Απαντηση στις διαμαρτυριες των Μουσουλμανων

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Πως άραγε θα σταθούμε μπροστά στον Δημιουργό μας όταν έρθει η μεγάλη Ώρα; Τι είδους δικαιολογία θα εκφράσουμε όταν ο Κύριος μας έστειλε τα λόγια Του για καθοδήγηση, τον Προφήτη Του για παράδειγμα και εφαρμογή, και λογίους για να μάθουμε από αυτούς;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας και ο μεγαλύτερος καταπιεστής είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Και αυτό γιατί αντι να μάθουμε τα απλά και τα βασικά της πίστης του Ισλάμ καθόμαστε και τρέχουμε σαν τα πρόβατα σε διαδηλώσεις με πλακάτ.

Λες ότι αγαπάς τον Προφήτη σου και θέλεις να τον τιμήσεις, όμως γιατί εναντιώνεσαι στην Σούννα του; Δεν καταλαβαίνεις ότι εσύ τον προσβάλεις περισσότερο από τους μη Μουσουλμάνους όταν αγνοείς την διδασκαλία του; Πότε μας δίδαξε την διαδήλωση, την διαμαρτυρία, το χάος και την καταστροφή; Ποτέ! Το αντίθετο μάλιστα. Μας δίδαξε στην συμφορά και την δυσκολία να στρεφόμαστε στον ίδιο μας τον εαυτό αναζητώντας τι λάθος κάναμε. Ο Ύψιστος του αποκάλυψε:

 ذلك بأن الله لم يك مغيرا نعمة أنعمها على قوم حتى يغيروا ما بأنفسهم وأن الله سميع عليم

«ο ΑΛΛΑΧ ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει την Εύνοια Του που μ’ αυτή ευνόησε ενα λαό, εκτός αν αλλάξουν οι ίδιοι ό,τι είναι στις ψυχές τους, (Κι αλήθεια) ο ΑΛΛΑΧ είναιΕκείνος που όλα τ’ ακούει κι όλα το γνωρίζει» (Κοράνι 8:53)

Τι διαμαρτύρεσαι για την τιμή του Προφήτη όταν καν δεν μπορείς να περιγράψεις τι είναι Ταουχίντ; (Μονοθεϊσμός). Όταν δεν είσαι σε θέση να περιγράψεις το Σιρκ (Πολυθεϊσμός, Παγανισμός, Ειδωλολατρία) και τα θεμέλια του έτσι ώστε να γνωρίζεις τον κίνδυνο τους. Όταν δεν ξέρεις πώς να πλυθείς για να προσευχηθείς η την μεθοδολογία της προσευχής. اتقوا الله‎ φοβησου και σεβασου τον ΑΛΛΑΧ και μην δείχνεις ασυνέπεια στην συμπεριφορά σου.

Ποτέ θα τα μάθεις αν όχι από τώρα; Ποτέ θα σταματήσεις να είσαι άδικος; Πόσο ακόμα θα μείνεις άσχετος σχετικά με την πίστη σου και θα ασχολήσε με ανοησίες;

Ο ΑΛΛΑΧ αναφέρει:

 ومن أظلم ممن ذكر بآيات ربه ثم أعرض عنها

«Και ποιος μπορεί να είναι πιο άδικος από εκείνον που του έχουν απαγγείλει τις Εντολές του Κυρίου του, κι έπειτα απομακρύνεται απ’ αυτές;» (Κοράνι 32:22)

Ο μεγάλος λόγιος, ο Ibn Kathir, εξήγησε το χωρίο λέγοντας:

«Σημαίνει ότι κανείς δεν είναι πιο άδικος από αυτόν που ο ΑΛΛΑΧ του θυμίζει τα σημάδια Του οπου του εξηγεί ξεκάθαρα τις εντολές Του, και αυτός μετά τα αγνοεί και τα ξεχνά λες και δεν τα άκουσε ποτέ» (Τόμος 7 σελ 619, Ταφσιρ Ibn Kathir)

Ο Qataadah,  αναφέρει:

«Πρόσεχε να μην απομακρυνθείς από την ενθύμηση του ΑΛΛΑΧ. Αυτοί που απομακρύνονται από την ενθύμηση Του θα είναι και οι πιο πλανεμένοι και οι μεγαλύτεροι ένοχοι για αμαρτία»

Ο ΑΛΛΑΧ δεν αγαπά την καταστροφή:

«Υπάρχει ένας τύπος ανθρώπου, που μιλώντας σ’ αυτόν τον κόσμο, σε γοητεύει, και επικαλείται για μάρτυρα τον ΑΛΛΑΧ σ’ ό,τι περικλείει η καρδιά του. Ενώ είναι ο πιο αδιάλλακτος απ’ τους εχθρούς. Μόλις όμως σου γυρίσει την πλάτη του, ο σκοπός του οπουδήποτε κι αν βρεθεί πάνω στη γη, είναι να σκορπίσει το κακό στη γη, να καταστρέφει τη σοδειά των χωραφιών και τα ζωντανά! Ο ΑΛΛΑΧ όμως δεν αγαπά την καταστροφή» ( Κοράνι 2:204-205)Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ», Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , ,

%d