Οι προσπάθειες ενός Χριστιανού να υποστηρίξει την «εγκυρότητα» της Βίβλου από το Κοράνι

Άχμαντ Ελντίν

Ένα άλλο απελπιστικό άρθρο έρχεται να προστεθεί στη λίστα των αντιισλαμιστών. Αυτή τη φορά μεταφράζουν ένα άρθρο από άλλη αντιισλαμικη ιστοσελίδα προσπαθώντας να δείξουν ότι δήθεν το Κοράνι υποστηρίζει την εγκυρότητα της Βίβλου. Σε αυτό το άρθρο που θα απαντήσουμε δεν θα επιχειρηματολογήσουμε τόσο για την αναξιοπιστία της Βίβλου. Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να δείξουμε ότι το Ισλάμ ( Κοράνι και ο Προφήτης Μωάμεθ) ξεκάθαρα παρουσιάζει την Βίβλο σαν ένα αναξιόπιστο και παραχαραγμένο βιβλίο. Το ότι η Βίβλος είναι αναξιόπιστη και παραποιημένη είναι γνωστό στους Χριστιανικός ακαδημαϊκούς κύκλους όσο και αν οι Χριστιανοί κλείνουν τα μάτια τους σε αυτές τις ιστορικές και επιστημονικές αλήθειες.

Λέει:

«1. Το Κοράνιο δηλώνει η Αγία Γραφή είναι μια πραγματική αποκάλυψη του Θεού και απαιτεί πίστη στη Βίβλο.»

Βλ. τις σούρα 2:40-42,126,136,285· 3:3,71,93· 4:47,136· 5:47-51, 69,71-72; 6:91· 10:37,94· 21:7· 29:45,46· 35:31· 46:11.
α. Όλα αυτά τα παραπάνω κείμενα προϋποθέτουν ότι η αληθινή αποκάλυψη του Θεού ήταν διαθέσιμη στους ανθρώπους της εποχής του Μουχάμμαντ. Σούρα 3:71,93· 10:94· 21:71.»

Απάντηση:

Το Κοράνι δεν δηλώνει ότι η Βίβλος είναι μια πραγματική αποκάλυψη του Θεού, επομένως δεν απαιτεί καμία πίστη στη Βίβλο. Το Κοράνι δηλώνει ότι το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, και όλες οι υπόλοιπες αποκαλύψεις των Προφητών είναι πραγματικά θεόπνευστα βιβλία. Και εδώ βρίσκεται η μεγάλη διαφορά. Αυτό που έχουμε στα χεριά μας, δηλ η Βίβλος, είναι παραποιήσεις και προσθαφαιρέσεις των πραγματικών αποκαλύψεων του Θεού προς τους Προφήτες Του.

Τα εδάφια που παραθέτει ο απελπισμένος μας Χριστιανός είναι εκτός συμφραζομένων καθώς επίσης τονίζουν τα ιερά βιβλία των προφητών ξεχωριστά και όχι σαν ένα ενιαίο βιβλίο όπως παρουσιάζονται στην Βίβλο. Το Κοράνι λοιπόν στα εδάφια αυτά δεν παρουσιάζει την Βίβλο σαν θεόπνευστη και πραγματική αποκάλυψη. Το Κοράνι αναγνωρίζει το Ευαγγέλιο του Ιησού, τις αποκαλύψεις του Αβραάμ, του Δαυίδ, του Μωυσή κτλ. Αυτές οι αποκαλύψεις ΔΕΝ είναι η Βίβλος. Η Βίβλος είναι ένα ανθρώπινο αποτέλεσμα από αυτές τις πραγματικές αποκαλύψεις που ο κάθε ένας έκοψε και έραψε στα μέτρα του, λόγια και δηλώσεις που τον συμφέρανε είτε θεολογικά είτε πολιτικά.

Έτσι λοιπόν η Βίβλος η σημερινή, περιέχει αλήθειες του Θεού καθώς επίσης και ανθρώπινα ψέματα. Γιαυτο κιόλας λέμε ότι η Βίβλος είναι ένα αναξιόπιστο Βιβλίο.

Τι λέει το Κοράνι για την Βίβλο:

Ορισμένες μεταφράσεις του Κορανίου λανθασμένα μεταφράζουν την αραβική λέξη kitab σε Βίβλο. Η λέξη kitab σημαίνει βιβλίο που είτε μπορεί να σημαίνει το βιβλίο του Θεού είτε απλά να κάνει λόγο για ένα απλό βιβλίο. Πάντα εξαρτάται από τα συμφραζόμενα. Ορισμένοι Χριστιανοί τα μπερδεύουν αγνοώντας το Κορανικο πρωτότυπο κείμενο με αποτέλεσμα να βγάζουν λανθασμένα συμπεράσματα. Ο Χριστιανός επίσης ψεύδεται όταν μας λέει ότι η αληθινή αποκάλυψη του Θεού ( δήθεν η βίβλος) ήταν διαθέσιμη στην εποχή του Προφήτη Μουχάμαντ(ειρηνη σε αυτον). Κανένα από τα Κορανικα χωρία που παραθέτει δεν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Απλά αναφέρουν τα ιερά κείμενα κατα των Ιουδαίων η των Χριστιανών (ανάλογα με τα συμφραζόμενα)

Πάμε να δούμε όμως πως το Κοράνι αναφέρει την Βίβλο:

«Αλίμονο λοιπόν σ’ αυτούς που γράφουν το Βιβλίο με τα χέρια τους και λένε: “Αυτό είν’ απ’ τον ΑΛΛΑΧ”, για να κερδίσουν άθλιο τίμημα. Κι αλίμονο σ’ αυτούς για ό,τι γράφουν τα χέρια τους κι αλίμονο σ’ αυτούς για το κέρδος που απ’ αυτό ωφελήθηκαν!» (Κοράνι 2:79)

Ο αναγνώστης του Κορανίου θα καταλάβει ότι αυτό το χωρίο κανει λογο για τους Ιουδαίους που παραποίησαν τα ιερά τους κείμενα. Αυτό αποδεικνύετε και από τον κλασικό ερμηνευτή Jalaluddin στο Tafsir Al Jalalayn για τον Κορανικο στίχο αυτό.

Το Κοράνι λέει:

«Είναι όμως απ’αυτούς η άλλη ομάδα που διαστρέφουν τη Βίβλο με τις γλώσσες τους (καθώς τη διαβάζουν), ώστε να νομίζετε ότι όσα λένε, είναι ένα μέρος Της. Κι όμως δεν αποτελεί κανένα τμήμα της Βίβλου, και λένε: “Αυτό είν’ απ’ τον ΑΛΛΑΧ” κι όμως δεν είναι απ’ τον ΑΛΛΑΧ! Αποδίδουν ψέμα στον ΑΛΛΑΧ, γνωρίζοντας καλά τούτο.» (Κορανι 3:78)

Τα επόμενα χωρία του Κορανίου δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι το Ισλάμ θεωρεί την Βίβλο( και ΟΧΙ τις αυθεντικές αποκαλύψεις των Προφητών) ένα βιβλίο που έχει παραποιηθεί από τους Ιουδαίους και τους Χριστιανούς. Διαβάζουμε:

«Επειδή, όμως αθέτησαν την Συμφωνία τους, τους αναθεματίσαμε και σκληρύναμε τις καρδιές τους. Παραποίησαν τις λέξεις κι αγνόησαν ένα μεγάλο μέρος απ’ το Μήνυμα που τους εστάλη, κι ακόμα θα τους βρεις να κατρακυλούν σε (νέες) δολοπλοκίες (εξαιρούνται λίγοι απ’ αυτούς). Συγχώρεσε τους όμως και παράβλεψε γιατί ο ΑΛΛΑΧ αγαπά τους αγαθοεργούς.

Και απ’ εκείνους, ακόμη που είπαν είμαστε Χριστιανοί, πήραμε μια Συμφωνία, και αγνόησαν ένα μεγάλο μέρος απ’ το Μήνυμα που τους εστάλη. Έτσι τους προξενήσαμε την έχθρα και το μίσος μεταξύ τους, μέχρι την Ημέρα της Κρίσης. Και ο ΑΛΛΑΧ θα τους ειδοποιήσει για το τι είναι εκείνο που είχαν κάνει.

Ω! λαοί του Βιβλίου! Σας ήρθε ο Απόστολος Μας, αποκαλύπτοντας σας, πολλά απ’ αυτά που συνηθίζατε να κρύβετε απ’ το Βιβλίο και παραβλέπει πολλά απ’ αυτά που παραλείπετε. Σας ήρθε τώρα απ’ τον ΑΛΛΑΧ φως (ο Μουχάμμεντ) και ένα ξεκάθαρο Βιβλίο (το Κοράνιο).» (Κοράνι 5:13-15)

Λέει:

«β. Ένας αληθινός μουσουλμάνος είναι υποχρεωμένος να πιστεύει σε όλες τις αποκαλύψεις του Θεού. Σούρα 2:136· 4:136· 29:46.

γ. Το Κοράνι δεν κάνει διάκριση μεταξύ των αποκαλύψεων του Θεού. Σούρα 2:136

2. Το Κοράνιο ισχυρίζεται ότι κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το Λόγο του Θεού. Σούρα 6:34· 10:34.»

ΑΛΛΑ,

3. Η Βίβλος και το Κοράνι δεν συμφωνούν.

Η Βίβλος και το Κοράνι διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό σε θεμελιώδεις αρχές πίστης και πρακτικής.

Απάντηση:

Συμφωνούμε απόλυτα. Προσέξτε όμως στη συνέχεια πως ο Χριστιανός δεν έχει καμία συνοχή, με αποτέλεσμα αυτές οι αυτονόητες δηλώσεις να είναι εντελώς άκυρες στο να αποδείξει ότι το Ισλάμ η το Κοράνι υποστηρίζουν την αυθεντικότητα της Βίβλου.

Λέει:

“4. Εφόσον η Αγία Γραφή υπήρχε πριν από το Κοράνιο, το βάρος της απόδειξης ότι η Βίβλος είναι ανακριβής και ότι το Κοράνιο είναι ορθό πέφτει στους μουσουλμάνους.”

Απάντηση:

Επειδή η Βίβλος είναι «νεώτερη» από το Κοράνι αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα σωστή η πιο σωστή από το Κοράνι. Δεύτερον, οι Μουσουλμάνοι πάντα τεκμηρίωναν τις θέσεις τους όσον αφορά τον Χριστιανισμό και τα υπόλοιπα θρησκεύματα. Επίσης να πούμε ότι έχουμε αναφέρει χιλιάδες αποδείξεις για την παραποίηση της Βίβλου. Αποδείξεις που δεν προέρχονται από θεολογικές πεποιθήσεις των Μουσουλμάνων, αλλά από έρευνα που έχουν κάνει οι ίδιοι Χριστιανοί λόγιοι της Βίβλου. Όπως βλέπουμε λοιπόν, το ότι η Βίβλος έχει παραποιηθεί και είναι αναξιόπιστη, είναι η επίσημη δήλωση των λογίων της Βίβλου. Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ.

Λέει:

«α. Η Αγία Γραφή ολοκληρώθηκε 500 χρόνια πριν αποκαλυφθεί το Κοράνι στον Μουχάμμαντ. Αν κάποιος έγραφε σήμερα ένα βιβλίο που έρχεται σε αντίθεση με ένα ιστορικό βιβλίο που έχει συνταχθεί το 1497 και περιγράφει ένα γεγονός που έλαβε χώρα την εποχή εκείνη, το πρόσωπο που έγραψε το δεύτερο βιβλίο θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι το παλαιότερο βιβλίο ήταν εσφαλμένο, και επιπλέον να αποδείξει ότι τα περιστατικά που αυτό περιγράφει είναι αληθινά.»

Απάντηση:

Ο Χριστιανός εδώ επιτηδευμένα αγνοεί ότι το Κοράνι και η Βίβλος θεωρούνται ο λόγος του Θεού. Δεν μιλάμε λοιπόν για τυχαία ιστορικά βιβλία. Αν το Κοράνι λοιπόν, σαν 100% αλάνθαστος κυριολεκτικός λόγος του Θεού που ήρθε μετά, ακυρώνει την Βίβλο(που θεωρείτε από τους Ορθόδοξους όχι ο λόγος αλλά ο λόγος περί του λόγου του Θεού) σαν ένα παραχαραγμένο ανθρώπινο βιβλίο, τότε οφείλουμε να πιστέψουμε το Κοράνι διότι η προέλευση του δεν είναι ανθρώπινη αλλά θεϊκή. Έτσι το παράδειγμα του Χριστιανού είναι εντελώς άκυρο και δεν ταιριάζει σε βιβλία που θεωρούνται θεόπνευστα. Ιστορικά ακόμα και επιστημονικά ένα κείμενο που γράφτηκε κοντά στα γεγονότα δεν σημαίνει ότι αποκλείεται και να κάνει και λάθη.

Όμως αν θέλει ο Χριστιανός να υιοθετήσουμε το παράδειγμα του, τότε η Π.Δ ακυρώνει την Κ.Δ. Ειδικά αν αναλογιστούμε τις ξενόφερτες θεολογικές θεωρίες όπως «Τριαδικός Θεός,» «ο θεός έγινε άνθρωπος» που δεν υποστηρίζονται στην Ιουδαϊκή θεολογία.

Λέει:

«β. Το έγγραφο που έχει συνταχθεί κατά το χρόνο του γεγονότος δεν οφείλει να αποδείξει την αξιοπιστία του σε σχέση με τα μεταγενέστερα. Αυτό δεν είναι ούτε λογικό, ούτε σύμφωνο με τις αρχές της επιστήμης της Ιστορίας.»

Απάντηση:

Μύθος είναι ότι η Βίβλος έχει συνταχτεί κατά τους χρόνους των γεγονότων. Είναι πασίγνωστο ότι οι δυο γνωστοί κώδικες της Βίβλου, ο Σιναϊτικός και ο Αλεξανδρινός, χρονολογούνται στον 4ο αιώνα και 5ο αιώνα. Δηλαδή 100αδες χρόνια μετά τα γεγονότα.

Λέει:

«γ. Το να αποδείξουμε ότι το παλαιότερο έγγραφο δεν ήταν ακριβές απλώς αποδεικνύει ότι το παλαιότερο έγγραφο δεν είναι ακριβές. Όμως, δεν σημαίνει εξ ορισμού ότι το νεότερο έγγραφο λέει αλήθεια. Αυτό εξακολουθεί να χρειάζεται να αποδείξει ότι αυτά που περιγράφει είναι αλήθεια.»

Απάντηση:

Εφόσον το παλαιότερο έγγραφο είναι ανακριβές τότε στην περίπτωση πάντα της Κ.Δ έχουμε ανακρίβεια. Ποτέ οι Μουσουλμάνοι δεν είπαν ότι από την στιγμή που η Κ.Δ έχει ανακρίβειες τότε το Κοράνι θα είναι ακριβές. Πάντα σε θεολογικά πλαίσια το Κοράνι λέει ότι αναδεικνύει τις αλήθειες που οι συγγραφείς των Χριστιανικών κειμένων τα έκρυβαν. Το Κοράνι λέει ότι δεν είναι ακριβές επειδή είναι νεότερο, αλλά επειδή είναι ο Λόγος του Θεού.

Συνεχίζει την άγνοια του λέγοντας:

«5. Το 1064, ΠΡΩΤΟΣ ο Ibn-Khazem καταλόγισε στη Βίβλο παραχάραξη και παραποίηση. Η κατηγορία αυτή διατυπώθηκε για να υπερασπιστεί το Ισλάμ έναντι του Χριστιανισμού, διότι ο Ibn-Khazem είχε συναντήσει διαφορές και αντιφάσεις μεταξύ της Βίβλου και του Κορανίου.

Επειδή πίστευε ότι το Κοράνι ήταν αλήθεια, κατά συνέπεια η Αγία Γραφή έπρεπε να είναι ψευδής.

Είπε:

«Δεδομένου ότι το Κοράνι πρέπει να είναι αλήθεια, πρέπει να είναι ψευδή τα επίμαχα ευαγγελικά κείμενα. Αλλά ο Μουχάμμαντ μας λέει να σεβόμαστε το ευαγγέλιο. Ως εκ τούτου, το παρόν κείμενο πρέπει να έχει παραποιηθεί από τους Χριστιανούς μετά την εποχή του Μουχάμμαντ»

Το επιχείρημά του δεν στηρίζεται σε κανένα στοιχείο ή ιστορικά γεγονότα αλλά μόνο στην προσωπική πίστη του, τη συλλογιστική του και την επιθυμία να προστατεύσει το Κοράνιο. Αυτό τον οδήγησε να διδάξει ότι: «Οι Χριστιανοί έχασαν το αποκεκαλυμμένο Ευαγγέλιο, εκτός από κάποια ίχνη που ο Θεός άφησε ανέπαφα ως επιχείρημα εναντίον τους.»

Απαντηση:

Ο Χριστιανός εδώ απλά δείχνει την άγνοια του και την ασχετοσύνη του όσον αφορά στα λεγόμενα του Ibn Hazm. Ο λόγιος αυτός στα βιβλία του χρησιμοποιούσε καθαρά επιχειρήματα και τα τεκμηρίωνε. Στο βιβλίο του Al-Fasl fi‘l Milal, τόμος 2, σελ 2, ξεκαθαρίζει στους Μουσουλμάνους αναγνώστες ότι πρέπει να έχουμε αποδείξεις για να πούμε με ασφάλεια ότι η Βίβλος είναι παραποιημένη. Ο Χριστιανός εδώ απλά η δεν γνωρίζει την δουλεία του Ibn Hazm, η μάλλον γνωρίζει τα ατράνταχτα επιχειρήματα του που γίνονται λογικά με βάση την ιστορία και προσπαθεί να τον λασπολογήσει.

Λέει:

«6. Πολλοί μεγάλοι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ διδάσκαλοι ΔΕΝ πιστεύουν ότι η Βίβλος έχει παραχαραχθεί και ΔΕΧΟΝΤΑΙ τη γνησιότητα των τωρινών κειμένων της Καινής Διαθήκης (των τωρινών, επειδή αυτά που έχουμε τώρα είναι τα ίδια που υπήρχαν στην εποχή τους).

α. Ο Ali al-Tabari (πέθανε το 855) δεχόταν τα ευαγγελικά κείμενα.

β. O Amr al-Ghakhiz (πέθανε το 869)  δεχόταν τα ευαγγελικά κείμενα.

γ. O BUKHARI (810-870)  δεχόταν τα ευαγγελικά κείμενα.

(Συγκέντρωσε μερικές από τις πρώτες παραδόσεις του Ισλάμ και παρέθεσε το ίδιο το Κοράνι για να στηρίξει την πίστη του στο κείμενο της Βίβλου – Σούρα 3:72,78)

δ. O Al-Mas’udi (πέθανε το 956)   δεχόταν τα ευαγγελικά κείμενα.

ε. O Abu Ali Husain Bin Sina (πέθανε το 1037) δεχόταν τα ευαγγελικά κείμενα.

στ. O AL-GHAZZALI (πέθανε το 1111)   δεχόταν τα ευαγγελικά κείμενα.

(Ίσως ο μεγαλύτερος μουσουλμάνος μελετητής που έζησε μετά τον Ibn-Khazem αλλά δεν δέχθηκε τη διδασκαλία του.)

ζ. O Ibn-Khaldun (πέθανε το 1406)   δεχόταν τα ευαγγελικά κείμενα.

(έζησε μετά τον Ibn-Khazem αλλά δεν δέχθηκε τις διδασκαλίες του, παρά πίστευε τους προγενέστερους λογίους του Ισλάμ.)

η. O Sir Sayyid Ahmad Khan, ιδρυτής του Κολλεγίου Aligarh είπε:

«Κατά τη γνώμη υμών των Μωαμεθανών δεν έχει αποδειχθεί ότι ασκήθηκε παραχάραξη (tahrif-i-lafzi).»

θ. O Fakhruddin Razi λέει για λογαριασμό του Ibn Αμπάς, ανιψιού του Μουχάμμαντ: «Οι Εβραίοι και οι πρώτοι Χριστιανοί είχαν ενοχοποιηθεί για αλλοίωση του κειμένου της Taurat και του Injil. Όμως κατά τη γνώμη επιφανών διδασκάλων και των θεολόγων δεν ήταν εφικτό να αλλοιωθεί το κείμενο, διότι οι Γραφές αυτές γενικά ήταν γνωστές και είχαν κυκλοφορήσει ευρέως, αφού μεταφέρονται από γενιά σε γενιά».

Απάντηση:

Εδώ θα δούμε πως ο Χριστιανός απλά ψεύδεται για ορισμένους από τους παραπάνω λόγιους ενώ για άλλους απλά δεν φέρνει ΚΑΜΙΑ απόδειξη:

1) Για τον Tabari. Στην ερμηνεία του για τον Κορανικο στίχο 2:79 κατηγορεί τους Ιουδαίους ότι παραχάραξαν τα ιερά τους κείμενα βάζοντας πολλά και αφαιρώντας αλλά τόσα από την πραγματική αποκάλυψη του Θεού προς τον Μωυση( πηγή: Ibn Jarir al-Tabari, Jami‘ al-bayan fi ta‘wil al-Qur‘an, ερμηνεια του 2:79)

2) Για τον Amr al-Ghakhiz. Καμία απόδειξη.

3) Για τον Bukhari. O μέγας αφηγητής των χαντιθ έχει αναφέρει αρκετές αυθεντικές ιστορικές μαρτυρίες που μας πληροφορούν την παραποίηση της Βίβλου. Διαβάζουμε σε ένα από αυτά να λέει ο Ibn Abbas « Πως ζητάτε από τους οπαδούς των γραφών (Χριστιανοί και Εβραίοι) να σας πουν για τα βιβλία τους όταν έχετε το Βιβλίο του Θεού, το Κοράνι, που είναι το τελευταίο και μη παραποιημένο;» ( Bukhari, Τόμος 9, Βιβλίο 93, αρ 613)

Στην ίδια σειρά και στον αρ χαντιθ 614 διαβάζουμε « ο Θεός σας είπε ότι οι οπαδοί των γραφών ΑΛΛΑΞΑΝ τα βιβλία Του και τα παραποίησαν και έγραψαν από τα ίδια τους τα χέρια» (Bukhari, Τόμος 9, Βιβλίο 93, αρ 614). Έτσι λοιπόν θα ήταν παράλογο αν ο Bukhari δεχόταν τα ευαγγέλια.

4) Για τον Al-Mas’udi. Καμία απόδειξη δεν μας δίνει αν δεχόταν η όχι τα ευαγγέλια. Και ακόμα αν τα δεχόταν ο συγκεκριμένος ΔΕΝ ήταν λόγιος του Ισλάμ. ( Περισσότερες πληροφορίες εδώ)

5) Για τον Abu Ali Husain Bin Sina. Καμία απόδειξη δεν έχουμε. Επίσης ο Ibn Sina ΔΕΝ ήταν Λόγιος του Ισλάμ. Μελέτησε το Κοράνι αλλά ασχολήθηκε κυρίως με την φιλοσοφία.

Τα ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ισχύουν και για τους υπόλοιπους της λίστας. Δεν έχουμε καμία αναφορά η απόδειξη στο τι πίστευαν για τα ευαγγέλια η την Βίβλο. Ακόμα όμως και αν υποθέσουμε ότι ορισμένα από αυτά τα άτομα δεχόντουσαν τα ευαγγέλια τότε δεν ακυρώνεται ο λόγος του Θεού ( το Κοράνι) η τα λεγόμενα του Προφήτη μας και των πρώτων Μουσουλμάνων. Απλά αυτά τα άτομα έκαναν λάθος.

Καταλήγει ο Χριστιανός λέγοντας:

«ΓΙΑΤΙ πιστεύετε ότι το κείμενο της Αγίας Γραφής έχει παραποιηθεί;

Γιατί πιστεύετε τον Ibn-Khazem περισσότερο από τη μαρτυρία του Κορανίου, το λόγο του Μουχάμμαντ, και αυτούς τους 10 μεγάλους μουσουλμάνους μελετητές που όλοι πίστευαν ότι τα κείμενα της Βίβλου να είναι γνήσια;»

Απάντηση και συμπέρασμα:

Αποδείξαμε και διορθώσαμε τον άσχετο Χριστιανό που θέλει με τις ατεκμηρίωτες δηλώσεις του, το Κοράνι να υποστηρίζει την εγκυρότητα της Βίβλου. Παρουσιάσαμε ότι το Κοράνι εναντιώνεται και αναιρεί έναν τέτοιο συλλογισμό.

Δείξαμε επίσης ότι οι αναφορές του Κορανίου στο Ευαγγέλιο και στον Μωσαϊκό Νόμο αφορούν τις αποκαλύψεις των Προφητών που δεχτήκαν από τον Θεό και όχι για την Βίβλο που είναι ένα καθαρά ανθρώπινο έργο με αρκετές προσθαφαιρέσεις από τα πρωτότυπα. Τέλος, από την λίστα των Μουσουλμάνων λογίων που θέλει ο Χριστιανός να υποστηρίζουν την Βίβλο, αποδείξαμε με πηγές το αντίθετο ακριβώς. Δεν υποστηρίζουν τα κείμενα της Βίβλου αλλά τα αναιρούν στα έργα τους.

Το σημαντικότερο όμως από όλα αυτά και κυρίως για τους Χριστιανούς είναι ότι η Βίβλος είναι ένα παραποιημένο βιβλίο σύμφωνα με τα λεγόμενα των παλαιογράφων και των κριτικών κειμένου της Βίβλου. Σύμφωνα με Χριστιανούς ακαδημαϊκούς. Το αποδείξαμε αυτό αρκετές φορές στην ιστοσελίδα μας και έπεται συνέχεια.

Ο λόγος λοιπόν που οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι η Βίβλος έχει παραποιηθεί είναι διότι διδάσκεται στον λόγο του Θεού, το Κοράνι, και το βρίσκουμε στις διδασκαλίες του Προφήτη Μωάμεθ.



Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΒΙΒΛΟΣ, ΚΟΡΑΝΙ

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading