Η συναίνεση των Μουσουλμάνων λογίων(ijma) για τους Ταλιμπάν

Άχμαντ Ελντίν

Σε αυτό εδώ το σύντομο άρθρο θα δούμε την θέση των Ταλιμπάν στο Ισλάμ και κυρίως πως περιγράφονται από τους μεγάλους λόγιους και θεολόγους του Ισλάμ.

Ας δούμε πρώτα τι λέει ο  Shaykh ‘Abdul-Malik ibn Ahmad Ramadane

«Οι Ταλιμπάν χωρίς καμία αμφιβολία είναι καταπιεστές και άδικοι(Dhaalimuun) Ο Οσάμα μπιν λάντεν είναι επίσης ένας καταπιεστής και άτομο το οποίο εισάγει στο Ισλάμ πράγματα που δεν υπάρχουν ( καινοτόμος- Mubtadi)».

Σε ένα άλλο σημείο μας πληροφορεί:

«Γνωρίζουμε ότι οι Ταλιμπάν και ο Μπιν Λάντεν είναι μια σύνθεση από αιρετικούς όπως τους Deobandiyyah, Sufiyyah(Σουφισμός), και Quburiyyah( αυτοί που λατρεύουν τους τάφους) (πηγή: από την κασέτα «Manhaj Usuma bin laden wa harakati»)

Ένας άλλος λόγιος του Ισλάμ, ο Dr Saleh As Suhayme, μας πληροφορεί για τους Ταλιμπάν:

«Δεν είναι πάνω στη σωστή aqeedah(ισλαμικό σύμβολο πίστεως) ούτε ακολουθούν την ορθή μορφή του Ισλάμ» (πηγή:από το ηχητικό «Dr Saleh As Suhayme on attacks on WTC»)

Επίσης είναι γνωστό στους κύκλους των λογίων η γνωστή ιστορία έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του μεγάλου λόγιου Sheikh Muhammad Abdulwahhab al Banna και ενός Ταλιμπάν (πηγή:Sheikh Muhammad alBanna)

Τέλος παραθέτουμε την απάντηση του λόγιου Sheikh Ahmed an Najmi στην ερώτηση για το αν οι Ταλιμπάν είναι αιρετικοί η όχι. Μας λέει:

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για αιρετικούς. Και όσοι τους υποστηρίζουν ισχύει η απειλή του Προφήτη (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) όταν είπε « ο Θεός καταριέται αυτόν που βοηθά και υποστηρίζει τους αιρετικούς (αυτόν που εισάγει καινοτομίες στο Ισλάμ) (πηγή: «η θέση των λογίων για τον Μπιν Λάντεν» σελ 9)

Είδαμε λοιπόν την συναίνεση των μεγάλων λογίων του Ισλάμ για τους Ταλιμπάν. Λογικά κάθε αναγνώστης θα παραξενεύεται γιατί θα είχε την ιδέα ότι οι Ταλιμπάν αντιπροσωπεύουν το ορθόδοξο Ισλάμ. Όπως είδαμε κάτι τέτοιο είναι μακριά από την πραγματικότητα.
Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ»

Tags: , , , , ,

%d