Παραπονιεσαι για φτωχια και δυσκολιες;

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου

Ο Ghasan bin al-Mufadal al-Ghulabe είπε:

Ένας άνδρας κάποτε πήγε στον Yunus bin Ubayd και παραπονέθηκε για τις δυσκολίες που περνάει και πόσο δύσκολα επιβιώνει λόγο φτώχιας. Του εξέφρασε επίσης το άγχος που νιώθει εξαιτίας αυτών των δυσκολιών. Του είπε( ο Yunus bin Ubayd) «θα ήσουν ευτυχισμένος αν αντάλλαζες την όραση σου για 100.000 δηνάρια; Του απάντησε: «Φυσικά όχι» ο Yunus τον ξαναρωτά: «την ακοή σου» του απάντησε: «όχι βέβαια». Έπειτα τον ρώτησε: «θα αντάλλαζες την γλώσσα σου» του απάντησε: «όχι». Συνέχισε τις ο ερωτήσεις ο Yunus λέγοντας του: «θα αντάλλαζες την σκέψη/λογική σου» Του απάντησε «τίποτα δεν θα αντάλλαζα από αυτά ότι ανάγκη και να είχα».

Σε αυτό το σημείο ο Yunus bin Ubayd του θύμισε όλες αυτές τις χάρες και ευλογίες που έχει από τον ΑΛΛΑΧ και έπειτα του είπε: «Βλέπω λοιπόν ότι έχεις 100αδες χιλιάδες δηνάρια, και όμως παραπονιέσαι για φτώχια!»

Πηγή: από το Al-Siyar του al-Dhahabi (6/292)

Από την στιγμή που άνθρωπος «κοστολογεί» τόσο ακριβά αυτές τις χάρες και τις ευλογίες που του έχει χορηγήσει ο Δημιουργός τόσο απλόχερα, δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση φτωχός. Η ευλογιές του ΑΛΛΑΧ πάνω στον άνθρωπο είναι αμέτρητες. Ένα συμπέρασμα που απορρέει καθαρά από την ανθρώπινη εμπειρία και ομολογία.

Σχετική ανάρτηση: Πώς να αυξήσουμε τα μέσα συντήρησης μας (ΒΙΝΤΕΟ)



Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ»

Tags: , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading