Οι Προυποθεσεις για να γινει αποδεκτη η μετανοια

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Ο ΑΛΛΑΧ ο Ύψιστος δέχεται την μετάνοια απο τον οποιοδήποτε που πραγματικά, με συνείδηση, και ειλικρίνεια μετανιώνει από το λάθος και την αμαρτία του. Η μετάνοια για να γίνει αποδεκτή πρέπει να συνοδεύεται με 5 χαρακτηριστικά:

1) Ειλικρίνεια προς τον ΑΛΛΑΧ. Οφείλει να είναι ειλικρινείς και η μετάνοια να μην γίνεται για λόγους επίδειξης η κοσμικό όφελος(λεφτά, κοινωνική θέση κτλ)   

2) Να λυπηθεί και να μετανιώσει για το λάθος και την αμαρτία που έπραξε, διότι η λύπη και οι τύψεις για το λάθος και την αμαρτία είναι από τις ενδείξεις για μια αληθινή και ειλικρινείς μετάνοια.

3) Να τερματιστεί η αμαρτία άμεσα και αν από την αμαρτία αδικήθηκε ο συνάνθρωπος τότε πρέπει να δοθούν τα δικαιώματα του.

4) Να δεσμευτεί και να υποσχεθεί να μην επιστρέψει στην αμαρτία μελλοντικά.

5) Να ζητήσει συγχώρεση πριν φύγει από αυτήν την ζωή.  Πηγή: (السؤال: هل يقبل الله العبادة والتوبة من الذليل وكيف ينظر الله إليه في الدنيا والآخرة؟

الشيخ محمد صالح ابن عثيمين)

Το Κοράνι λέει:

«Να πεις: ‘Ώ! Δούλοι μου! Εκείνοι που έχετε παρανομήσει ενάντια στον εαυτό σας (με αμαρτήματα!) Μην απελπίζεσθε από την ευσπλαχνία του ΑΛΛΑΧ. Ο ΑΛΛΑΧ – οπωσδήποτε – συγχωρεί όλες τις αμαρτίες, γιατί είναι ο Πολυεύσπλαχνος, ο Ελεήμονας.» (Κοράνι 39:53)

Επίσης:

«και που κάνοντας κάτι που ντροπιάζει ή αδίκησαν τον ευατό τους κι έφεραν τον ΑΛΛΑΧ στη σκέψη τους ζητώντας συγχώρεση για τα σφάλματα τους,γιατί ποιος άλλος εκτός απ’ τον ΑΛΛΑΧ συγχωρεί αμαρτίες; – και που ποτέ δεν επιμένουν με πονηριά σ’ ό,τι κακό έκαμαν, και το αναγνωρίζουν, γι’ αυτούς η αμοιβή είναι η συγχώρεση απ’ τον Κύριο τους, και οι Παράδεισοι που κάτω τους τρέχουν ποτάμια κι όπου θα είναι η παντοτινή παραμονή. Πόσο υπέροχη είναι η αμοιβή για όσους ευεργετούν (κι αγωνίζονται») (Κοράνι 3:135-136)

 Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ»

Tags: , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: