Απαντηση σε αναλυτη ασφαλειας που καλει στην παρακολουθηση νομιμων Μουσουλμανων

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Ο Ανδρέας Μπανούτσος επιστρέφει με νέα τρομολαγνεία (όπως σωστά προέβλεψε ότι θα κατηγορηθεί). Το σχόλιο του για τις πρόσφατες διαμαρτυρίες ορισμένων Μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.rimse.gr/2012/09/blog-post_24.html

Τις προάλλες αναφέραμε την θεολογική Ισλαμική θέση όσον αφορά τις διαμαρτυρίες που πήραν μέρος στο εξωτερικό για την αντι-ισλαμική ταινία. Μας κάνει εντύπωση πως διέφυγε αυτή η θέση από το «παρατηρητήριο» του κ. Μπανούτσου. Όμως καταλαβαίνουμε ότι δεν συμφέρει καθόλου για αυτούς τους τρομολάγνους να υπάρχουν λόγια από μεριά των Μουσουλμάνων που καλούν στην ηρεμία και ησυχία των πραγμάτων. Θα ξεμείνουν από δουλεία και το μαγαζάκι τους θα κλείσει.

Ο κ. Μπανούτσος λέει χαρακτηριστικά για τις διαμαρτυρίες οτι «αναδεικνύουν με το πιο δραματικό τρόπο τη ριζοσπαστικοποίηση των Μουσουλμάνων που διαβιούν στην Ελλάδα». Δηλαδή οι διαμαρτυρίες που έγιναν την Τετάρτη (26-9-2012) που ακολούθησαν επεισόδια αναδεικνύουν τη ριζοσπαστικοποίηση των Ελλήνων η Χριστιανών; Θα πεταχτεί ο «αναλυτής» εδώ και θα μας πει ότι αυτά τα επεισόδια «αμαυρώθηκαν» από κουκουλοφόρους. Γιατί δυσκολευόμαστε να υποθέσουμε ένα παρόμοιο σενάριο και για την διαμαρτυρία των Μουσουλμάνων; Όμως να πούμε μερικά λόγια για την διαμαρτυρία αυτή και την γελοιότητα του κ. Μπανούτσου που προσπαθεί απελπισμένα να συνδέσει τα επεισόδια με δήθεν ριζοσπαστικοποίηση και την Ελλάδα να αποτελεί στόχο των «Ισλαμιστών».

Πρώτον. Η διαμαρτυρία που έγινε από μεριά των Πακιστανών και Μπανγκλαντεσιανών (και όχι όλων των Μουσουλμάνων) ήταν οργανωμένη. Ούτε ο ψευδό-πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος παίρνει την ευθύνη, ούτε ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας (δείτε απο το 100 λεπτό και πέρα) Ένα τσούρμο απλά βγήκε ένα ωραίο πρωινό να διαδηλώσει και να φέρει χάος; Φυσικά και όχι, κάποιος πήρε άδεια από την Ελληνική πολιτεία για να τους κατεβάσει σε διαμαρτυρία. Το ποιος τους οργάνωσε είναι άγνωστο (προς εμένα τουλάχιστον) αλλά δεν θέλει πολύ φαντασία για να καταλάβουμε ότι για άλλη μια φορά οι Μουσουλμάνοι των συγκεκριμένων κοινοτήτων πιάστηκαν κορόιδα στις πολιτικές ατζέντες είτε της άκρα δεξιάς είτε της άκρα αριστεράς που εκμεταλλεύονται (ο καθένας με τον δικό του τρόπο) για πολιτικές σκοπιμότητες το Ισλαμικό συναίσθημα. Δεν θέλει πολύ φαντασία να καταλάβουμε τι εκφράζει και ποιους εξυπηρετεί ο κ. Μπανούτσος προωθώντας την τρομολαγνεία αυτή.

Δεύτερον. Ο Ναιμ Ελ Γαντούρ ΔΕΝ είναι πρόεδρος των Μουσουλμάνων. Είναι καιρός να σταματήσουν τα ΜΜΕ και οι διάφοροι εκμεταλλευτές καταστάσεων να ονομάζουν και να προωθούν τον Ελ Γαντουρ ως «η Μουσουλμανική φωνή» για τα θέματα των Μουσουλμάνων. Δεν υπάρχει τέτοιο άτομο ΕΠΙΣΗΜΑ ούτε αναγνωρίζεται από τους ίδιους τους Μουσουλμάνους ως πρόεδρος τους. Μπορεί να είναι υπεύθυνος στο σωματείο του και με τα μέλη του ΑΛΛΑ δεν σημαίνει ότι είναι και για τα υπόλοιπα Μουσουλμανικά σωματεία. Τα καραγκιοζιλίκια του δεν είναι υποχρεωμένοι να τα φορτώνονται οι υπόλοιποι Μουσουλμάνοι και πολύ χειρότερα να αμαυρώνεται το Ισλάμ στο όνομα του.

Ο κ. Μπανούτσος συνεχίζει προκαλώντας αυτή την φορά λέγοντας: «Η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την  απέλαση των Ισλαμιστών που διαβιούν παράνομα στη χώρα μας και να παρακολουθήσει στενά τη δράση των Ισλαμιστών εκείνων που διαβιούν νόμιμα στη χώρα» (υπογράμμιση δικιά μας)

Όπως έχουμε αποδείξει και σε παλιότερα άρθρα ξέρουμε πολύ καλά ότι ο «Ισλαμιστής» που αναφέρει ο κ. Μπανούτσος δεν είναι ο «ο κακός εξτρεμιστής » αλλά ο κάθε Μουσουλμάνος ο οποίος ασχολείται με τον Μουσουλμανικό ακτιβισμό. Εμμεσα πλην σαφώς ο κ. Μπανούτσος καλεί το κράτος να παρακολουθεί τους νόμιμους Μουσουλμάνους, και κάθε δραστηριότητα τους στο όνομα της εθνικής ασφάλειας. Αυτά τα λόγια απογυμνώνουν τον κ. Μπανούτσο, τις προθέσεις του και δείχνει πραγματικά ποιος είναι και τι συμφέροντα πραγματικά εξυπηρετεί. Η δήλωση αυτή είναι πέρα για πέρα προκλητική και η υλοποίηση της είναι παράνομη.

Με την σειρά μας καλούμε την Ελληνική πολιτεία, σαν Έλληνες Μουσουλμάνοι, να εξετάσει σοβαρά τα λεγόμενα του κ. Μπανούτσου που προτείνει παράνομες παρακολουθήσεις νομίμων ατόμων.

Μπορείτε να δείτε εδώ την γραπτή συνομιλία που είχα στο παρελθόν με τον κ. Μπανούτσο με θέμα το «Ριζοσπαστικό Ισλάμ» ο οποίος αρνήθηκε δημόσιο διάλογο μαζί μου όταν προκάλεσα τις αβάσιμες θέσεις του.Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: