«Ο Ιησους ηταν Μουσουλμανος» λεει ο Χριστιανος λογιος Ρομπερτ Σεντινγκερ

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Διαβάσαμε την παρακάτω είδηση:

«Ο καθηγητής Ρόμπερτ Σέντινγκερ από το Λουθηρανό Κολλέγιο της Αϊόβα στις ΗΠΑ ανακοίνωσε μια δική του θεωρία για τη θρησκευτική προέλευση του Ιησού Χριστού.
Στο βιβλίο, το οποίο θα εκδοθεί στα τέλη του 2012, ο καθηγητής δηλώνει ότι η κεντρική λατρευτική φιγούρα του χριστιανισμού στην πραγματικότητα ήταν μουσουλμάνος. Την άνοιξη του 2001 τη μεθοδολογία της διδασκαλίας του Ισλάμ από τον καθηγητή Σέντινγκερ έθεσε σε αμφισβήτηση μία από τις μουσουλμάνες φοιτήτριές του. Η κοπέλα παραπονέθηκε ότι ο καθηγητής παρουσιάζει το Ισλάμ εντελώς διαφορετικά από ό,τι οι γονείς της. Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Σέντινγκερ το περιστατικό αυτό τον εξανάγκασε να ξανασκεφτεί την ίδια την κεντρική ιδέα της θρησκείας και πώς αυτή παρουσιάζεται σε φοιτητές.«Χρειάστηκε να επανεξετάσω την έννοια “Iσλάμ” και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό κίνημα για δικαιοσύνη.

Νομίζω ότι ακριβώς αυτό είναι που εξέφραζε ο Ιησούς τον πρώτο αιώνα. Γι’ αυτό και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι «το πιθανότερο όλων είναι πως ο Ιησούς ήταν μουσουλμάνος», λέει ο καθηγητής. Η πιο μεγάλη διάψευση κατά της θεωρίας του Σέλινγκερ αποτελεί το ότι ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε 600 χρόνια πριν εμφανιστεί το Ισλάμ και ότι αν κήρυττε κάποιες ιδέες, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές για το Ισλάμ, αυτό σημαίνει ότι οι οι μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να τις αντιγράψουν από τους χριστιανούς.Λαμβάνοντας υπ’ όψη το γεγονός ότι το Ισλάμ γεννήθηκε πολύ αργότερα από τον χριστιανισμό, οι αντίπαλοι του συγγραφέα του βιβλίου «Ήταν άραγε ο Ιησούς μουσουλμάνος;» του θέτουν το ανταποδοτικό ερώτημα: «Ήταν ο προφήτης Μωάμεθ χριστιανός;».» πηγή: http://greek.ruvr.ru/2012_07_24/82746198/

Η Ισλαμική τοποθέτηση:

Ο Ιησούς ο υιός της Μαρίας (ειρήνη και ευλογία σε αυτούς) είναι Μουσουλμάνος με την έννοια της λέξης «Μουσουλμάνος» (αραβικά: مسلم‎) Βλέποντας την λέξη δηλαδή «Μούσλιμ» διαπιστώνουμε ότι σημαίνει «ο υποταγμένος» και συγκεκριμένα στο Κοράνι είναι «ο υποταγμένος στο Θεό»

Το Κοράνι αναφέρει:

«Ο Θεός μας και ο Θεός σας είναι Ένας. Κι εμείς σ’ Αυτόν έχουμε υποταχθεί» ( Κοράνι: 29:46)

Η αραβική προφορά (σε λατινικούς χαρακτήρες) του κειμένου είναι ως εξής:

«Wa ‘Ilahunā Wa ‘Ilahukum Wāĥidun Wa Naĥnu Lahu Muslimūn»

Μουσουλμάνος λοιπόν σημαίνει «αυτός που υποτάσσετε/ο υποταγμένος» και στην Ισλαμική ορολογία διευκρινίζεται η υποταγή στο θέλημα του Δημιουργού. (Al Mawrid Al Hadeeth σελ 1171)

Ως προς την λέξη και ως προς την θεολογία βλέπουμε ότι η λέξη «Μουσουλμάνος» δεν είναι μια ταμπέλα που κατηγοριοποιεί τον πιστό κάτω από έναν ηγέτη, βασιλιά, προφήτη, απεσταλμένο, αλλά μια λέξη που τονίζει την μόνη αληθινή πίστη, και αυτή είναι το να υποτασσόμαστε στο θέλημα του Δημιουργού μας.

Τα ιστολόγια (εθνικιστικα/χριστιανικα) δεν αναφέρουν ολόκληρη την είδηση με τον Χριστιανό λόγιο, τον Ρόμπερτ Σέντινγκερ, ο οποίος καταλήγει ότι ο Ιησούς (ειρήνη σε αυτόν) ήταν Μουσουλμάνος όχι μόνο γιατί το Ισλάμ εκφράζει ένα σύστημα δικαιοσύνης αλλά επίσης ως προς την πίστη και την σημασία του Ισλάμ που καλεί τον πιστό να υποταχτεί στο θέλημα του Δημιουργού. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ την είδηση μη αλλοιωμένη (http://muslimmedianetwork.com/mmn/?p=5266)

Έτσι λοιπόν αναιρείται η πρόχειρη επιχειρηματολογία του τύπου «ότι ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε 600 χρόνια πριν εμφανιστεί το Ισλάμ και ότι αν κήρυττε κάποιες ιδέες, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές για το Ισλάμ, αυτό σημαίνει ότι οι οι μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να τις αντιγράψουν από τους χριστιανούς»

Η πίστη και ο τρόπος ζωής ΟΛΩΝ των Προφητών ήταν ΕΝΑΣ, λατρεία και υποταγή στον ΕΝΑΝ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ. Με μια λεξη: Ισλάμ.

Το Κοράνι, ο λόγος του Θεού, και η τελευταία διαθήκη προς όλη την ανθρωπότητα λέει:

«Νομοθέτησε για σας την ίδια θρησκεία που είχε συστήσει στο Νώε, -και που σου την έχουμε στείλει εμπνέοντος σε – (την ίδια) που είχαμε συστήσει σχετικά με τον Αβραάμ, στον Μωυσή, και στον Ιησού. (Δηλαδή) να παραμένετε – σταθερά – στη Θρησκεία και να μη χωριστείτε σ’ αυτή (σε αιρέσεις). Γι’ αυτούς που αποδίδουν συνεταίρους (στον ΑΛΛΑΧ) σκληρός είναι (ο δρόμος) στον οποίο τους προσκαλείτε. Ο ΑΛΛΑΧ διαλέγει για τον Εαυτό Του, όποιον θέλει, και οδηγεί στον Εαυτό Του εκείνον που μετανοεί». (Κοράνι 42:13)

«Και θυμήσου που πήραμε από τους Προφήτες τις συμφωνίες τους, κι από σένα, κι από τον Νώε, και τον Αβραάμ, και τον Μωυσή, και τον Ιησού το γιο της Μαριάμ. Και πήραμε απ’ αυτούς μια σοβαρή Συμφωνία» (Κοράνι 33:7)

Διαβάζουμε:

«Να δηλώσετε: “Πιστέψαμε στον ΑΛΛΑΧ και σ’ ό,τι αποκάλυψε σε μας (το Κοράνιο) και στον Αβραάμ, Ισμαήλ, Ισαάκ, Ιακώβ και στις φυλές και σ’ ότι δόθηκε στον Μωυσή και τον Ιησού, και σ’ ό,τι δόθηκε σ’ όλους τους προφήτες απ’ τον Κύριο τους. Δεν κάνουμε καμιά διάκριση ανάμεσα σ’ οποιονδήποτε απ’ αυτούς. Κι εμείς σ’ Αυτόν (στον ΑΛΛΑΧ) υποταχτήκαμε. (Είμαστε Μουσουλμάνοι)» ( Κοράνι 2:136)

Ήταν ο Ιησούς Μουσουλμάνος (υποταγμένος στο θέλημα του Θεού):

Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη ο Ιησούς Χριστός ομολογεί:

«δεν ζητάω το δικό μου θέλημα, αλλά το θέλημα του Πατέρα, που με απέστειλε».( Ιωάννης 5:30)

«Πηγαίνω προς τον Πατέρα• επειδή, ο Πατέρας μου είναι μεγαλύτερός μου».(Ιωάννης 14:28)

«και από τον εαυτό μου δεν κάνω τίποτε, αλλά καθώς με δίδαξε ο Πατέρας μου, αυτά μιλάω».( Ιωάννης 8:28)

«Ανεβαίνω προς τον Πατέρα μου και Πατέρα σας, και Θεό μου και Θεό σας». (Ιωάννης 20:17)

Ο Ιησούς αναφέρει (σύμφωνα με την Κ.Δ) ότι αναζητά το θέλημα του Θεού (Μουσουλμάνος) πουθενά δεν αναγράφεται ότι ήταν «χριστιανός»(λέξη που ποτέ δεν άκουσε). Αυτός είναι ο αληθινός τρόπος ζωής που κήρυξαν όλοι οι Προφήτες και Απεσταλμένοι του Δημιουργού.Categories: ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Tags: , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: