Ειναι το Κορανι ο λογος του Σατανα; (απαντηση σε χριστιανικη πολεμικη)

Άχμαντ Ελντίν

 بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Ορισμένοι Χριστιανοί, στην προσπάθεια τους να ακυρώσουν το Κοράνι ως λόγο του Αλλάχ, κάνουν χρήση μια παλαιάς πολεμικής κατά του Κορανίου. Η χριστιανική κριτική αυτή θέλει το Κοράνι να είναι λόγος όχι του Αλλάχ του Ύψιστου αλλά λόγος του σατανά. Στις γραμμές που ακολουθούν θα αντικρούσουμε αυτήν την αστοχία όχι μόνο μέσα από το ίδιο το Κοράνι αλλά μέσα και από τα χριστιανικά ιερά κείμενα. 

Το Κοράνι παρουσιάζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο συγγραφέας του είναι ο Αλλάχ «Ο Παντελεήμονας ( ο ΑΛΛΑΧ)! Δίδαξε το Κοράνιο. 55.1-2». Με τον ίδιο ξεκάθαρο τρόπο δηλώνεται ότι ο συγγραφέας του δεν είναι ο σατανάς και ούτε θα μπορούσε ποτέ να είναι, είτε αυτός είτε οι ακόλουθοι του. «Δεν είναι οι δαίμονες που έχουν φέρει κάτω (στη γη) το Κοράνιο. Δεν ταιριάζει σ’ αυτούς, ούτε μπορούν (να κάνουν τέτοιο πράγμα). 26:210-211». Επίσης διαβάζουμε «Και δεν ήταν δυνατό αυτό το Κοράνιο να έχει γίνει από άλλον έκτος απ’ τον ΑΛΛΑΧ 10.37»

Σύμφωνα με την Ισλαμική θεολογία ο σατανάς είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός του ανθρώπου. Τα παρακάτω Κορανικά εδάφια δεν αφήνουν χώρο για αμφισβήτηση:

  • Ω! Σεις οι άνθρωποι! Φάγετε απ’ ό,τι βρίσκεται νόμιμο και καλό στη γη, και να μην ακολουθείτε τα ίχνη του Σατανά, που είναι για σας δηλωμένος εχθρός (σας) 2.168
  • Κι αν υποκινηθείς από σατανικό μουρμούρισμα αναζήτησε καταφύγιο στον ΑΛΛΑΧ, γιατί ακούει και γνωρίζει (τα πάντα) 7:200
  • Κι όταν διαβάσεις το Κοράνιο, να επιδιώξεις την προστασία του ΑΛΛΑΧ, ενάντια στο Σατανά, τον (Πρώτο) Αρνητή 16.98
  • “Μα δεν σας έχω (απαγορεύσει) -Ω! παιδιά του Αδάμ, ότι – να μη λατρεύετε τον σατανά -, γιατί είναι φανερός (κηρυγμένος) εχθρός σας; 36.60

Ένας σοβαρός και αντικειμενικός μελετητής, που έχει θεολογικές βάσεις στην Αβρααμική παράδοση, δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Κοράνι είναι ο Λόγος του Αλλάχ. Ορισμένοι Χριστιανοί έχοντας χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να εναντιωθούν στο Κοράνι απελπίζονται μπροστά σε αυτήν την Κορανική κρυστάλλινη αλήθεια. Αυτό που τους μένει πλέον είναι να υιοθετήσουν την υπερφυσική πηγή του Κορανίου (μη μπορώντας να κάνουν αλλιώς) αποδίδοντας την όμως στον σατανά.  

Είδαμε ότι το Κοράνι παρουσιάζει τον σατανά ως εχθρό. Σε αυτό το σημείο, ο απελπισμένος Χριστιανός απολογητής/ιεραπόστολος απαντά ότι απλά ο σατανάς μεταμφιέζεται και δήθεν (όπως λένε) παριστάνει ότι επιτίθεται στον εαυτό του, μόνο και μόνο για να πλανέψει τους ανθρώπους από το ορθό μονοπάτι πιο αποτελεσματικά. Δηλαδή, έχουμε να κάνουμε με μια καλοστημένη παγίδα από τον σατανά έτσι ώστε να μην αποκαλυφθεί η πραγματική του ταυτότητα. Άλλωστε (όπως λένε) ο σατανάς θα κάνει τα πάντα για να βεβαιώσει τον άνθρωπο ότι ο Ιησούς δεν είναι θεός και δεν πέθανε για τις αμαρτίες μας.

Αν ο Ιησούς όμως άκουγε την επιχειρηματολογία των Χριστιανών θα την είχε αναιρέσει με τον ίδιο τρόπο όπως (σύμφωνα με τους Χριστιανούς) αντέκρουσε και τους φαρισαίους που τον κατηγόρησαν ότι βγάζει τα δαιμόνια με την δύναμη του σατανά. Διαβάζουμε στο «ευαγγέλιο» του «Μάρκου»:

«Και οι γραμματείς, που κατέβηκαν από τα Ιεροσόλυμα, έλεγαν ότι: Έχει τον Βεελζεβούλ, και ότι διαμέσου τού άρχοντα των δαιμονίων βγάζει τα δαιμόνια. Και αφού τους προσκάλεσε, τους έλεγε με παραβολές: Πώς είναι δυνατόν ο σατανάς να βγάζει τον σατανά;Και αν μια βασιλεία διαιρεθεί σε αντιμαχόμενα μέρη, η βασιλεία εκείνη δεν μπορεί να σταθεί ·και αν ένα σπίτι διαιρεθεί σε αντιμαχόμενα μέρη, το σπίτι εκείνο δεν μπορεί να σταθεί.Και αν ο σατανάς ξεσηκώθηκε ενάντια στον εαυτό του, και διαιρέθηκε, δεν μπορεί να σταθεί, αλλά θα έχει ένα τέλος». {Μάρκος 3:22-26}

Την ίδια ιστορία διαβάζουμε και στο «ευαγγέλιο» του Ματθαίου κεφ. 12 εδάφ. 24-26

Πως ένας σατανάς (όπως κατηγορούν οι επικριτές) μπορεί να σταθεί απέναντι σε άλλον σατανά; Εάν ήταν έτσι τότε όλο τους το σχέδιο θα είχε καταστραφεί. Δηλαδή, είναι παραλογισμός να λέμε ότι κάποιος χτυπά τον ίδιο του τον εαυτό.

Σε αυτό το σημείο ο Χριστιανός επικριτής θα αρχίσει τις δικαιολογίες λέγοντας: – Ναι, αλλά ο Ιησούς έκανε την αναφορά αυτή όταν έβγαζε τα δαιμόνια. Ο σατανάς δεν μπορεί να εναντιωθεί στον σατανά με την έννοια ότι ο σατανάς δεν μπορεί να βγάλει τον σατανά (από έναν δαιμονισμένο)-. Πολύ ωραία. Τι θα πουν αν τους παρουσιάσουμε αυθεντικά χαντίθ οπου ο Προφήτης Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) έβγαζε δαιμόνια; Στη συλλογή του Ιμπν Μάτζα, χαντιθ νούμερο 3548 διαβάζουμε ότι ο:  

«Οθμάν Ίμπν Άμπουλ-Ας είχε πρόβλημα με τις προσευχές του σε σημείο οπου δεν ήξερε τι έκανε και τι έλεγε. Το ανέφερε το πρόβλημα του στον Προφήτη. ο Προφήτης του απάντησε «σίγουρα αυτός είναι ο Σατανάς». Του είπε «έλα εδώ», τον κάθισε, ακούμπησε το χέρι του στο στήθος του, και είπε ΕΧΘΡΕ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΒΓΕΣ ΕΞΩ. Το έκανε αυτό τρεις φορές. Από τότε ο Ίμπν Άμπουλ- Ας δεν συνάντησε κανένα παρόμοιο πρόβλημα.»

Ο σχολιαστής του συγκεκριμένου χαντίθ μας πληροφορεί το εξής:

«Λόγω της εξαιρετικής θέσης του Προφήτη (ότι είναι ο Απόστολος του Αλλάχ) ο σατανάς έβγαινε απλά με την εντολή του Αποστόλου. Όχι μόνο έβγαινε αλλά δεν τολμούσε να ξαναενοχλήσει το ίδιο άτομο που Απόστολος θεράπευσε.» {Σούναν Ιμπν Μάτζα τόμος 4 σελ 466, σχόλιο για το χαντίθ με νούμερο 3548,}

Είναι γνωστό ακόμα ότι η απαγγελία του Κορανίου είναι αποτελεσματική ως μέθοδος απομάκρυνσης του δαιμονίου/σατανά. Ο μεγάλος λόγιος, ο Ίμπν Ταημία, αναφέρει:

«Αμέτρητοι είναι αυτοί που έχουν διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα του Κορανίου για την προστασία από τον διάβολο και την εξουδετέρωση της επιρροής του. Όχι μόνο προστατεύει την ανθρώπινη ψυχή από το δαιμόνιο αλλά επίσης προστατεύει και το σώμα» {Ματζμου΄αλ Φατάουα τόμος 19 σελ 55,}

Έτσι λοιπόν, βλέπουμε ότι και στο Ισλάμ υπάρχει η δυνατότητα να βγουν τα δαιμόνια από τον δαιμονισμένο. Αυτό ακριβώς ισοπεδώνει οποιαδήποτε χριστιανική κριτική για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι Χριστιανοί πολέμιοι καλά θα κάνουν να σταματήσουν τέτοιου είδους επιχειρηματολογίες. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να «πυροβολούν» τα πόδια τους. Χωρίς να το καταλαβαίνουν αναιρούν το ίδιο το επιχείρημα που ο ίδιος ο Ιησούς, υποτίθεται, ότι έδωσε στους φαρισαίους για να αποδείξει ότι δεν συνεργάζεται με τον σατανά. Έτσι λοιπόν, είναι αδύνατον να συμπεράνουμε ότι το Κοράνι είναι ο λόγος του σατανά. Και αυτό όχι μόνο με βάση την Ισλαμική ομολογία αλλά επίσης και με την Χριστιανική καινοδιαθηκική επιχειρηματολογία.Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΚΟΡΑΝΙ

Tags: , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: