνει αυτό. Όταν ακούσαμε να κάνει το λάθος αυτό, συμφωνήσαμε να προσθέσουμε μια επεξήγηση κάτω από το εδάφιο, για την αποφυγή κάθε παρεξήγησης. Η επεξήγηση λέει: «”Πνεύμα” εννοεί ο ευαγγελιστής Ιωάννης το πνεύμα που μιλά μέσα από τον προφήτη ή τον ψευδοπροφήτη. Μέσα από τους πραγματικούς προφήτες μιλά το Άγιο Πνεύμα. Μέσα από τους ψευδοπροφήτες μιλούν δαίμονες (ή μιλάνε από μόνοι τους, είναι δηλ. απατεώνες). Στην περίπτωση του Μουχάμμαντ, το “πνεύμα” δεν είναι ο ίδιος, που ήταν άνθρωπος, αλλά ο “Γαβριήλ”.» (Ή, αν προτιμάτε, ο «Αλλάχ», μια και ο Αλλάχ υποτίθεται ότι έβαλε τον Γαβριήλ να υπαγορεύσει το Κοράνι στον Μουχάμμαντ.) Άλλο πράγμα δηλ. το πνεύμα, άλλο ο προφήτης.»

Απάντηση:

Για το τέλος σας άφησα και το καλύτερο. Εδώ θα δούμε πως ο «αποστάτης» όχι μόνο δεν γνωρίζει τα λεγόμενα του ιερού του βιβλίου αλλά διαστρεβλώνει και το χωρίο του «Ιωάννου Α, 4: 1-2»

Το χωρίο λέει

«Αγαπητοί, μη πιστεύετε σε κάθε πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα αν είναι από τον Θεό· επειδή, πολλοί ψευδοπροφήτες έχουν βγει στον κόσμο. Από τούτο γνωρίζεται το Πνεύμα τού Θεού· κάθε πνεύμα που ομολογεί τον Ιησού Χριστό ότι έχει έρθει με σάρκα προέρχεται από τον Θεό·»

Ο «Ιωάννης» εδώ ταυτίζει την λέξη «πνεύμα» με την λέξη «ψευδοπροφήτης» «μη πιστεύετε σε κάθε πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα αν είναι από τον Θεό· επειδή, πολλοί ψευδοπροφήτες έχουν βγει στον κόσμο»

Γράψαμε στο άρθρο μας «Ποιος είναι ο Παράκλητος; Το Άγιο Πνεύμα η ο Μωάμεθ;»

«Και εγώ θα παρακαλέσω τον Πατέρα, και θα σας δώσει έναν άλλον Παράκλητο, για να μένει μαζί σας στον αιώνα,(Ιωάννης 14:16)

Τι εννοεί το χωρίο με το «έναν άλλο Παράκλητο». Ο Χριστός «λέει» έναν άλλον γιατί ο ίδιος θεωρείτε Παράκλητος ( σύμφωνα με την εκκλησία) Όταν ο ίδιος θεωρείτε παράκλητος(εκείνη την ώρα) δεν έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο; Άρα ο Παράκλητος είναι άνθρωπος η μπορεί να είναι και άνθρωπος. Και αν δεχτούμε επίσης ότι ο Ιησούς είναι ένας Προφήτης(Ιωάννης 4:19, Ματθαίος 21:11, Ιωάννης 6:29, Λουκάς 13:33 ) τότε έχουμε έναν Προφήτη Παράκλητο. Πως τότε ο expaganus μας λέει ότι στην περίπτωση του Παράκλητου δεν έχουμε να κάνουμε με άνθρωπο με σάρκα και οστά;»

Ο Παράκλητος επίσης ονομάζεται « Πνεύμα της αλήθειας»( Ιωάννης 14:15-17)

Έχουμε λοιπόν έναν Προφήτη, τον Ιησού, οπου είναι πνεύμα αλήθειας. Άρα αναιρείτε ο greekmurtad από την Κ.Δ όταν μας λέει «πουθενά δεν ταυτίζουμε τα πνεύματα με τους προφήτες, ούτε ο Ιωάννης το κάνει αυτό»

Κοιτάτε τώρα πως ο greekmurtad επιβεβαιώνει το Κοράνι όταν λέει: «εννοεί ο ευαγγελιστής Ιωάννης το πνεύμα που μιλά μέσα από τον προφήτη ή τον ψευδοπροφήτη» δεν διαφωνούμε σε αυτό το κομμάτι μιας και πιστεύουμε ότι το Άγιο Πνεύμα στο Ισλάμ είναι ο Γαβριήλ που μίλησε στον Προφήτη Μωάμεθ ( αυτήν την λεπτομέρεια δεν την έδειξε)

«Πες, ότι το Άγιο Πνεύμα έφερε (το Κοράνιο ως) την αποκάλυψη απ’ τον Κύριο σου – με την Αλήθεια -, ώστε να σταθεροποίει αυτούς που πίστεψαν, και σα Χαρούμενα νέα στους Μουσουλμάνους»   ( Κοράνι 16:102)

«Μ’ αυτό κατέβηκε ο πιστός απόστολος της έμπνευσης της Πίστης και
της Αλήθειας (ο Γαβριήλ) (και μπήκε) στην καρδιά σου για να είσαι απ’ αυτούς που θα προειδοποιήσουν,» (Κοράνι 26:193-194)

Ο Ibn Masu’d φίλος και οπαδός του Προφήτη Μωάμεθ τόνισε στην ερμηνεία του ότι αναφέρετε ο Γαβριήλ στο στίχο 193 του κεφ 16 αυτή είναι και η άποψη και άλλων πρώτων Μουσουλμάνων λογίων, των Ibn `Abbas, Muhammad bin Ka`b, Isma`il bin Khalid, As-Suddi, Ar-Rabi` bin Anas, `Atiyah Al-`Awfi and Qatadah (πηγή: fn. Ibn Abi Hatim 1:270). Να σημειώσουμε επίσης ότι η λέξη «Ruh» που στην Αραβική σημαίνει «πνεύμα» μπορεί να έχει και άλλες εξηγήσεις όπως η ψυχή του ανθρώπου. Ωστόσο όμως όταν μπαίνει στα συμφραζόμενα της αποκάλυψης του Κορανίου τότε έχουμε να κάνουμε με το «Άγιο Πνεύμα» που είναι ο Γαβριήλ.

Το πνεύμα λοιπόν που μιλά μέσα από τον προφήτη όπως ακριβώς είναι και η περίπτωση με τον Μωάμεθ(και όπως το προτίμα ο greekmurtad), είναι το Πνεύμα το σωστό και το αναγνωρισμένο από τον Θεό σύμφωνα με την Κ.Δ Ιωάννου Α, 4: 1-2 γιατί όπως δείξαμε και από το Κοράνι ο Ιησούς είναι αναγνωρισμένος στον οίκο του Ισλάμ.Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

%d