Ερωτηση: Γιατι εσεις οι Μουσουλμανοι μισειτε τους Εβραιους;

Ερώτηση: 

“Ειμαι Χριστιανος αλλα αγαπαω ολον τον κοσμο ανεξαρτητως θρησκειας και σεβομαι τους καλους ανθρωπους οπου και αν ειναι! Υπαρχει μισος εναντιον των Εβραιων στον Ισλαμικο κοσμο. Αυτο γνωριζω οτι δεν προερχεται απο την Ισλαμικη πιστη αλλα απο την “πολιτικοποιηση” της πιστης. Συμφωνειτε? Και γιατι ουτε ενας επιφανης Ιμαμης δεν εχει πει μια καλη κουβεντα για τον Εβραικο λαο? Εχω διαβασει το Κορανι, εχω ζησει αρκετα σε μουσουλμανικη χωρα (εμιρατα), σεβομαι την θρησκεια ως θρησκεια αλλα με φοβιζει ο φανατισμος που εκδηλωνεται με βια. Αυτη η βια ωφειλεται απλα στην τωρινη πολιτικη συγκυρια η οχι? Αυτος ο φοβος ρε παιδι μου. Αυτος ο φανατισμος, γιατι? Με σεβασμο σας ρωταω και με πολυ ανοιχτο μυαλο. Ο Θεος μαζι σας”

Απάντηση:

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Γεια σας και ευχαριστούμε για την τοποθέτηση σας.

Πιστεύω ότι η οργή που υπάρχει εναντίον των Εβραίων είναι δικαιολογημένη από μεριά των Μουσουλμάνων. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε και άδικοι. Διότι ο Κύριος λέει στην τελευταία αποκάλυψη Του, το Κοράνι:

يا أيها الذين آمنوا كونوا قوامين لله شهداء بالقسط ولا يجرمنكم شنآن قوم على ألا تعدلوا اعدلوا هو أقرب للتقوى واتقوا الله إن الله خبير بما تعملون

 «Ω! Σεις που πιστεύατε! Να επιμένετε στ’ όνομα του ΑΛΛΑΧ σα μάρτυρες για την δικαιοσύνη και ας μην αφήνετε το μίσος των άλλων να σας κάνει να εγκαταλείψετε την δικαιοσύνη. Να είστε δίκαιοι. Η δικαιοσύνη είναι πιο κοντά στην ευσέβεια και να φοβάστε τον ΑΛΛΑΧ. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ γνωρίζει πάρα πολύ καλά όλα, όσα κάνετε» (Κοράνι 5.8)

Ο Μουσουλμανικός κόσμος (και όχι μόνο) βλέπει την βία των Εβραίων εναντίον του Παλαιστινιακού λαού και αυτό προκαλεί διάφορα προβλήματα. Λόγω αυτής της αδικίας των Εβραίων έχουμε το άλλο άκρο ορισμένων εξτρεμιστών Μουσουλμάνων ο οποίοι νομίζουν (διότι είναι πλανεμένοι θεολογικά και δογματικά) ότι θα λύσουν το Παλαιστινιακό με βίαιο τρόπο. Όμως αυτή δεν είναι η λύση.

Το ορθόδοξο Ισλάμ βρίθει από Ισλαμικές πηγές (Κοράνι και Προφητική παράδοση) ότι η λύση είναι να αλλάξει η ίδια η Μουσουλμανική κοινωνία με το να έρθει πιο κοντά στον Θεό με πίστη, πράξεις, και μεθοδολογία. Όσο ο Μουσουλμάνος επιμένει να κλείνει τα μάτια του σε αυτήν την θεϊκή λύση άλλο τόσο ο Κύριος θα τον τιμωρεί κάνοντας τον τύραννο εχθρό αφέντη του. Σε αυθεντικό χαντίθ διαβάζουμε τον Abdullah ibn Umar να αναφέρει ότι ο Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) προειδοποιεί τους Μουσουλμάνους για 5 δοκιμασίες. Μια από αυτές είναι η μη τήρηση της συμφωνίας (να μην τηρούμε το Κοράνι και την προφητική παράδοση) που έχουμε με τον Κύριο του Σύμπαντος. Και ποια θα είναι η συνέπεια όταν εγκαταλείψουμε το Κοράνι ( μη τήρηση των εντολών του) και την διδασκαλία του Προφήτη μας (μη τήρηση της παράδοσης του); Η συνέπεια θα είναι ο εχθρός να επικρατήσει και να πάρει τις περιούσιες μας. (Sunan Ibn Majah χαντίθ νούμερο 4019-αυθεντικο με συναίνεση)

Λέει ο Παντοδύναμος:

إن الله لا يغير ما بقوم حتى يغيروا ما بأنفسهم

«Ο ΑΛΛΑΧ – βέβαια – ποτέ δεν θ’ αλλάξει την κατάσταση ενός λαού, αν αυτοί οι ίδιοι δεν αλλάξουν ότι είναι μέσα στις ψυχές τους» (Κοράνι 13:11)

Οι Εβραίοι ήταν ο αγαπημένος λαός του Παντοδύναμου. Ο Θεός λέει στο Κοράνι:

«Ω! παιδιά του Ισραήλ! Θυμηθείτε τις (ειδικές) ευεργεσίες, που σας έκανα, κι ότι εγώ προτίμησα (τους προγόνους σας) από όλους τους άλλους (που έζησαν την εποχή τους για το Μήνυμα μου)»(Κοράνι 2:47)

Αναφέρονται επίσης τα βασανιστήρια από τον Φαραώ και πως ο ΑΛΛΑΧ στο τέλος τους ελευθέρωσε:

«Κι όταν σας απελευθερώσαμε από τον Φαραώ και τους ακολούθους του, κι απ’ τα σκληρά βασανιστήρια, που έσφαζαν τα παιδιά σας κι άφηναν τις γυναίκες σας ζωντανές, (για να υπηρετούν), τούτο ήταν μια σκληρή δοκιμασία απ’ τον Κύριο σας. Κι όταν χωρίσαμε στα δύο τη θάλασσα για σας, και σας σώσαμε, και πνίξαμε τους ακολούθους του Φαραώ μπροστά στα μάτια σας»(Κοράνι 2:49-50)

Αναφορά έχουμε και στην ειδωλολατρία των Εβραίων:

«..στη διάρκεια της απουσίας του(Μωυσής), πήρατε το μοσχάρι (για λατρεία), και κάματε αδικία. Ακόμα και τότε σας συγχωρέσαμε, μήπως γίνετε ευγνώμονες» (Κοράνι 2:51-52)

Ο Εβραϊκός λαός ήταν άδικος με τον Προφήτη Μωυσή(ειρήνη σε αυτόν) και αχάριστος στα συνεχόμενα θαύματα του Κυρίου. Ο ΑΛΛΑΧ συνεχώς τους φρόντιζε, προστάτευε, και τους συγχωρούσε και αυτοί με την σειρά τους συνεχώς αρνιόντουσαν τα σημεία.

Παραποίησαν την Τοράχ, την αποκάλυψη που δόθηκε στον Μωυσή:

«…ένα μέρος απ’ αυτούς ενώ άκουσε το Λόγο του ΑΛΛΑΧ και τον κατάλαβε, στη συνέχεια τον παραποίησε με επίγνωση»(Κοράνι 2:75)

Επίσης διαβάζουμε:

«Παραποίησαν τις λέξεις κι αγνόησαν ένα μεγάλο μέρος απ’ το Μήνυμα που τους εστάλη, κι ακόμα θα τους βρεις να κατρακυλούν σε (νέες) δολοπλοκίες (εξαιρούνται λίγοι απ’ αυτούς). Συγχώρεσε τους όμως και παράβλεψε γιατί ο ΑΛΛΑΧ αγαπά τους αγαθοεργούς» (Κοράνι 5:13)

Έτσι έχασαν τον τίτλο ως ο «αγαπημένος λαός» και κέρδισαν την οργή Του:

«Και περικλείστηκαν από ταπείνωση και δυστυχία και πάνω τους έπεσε η οργή του ΑΛΛΑΧ γιατί αρνήθηκαν τα σύμβολα του ΑΛΛΑΧ και χωρίς λόγο σκότωσαν τους Προφήτες Του»(Κοράνι: 2:61)

Το Κοράνι λοιπόν αναφέρει τα καλά των πιστών Εβραίων και καταδικάζει αυτούς που αρνήθηκαν να δεχτούν μετέπειτα την αλήθεια. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι εάν ένα βιβλίο πρέπει να θεωρηθεί πολέμιο και επικριτικό κατά των Εβραίων αυτό είναι η ίδια η «Παλαιά» Διαθήκη, οπου διαβάζουμε σε αρκετές αναφορές τον Θεό να κατηγορεί τον λαό του Ισραήλ ως αχάριστο, αμαρτωλό, ανυπάκουο, και πολλά άλλα.

Άχμαντ Ελντίν

————————————————————————————————————————–

Δείτε επίσης;

Οι Εβραίοι υπό το φως των ιερών κειμένων τους

Ποια είναι η άποψη του Ισλάμ για τους Εβραίους και την Παλαιά Διαθήκη; 

 Categories: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Μουσουλμάνοι

Tags: , ,

Αρέσει σε %d bloggers: