Είναι η Αλ Κάιντα Ισλαμική οργάνωση;

Άχμαντ Ελντίν

Το πιο σωστό ερώτημα καλύτερα θα ήταν το αν «υπάρχει η Αλ Καιντα η όχι» μιας και οι ίδιοι οι Αμερικανοι Ακαδημαϊκοί και πολιτικοί διαφέρουν σημαντικά οι απόψεις τους στο θέμα αυτό. Ας υποθέσουμε όμως ότι η Αλ Καιντα είναι μια υπαρκτή και αληθινή οργάνωση. Είναι όμως Ισλαμική;

Όταν η Αλ Κάιντα έγινε διάσημη από τα ΜΜΕ ως Ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση, όλοι(και λογικό ήταν) πίστεψαν ότι αυτοί οι τρομοκράτες εμπνέονται για τα εγκλήματα τους από την πίστη του Ισλάμ.

Είναι σημαντικό όμως να δείξουμε ότι σχεδόν όλοι οι μεγάλοι «Ουλεμά» του Ισλάμ ( γνώστες και θεολόγοι της Ισλαμικής θεολογίας) όχι μόνο καταδίκασαν τις αιρετικές πρακτικές της Αλ Καιντα αλλά και τις αναίρεσαν από το Κοράνι και την Προφητική Παράδοση ( Σουννα).

Γιατί όμως δεν ακούστηκε ποτέ η φωνή αυτών των μεγάλων και κλασσικών Ουλεμά όσον αφορά την Αλ Κάιντα; Προφανώς γιατί θέλουν να δείξουν την Αλ Καιντα ως Ισλαμική οργάνωση και όχι ως μια αιρετική οργάνωση που έχει καταδικαστεί από την συναίνεση των λογίων του Ισλάμ. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις αυτές των Ουλεμά:
Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ»

Tags: , , , , , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: