Η παραβολη του Προφητη για το ορθο μονοπατι

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Ο Nawwas ibn Sam’an είπε ότι ο Προφήτης (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) είπε:

«Υπάρχει ένας δρόμος που οδηγεί κατευθείαν στον προορισμό σας. Σε κάθε πλευρά αυτού του δρόμου υπάρχει ένας τοίχος στον οποίο υπάρχουν ανοικτές θύρες με κουρτίνες που κρέμονται πάνω τους. Από την απομακρυσμένη άκρη του δρόμου μια φωνή καλεί λέγοντας, «προχώρα ευθεία και μην γυρίσεις (δεξιά και αριστερά) ». Κάθε φορά που κάποιος προτίθεται να σηκώσει μια κουρτίνα μια φωνή από πάνω λέει: «Προσοχή! Μην σηκώσεις την κουρτίνα ειδάλλως θα παρασυρθείς μέσα» Ο Προφήτης (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) εξήγησε την παραβολή λέγοντας ότι η ευθεία πορεία του δρόμου είναι το Ισλάμ. Οι τοίχοι είναι τα όρια που έχουν επιβληθεί από τον Αλλάχ. Οι ανοιχτές πόρτες είναι αυτά που Εκείνος έχει απαγορέψει, η φωνή από την άκρη του δρόμου είναι το Κοράνι και η φωνή η οποία έρχεται από ψηλά είναι ο Αλλάχ που παρακολουθεί την καρδιά του κάθε πιστού»

(Αυθεντικό χαντίθ από τον Hakim (νούμερο 245) με συναίνεση και από τον Dhahabi και τον al Albani στο Sahih al Jami νούμερο 3887)

Ο πιστός οφείλει να περπατήσει πάνω σε αυτό το μονοπάτι της επίγειας ζωής και να μην λυγίσει στη θέα του πειρασμού, του απαγορευμένου, της αμαρτίας και του λάθους. Είθε ο Αλλάχ ο Ύψιστος να μας δίνει κουράγιο και δύναμη έτσι ώστε να διανύσουμε αυτό το μονοπάτι με επιτυχία..Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ», ΜΟΥΧΑΜΑΝΤ(σ)

Tags: , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: