Ποτε μην αισθανεσαι ασφαλεια απο την συνεπεια της αμαρτιας

 

Άχμαντ Ελντίν

  بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Ο μεγάλος λόγιος και Ιμάμης, ibn ul-Qayyim αναφέρει στο εξαιρετικό του βιβλίο «Al-Jawab ul-Kafy li man sa’ala an id-Dawah Shaafy» και επισης στο «al-Hilya» μια αναφορά οπου ο Ibn Abbas είπε:

–Ποτέ μην αισθανθείς ασφαλής από την συνέπεια της αμαρτίας. Διότι αυτό που έρχεται με την αμαρτία είναι χειρότερο από την ίδια την αμαρτία. Την ώρα που διαπράττεις την αμαρτία και ντρέπεσαι τους γύρω σου(η φοβάσαι να μην σε δουν), είναι χειρότερο από την ίδια την αμαρτία. Ντρέπεσαι τους γύρω σου και δεν ντρέπεσαι τον Κύριο σου;

Και μην γελάς όταν διαπράττεις την αμαρτία γιατί δεν έχεις ιδέα πως ο Κύριος σου θα σου απαντήσει. Και όταν γελάς και δεν έχεις ενοχές όταν διαπράττεις την αμαρτία τότε είναι χειρότερο από την ίδια την αμαρτία. Και η χαρά που έχεις κατά την διάρκεια της αμαρτίας είναι χειρότερη από την ίδια την αμαρτία.

Και η λύπη σου, η στενοχώρια, η μελαγχολία σου που δεν διαπράττεις μια αμαρτία είναι χειρότερη από την ίδια την αμαρτία. Και το θράσος που έχεις να φοβάσαι το αεράκι που σπρώχνει την πόρτα σου, η οποία σου καλύπτει την αμαρτία σου, είναι χειρότερο (αυτός ο φόβος επειδή άνοιξε η πόρτα με το άγχος μην σε δει κανείς) από την ίδια την αμαρτία διότι αγνοείς ότι ο Κύριος σου σε βλέπει. ΠΡΟΣΕΧΕ!

Ξέρεις ποια ήταν η αστοχία του προφήτη Ιώβ (ειρήνη σε αυτόν) οπου εξαιτίας αυτής ο Αλλάχ ο Ύψιστος τον δοκίμασε με βαριά αρρώστια στο σώμα του και με χάσιμο της περιουσίας του; Δεν βοήθησε έναν άνδρα που ήταν θύμα αδικίας και καταπίεσης. Γιαυτο και ο Αλλάχ ο Ύψιστος τον δοκίμασε–

Προτεινόμενη ομιλία: Η Ισλαμική συμπεριφορά απέναντι στην αμαρτία και στο λάθος Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ»

Tags: , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: