Οι Μουσουλμανοι ειναι ευλογημενοι συμφωνα με την Βιβλο

Άχμαντ Ελντίν

 بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Διαβάζουμε στο βιβλίο της Γενέσεως:

«ΚΑΙ ο Κύριος είπε στον Άβραμ: Βγες έξω από τη γη σου, και από τη συγγένειά σου, και από την οικογένεια του πατέρα σου, στη γη που θα σου δείξω• και θα σε κάνω να γίνεις ένα μεγάλο έθνος• και θα σε ευλογήσω, και θα μεγαλύνω το όνομά σου• και θα είσαι για ευλογία• και θα ευλογήσω εκείνους που σε ευλογούν, και θα καταραστώ εκείνους που σε καταριούνται• και μέσα από σένα θα ευλογηθούν όλες οι φυλές τής γης.» (Γένεση 12: 1-3)

Διαβάζοντας αυτό το χωρίο πρέπει να υποθέσουμε ότι και οι Μουσουλμάνοι είναι ευλογημένοι. Οι Μουσουλμάνοι όπως είναι γνωστό προσεύχονται 5 φορές την ημέρα στον Ένα και Μοναδικό Θεό. Στο τέλος της προσευχής (η στα μέσα) απαγγέλουν το « Tashahud» όπου με αυτό κλείνουν την προσευχή. Σε αυτό, κάθε Μουσουλμάνος κάνει αναφορά στην ευλογία του Αβραάμ όταν λέει «Kama barakta ‘ala Ibraheema wa ‘ala aali ibraheema», που σημαίνει «όπως ευλόγησες τον Αβραάμ και την οικογένεια και τους οπαδούς του Αβραάμ»

Με βάση λοιπόν την Βίβλο, και συγκεκριμένα της αναφοράς που γίνετε στο βιβλίο της Γενέσεως, οι Μουσουλμάνοι είναι ευλογημένοι διότι αναγνωρίζουν και δέχονται ότι ο Θεός ευλόγησε τον Αβραάμ. Πιστεύουν στον Αβραάμ και τον αναγνωρίζουν σαν μεγάλο και σπουδαίο προφήτη και πάνω από όλα προσφωνούν αυτήν την ευλογία:

Διαβάζουμε στο Κοράνι:

«Ειρήνη! – ας είναι – από τον ΑΛΛΑΧ, ο χαιρετισμός για τον Αβραάμ! “Μ’ αυτό τον τρόπο ανταμείβουμε τους αγαθοεργούς, γιατί ήταν ένας από τους πιστούς Μας υπηρέτες. Και του αναγγείλαμε τα ευχάριστα νέα για τον Ισαάκ – έναν
προφήτη – από τους Δίκαιους. Κι ευλογήσαμε αυτόν και τον Ισαάκ, κι από τους απογόνους τους (μερικοί) είναι ενάρετοι (πιστοί) και (μερικοί) στα φανερά αδικούν τη ψυχή τους.» (Κοράνι 37: 109-113)

Διαβάζουμε επίσης από το Κοράνι την ιστορία οπου οι Άγγελοι επισκεφτήκαν το σπίτι του Αβραάμ για να του ανακοινώσουν την γέννηση του Ισαάκ:

«Είπαν: “Μήπως απορείς απ’ τη διαταγή του ΑΛΛΑΧ; Η χάρη του ΑΛΛΑΧ κι η ευλογιά Του είναι πάνω σας! ω λαέ! (αυτού) του σπιτιού ! Αυτός είναι άξιος για να Υμνείται και γεμάτος από κάθε Δόξα”!» (Κοράνι 11:73)

Ο Αβραάμ είναι ο φίλος του Θεού:

Και ο ΑΛΛΑΧ πήρε τον Αβραάμ ως αγαπημένο φίλο Του.(Κοράνι 4:125)

Είδαμε λοιπόν από το Κοράνι και από τον Προφήτη Μουχάμαντ, ειρήνη και ευλογία σε αυτόν (στο πως μας δίδαξε την προσευχή), ότι ο Αβραάμ όντως είναι ευλογημένος. Μέσα από τις απαγγελίες του Κορανίου και του «Tashahud» ο κάθε Μουσουλμάνος θυμάται την ευλογία του Αβραάμ και την προσφωνεί έντονα 5 φόρες την ημέρα στην προσευχή του και συχνά στην απαγγελία του Κορανίου.

Αν ο ευλογημένος από τον Θεό είναι αυτός που ευλογεί τον Αβραάμ, ( σύμφωνα με την Γένεση 12:1-3) τότε οι Μουσουλμάνοι είναι ποιο ευλογημένοι από τους Ιουδαίους και τους Χριστιανούς διότι προσφωνούν αυτήν την ευλογία περισσότερο από κάθε άλλον όπως είδαμε παραπάνω.Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ», Μουσουλμάνοι

Tags: , ,

Αρέσει σε %d bloggers: