Απαντηση σε δελτιο τυπου των Ελληνων Εθνικων για τον Διαλογο

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Άχμαντ Ελντίν

Το συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών ανακοινώσε σε δελτίο τύπου τις εντυπώσεις του για το Ιστορικό Debate που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απρίλιου 2012. Σε μερικά σημεία παραποιείται η Ισλαμική θέση και οφείλουμε να απαντήσουμε.

Λένε:

«Στην δεύτερη φάση της αντιπαράθεσης, όπου έγιναν ερωτήσεις από τον κάθε ομιλητή προς τους άλλους δύο, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας υπέβαλε 3 ερωτήσεις, μία για το θεολογικό υπόβαθρο (εάν υπάρχει) των πρακτικών της περιτομής και της κλειτοριδεκτομής, ζήτησε έναν σαφή ορισμό των όρων «Αλήθεια» (που μονοπωλούν τόσο ο Χριστιανισμός όσο και το Ισλάμ) και «Αγάπη» (που μονοπωλεί ο Χριστιανισμός) και, τέλος, ρώτησε και τους δύο μονοθεϊστές εάν μπορούν να συνυπάρξουν με εκείνους που βρίζουν ως «ειδωλολάτρες». Η πρώτη ερώτηση απαντήθηκε με αόριστη απόδοση στην «παράδοση», η δεύτερη έμεινε ουσιαστικά αναπάντητη και η τρίτη απαντήθηκε καταφατικά παρ’ όλο που η ίδια η Ιστορία έχει αποδείξει ότι ούτε με άλλους, ούτε καν μεταξύ τους δεν μπορούν να ζήσουν αρμονικά οι διάφορες αιρέσεις («Θρησκείες») του Μονοθεϊσμού.»  

Απάντηση:

Ο ορισμός της αλήθειας ζητήθηκε από τον Χριστιανικό θεολόγο και όχι από εμένα. Ο ορισμός της αλήθειας του Ισλάμ, οπου ήταν και το αντικείμενο όλης της ομιλίας μου, είναι η πρόταση «Δεν υπάρχει κανένας άξιος λατρείας εκτός από τον Δημιουργό και μόνο» Έναν ανάλογο ξεκάθαρο ορισμό για το τι είναι η αλήθεια δεν ακούσαμε ούτε από τους εθνικούς ούτε από τους Χριστιανούς.  Η ερώτηση για την περιτομή και την κλειτοριδεκτομή δεν απαντήθηκε με αόριστη απόδοση στην οποιαδήποτε παράδοση αλλά στην Προφητική Παράδοση ( Του Μουχάμαντ ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) που για το Ισλάμ αποτελεί κύρια πηγή. Επίσης ο συγγραφέας του δελτίου τύπου αγνοεί τις τεκμηριωμένες ιστορικές αλήθειες οπου Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι συνυπήρχαν ειρηνικά στο Ισλαμικό χαλιφάτο (παράδειγμα η Ισπανία και όχι μόνο). Από την άλλη η αρχαιοελληνική Ελλάδα ήταν διάσημη για τους εμφυλίους της (οι Εθνικοί δεν ήταν σε θέση να συνυπάρξουν καν μεταξύ τους τις περισσότερες φορές).

Λένε:

«Αυτή η χρήση, όπως και η θετική αποδοχή από μέρους των Ελλήνων Εθνικών του ακροατηρίου κάποιων ελάχιστων σημείων της ισλαμικής επιχειρηματολογίας που κινούντο εντός των πλαισίων της λογικότητος, έκαναν τον εκπρόσωπο του Χριστιανισμού να σημειώσει τις αμέσως επόμενες ημέρες στο ιστολόγιό του ότι… «ο διάβολος με ποιόν θα κάνει παρέα; Με τον διάβολο φυσικά! Μπορεί να ακούγεται βαρύ, αλλά έτσι είναι!». Από την άλλη, στην ιστοσελίδα των Ισλαμιστών, η Ελληνική πλευρά κρίθηκε ως υπερβολικά φιλοσοφίζουσα, κάτι που ωστόσο για εμάς τους Έλληνες Εθνικούς αποτελεί τιμή, αφού όντως η δική μας Θρησκεία δεν είναι παιδαριώδης, ούτε διαχειρίζεται την αγωνία των αδαών ανθρώπων εμπρός στον θάνατο, αλλ’ αντιθέτως απαιτεί από τα μέλη της μία στοιχειώδη καλλιέργεια και μία επίσης στοιχειώδη ύπαρξη πνευματικών και ψυχικών ποιοτήτων.»

Απάντηση:

Να ευχαριστήσουμε για την θετική αποδοχή της Ισλαμικής επιχειρηματολογίας από μέρους των Εθνικών και να προσθέσουμε ότι η θεολογία στο Ισλάμ είναι ανώτερη από την φιλοσοφία. Διότι η πρώτη είναι συγκεκριμένη από μια και μόνο αλάνθαστη πηγή, τον Δημιουργό, ενώ η δεύτερη είναι καθαρό προϊόν της ανθρώπινης σκέψης, συνεπώς μπορεί να πέσει σε σφάλματα. Στην ομιλίας μας τονίστηκε ακριβώς αυτή η σημαντική λεπτομέρεια. Για να βρούμε την ολοκληρωτική αλήθεια για τους εαυτούς μας οφείλουμε να στραφούμε στην αποκάλυψη και όχι στην ανθρώπινη σκέψη που είναι επιρρεπής στο λάθος και στην παρερμηνεία. Όταν ο άνθρωπος δεν είναι σε θέση να αναλύσει τον ίδιο του τον φυσικό εαυτό (εγκέφαλο/σκέψη) πως μπορεί να απαντήσει ανώτερες υπαρξιακές ερωτήσεις;  Μην ξεχνάμε επίσης ότι η φιλοσοφία έχει και αυτή «αιρέσεις». Οι αρχαίοι Έλληνες συχνά ερχόντουσαν σε σύγκρουση με άλλους φιλοσόφους για τις θεωρίες τους. Το αναφέρουμε αυτό γιατί οι Εθνικοί συνεχώς «καυχιόντουσαν» ότι δεν έχουν αιρέσεις και συγκεκριμένο δόγμα. Σε μελλοντικά μας άρθρα θα παρουσιάσουμε τις φιλοσοφικές αιρέσεις και διαφορές συγκρούσεις.  

Λένε:

«εάν ο «Αλλάχ» είναι ο «Ιαχωβά» των Εβραίων (που μέσα σε αοριστολογία δεν απαντήθηκε)»

Απάντηση:

Απαντήθηκε αναλυτικά και μάλιστα δυο φορές όταν δυο εθνικοί υπέβαλαν την ίδια ερώτηση για το αν το Ισλάμ προέρχεται από τον Ιουδαϊσμό. Απαντήσαμε ότι δεν υφίσταται ο Ιουδαϊσμός καν ως ταμπέλα διότι ο Θεός δεν είναι ένας Εθνικιστικός Θεός. Ο Θεός τονίσαμε ότι έστειλε απόστολους και προφήτες σε κάθε μέρος της γης και όχι μόνο στην Μ. Ανατολή. Ο Αβραάμ, ο Νώε, δεν ήταν «Ιουδαίοι» στο θρήσκευμα μιας και δεν ανήκαν στην φυλή του Ιούδα. Η ίδια η λέξη «Ιουδαϊσμός» καν δεν αναγράφεται μέσα στην Παλαια Διαθήκη ούτε στην Καινή καθώς επίσης η λέξη «Χριστιανισμός» Η λέξη «Ιεχωβάς» δεν μπορεί να αποδοθεί στον Θεό γιατί κανένας Προφήτης και Απόστολος του Θεού δεν τον αποκάλεσε έτσι. Η λέξη «Ιεχωβάς είναι μια επινόηση(τετράγραμμο) για τον Δημιουργό που δεν στηρίζεται σε στοιχειά.

Τέλος να πούμε ότι περιμένουμε σαν Μουσουλμανικό σωματείο μια πρόσκληση από μεριά των Εθνικών να συνεχίσουμε τον Διάλογο. Ένα θέμα που προτείνουμε είναι «Τι είναι αλήθεια κατά τον Ελληνισμό και το Ισλάμ;» Η «Τι είναι αλήθεια κατά τον Ελληνισμό τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ». Ευχόμαστε μελλοντικά να υπάρχει ανταπόκριση και να μας καλέσουν εκ μέρους τους οι Εθνικοί (Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών) όπως τους καλέσαμε εμείς σαν Ισλαμικό σωματείο.



Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΔΙΑΛΟΓΟΙ-DEBATES

Tags: , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: