Καινούρια εμπρηστική επίθεση σε χώρο λατρείας

Υπενθύμιση παλαιότερου άρθρου λόγω νέας επίθεσης σε χώρο λατρείας

Άχμαντ Ελντίν

Υστερικές ισλαμοφοβικές φωνές συνεχώς μας τρομοκρατούν για την δήθεν απειλή που αποτελεί το Ισλάμ στην Ελλάδα. Διάφοροι αντι μουσουλμάνοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να βγάλουν μια αρνητική είδηση και εικόνα για το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους. Οι απελπισμένες τους προσπάθειες όμως πέφτουν συνεχώς στο κενό γιατί απλά αποτυγχάνουν να φέρνουν ένα λογικό επιχείρημα κατά του Ισλάμ των Μουσουλμάνων και γενικά αδυνατούν να παρουσιάσουν το Ισλάμ ως μια απειλή για την χώρα μας.

Ωστόσο υπάρχει μια απειλή που υφίσταται. Όχι του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων αλλά απειλή κατά των Μουσουλμάνων και του Ισλάμ. 

Δεν θα αναφέρουμε περίεργα «επιχειρήματα» όπως κάνουν αυτές οι υστερικές φωνές κατά του Ισλάμ. Θα παραθέσουμε απλά τα γεγονότα όπως προκύπτουν στην πατρίδα μας:

Ημερομηνία: 23/05/2009

Είδηση:  «Στόχος εμπρηστών έγινε χθες στις 2: 45 τα ξημερώματα χώρος προσευχής Μουσουλμάνων, στη διασταύρωση των οδών Αριστομένους και Αγορακρίτου στον Αγ. Παντελεήμονα. Αγνωστοι έσπασαν τα τζάμια υπογείου διαμερίσματος, που χρησιμοποιείται ως τόπος προσευχής και έριξαν στο εσωτερικό εύφλεκτο υγρό, βάζοντας ταυτόχρονα φωτιά.

Στο διαμέρισμα εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν πέντε υπήκοοι του Μπαγκλαντές, οι οποίοι προσπάθησαν να σβήσουν τις φλόγες, που πήραν διαστάσεις καθώς ο χώρος είναι καλυμμένος με χαλιά. Από τους πυκνούς καπνούς υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Όπως διαπιστώθηκε και οι πέντε τραυματίστηκαν ελαφρά από τα τζάμια που έσπασαν οι δράστες. Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το πρωί αποχώρησαν από το νοσοκομείο. Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, η οποία θεωρεί ότι είναι συνέχεια της έντασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την καταγγελία Ιρακινού, ότι αστυνομικός του έσκισε έντυπο με απόσπασμα από το Κοράνι.» (πηγή: Τα Νέα)

Ημερομηνία: 9/5/2011

Είδηση: «Έρευνες από την Κρατική Ασφάλεια σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, διενεργείται για τον εμπρησμό σε χώρο μουσουλμανικής λατρείας στην Καλλιθέα, ο οποίος προκάλεσε αναστάτωση και δυσφορία στη αραβική κοινότητα στην Αθήνα. Ο ε μπρησμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 χθες τα ξημερώματα σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Σπάρτης και Σοφοκλέους 196, το οποίο λειτουργούσε σαν «τζαμί» του Αραβικού Ομίλου «Ελ Σαλχίν». Αγνωστοι έσπασαν τα τζάμια του διαμερίσματος πολυκατοικίας και έβαλαν στο εσωτερικό του φωτιά με εύφλεκτο υγρό με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές. Η πυρκαγιά σβήστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία.» (πηγή: Το Έθνος)

Ημερομηνία: 31/5/2011  

Είδηση: “Εμπρηστική επίθεση σε τζαμί στην Καλλιθέα, όπου έμεναν άνθρωποι, σημειώθηκε τα ξημερώματα. Άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του χώρου και πέταξαν μέσα εύφλεκτο υγρό, στο οποίο έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.” (πηγή: καθημερινή)

Μέσα σε δυο χρόνια έχουμε τρείς εμπρησμούς σε χώρους λατρείας. Έχουν το θράσος μετά να αποκαλούν και να παρουσιάζουν το Ισλάμ, ορισμένα δεξιά και ακροδεξιά κόμματα, ως απειλή; Οι μόνοι που απειλούνται σωματικά είναι οι Μουσουλμάνοι από ρατσιστές, φασίστες και προβοκάτορες που ο καθένας χρησιμοποιεί το Ισλάμ με βάση τις φιλοδοξίες του και τις ατζέντες του.   

Ποιός απειλεί ποιον λοιπόν;Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , , ,

%d