Ο Αλλαχ ειναι ο μονος Προστατης

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Αρκετός είναι ο Αλλάχ, ο Δημιουργός, ως Προστάτης των πιστών. Ο πιστός Μουσουλμάνος οφείλει να καταλάβει και να εμπεδώσει ότι κανένας άλλος δεν προστατεύει, πραγματικά, εκτός από τον Αλλάχ. Αυτή είναι μονοθεϊστική δήλωση για ένα πιστό και όποιος την παραβιάζει με το να ελπίζει, να φοβάται, και εναποθέτει την εμπιστοσύνη του στη δημιουργία (άνθρωπος, αντικείμενα κτλ) τότε είναι πολυθεϊστής και ο Ύψιστος θα τον αφήσει σε αυτό που επέλεξε.

Όπως ανέφερε και ο μεγάλος Ιμάμης, ο Ίμπν ουλ Κάγιεμ:

«…αν αρνηθείς να τον εμπιστευτείς και να εναποθέσεις όλες σου τις ελπίδες σε Αυτόν, με το να σχεδιάζεις και να προγραμματίζεις επίμονα παραβλέποντας το δικαίωμα Του, τότε θα σε αφήσει στην επιλογή σου και σε αυτό που επέλεξες. Οι σύντροφοι σου θα είναι το άγχος, η φοβία, η στενοχώρια και η μιζέρια. Η καρδιά σου θα χτυπά δυνατά και η ελπίδα σου ολο ένα θα χάνεται» {αλ Φαουάηντ, σελ 189}

Διαβάζουμε στο Κοράνι:

 «Γιατί ο Προστάτης μου είναι ο ΑΛΛΑΧ, που αποκάλυψε το Βιβλίο (Κοράνι) και που προστατεύει τους ενάρετους» {Κοράνι 7:196}

Η υποστήριξη και η προστασία του Αλλάχ του Ύψιστου είναι αρκετή για τον πιστό. Είναι ο Προστάτης, ο Υποστηρικτής, ο μόνος πραγματικά Άξιος για να εναποθέσεις τις ελπίδες σου και την εμπιστοσύνη σου ολοκληρωτικά. {Ταφσίρ Ίμπν Καθίρ, τόμος 4, σελ. 238}

Ο Σέηχ ας-Σάαντι στο ταφσίρ του σχολιάζει το Κορανικό χωρίο λέγοντας για την πρόταση «ο Προστάτης μου είναι ο ΑΛΛΑΧ»: «Δηλαδή είναι ο Μόνος που ωφελεί στην πραγματικότητα και απομακρύνει το κάθε κακό και την βλάβη (αφού το επιθυμεί)».

Έπειτα αναφέρει για την πρόταση «που αποκάλυψε το Βιβλίο (Κοράνι)»: «Δηλαδή το Κοράνι, το οποίο περιέχει καθοδήγηση, θεραπεία και φως. Αυτό (το Κοράνι) είναι από την προστασία Του καθώς επίσης είναι κατάλληλο για την παιδεία που πρέπει να έχει ο άνθρωπος, ιδιαίτερα ο Μουσουλμάνος»

«και που προστατεύει τους ενάρετους»: «Δηλαδή αυτούς που διορθώθηκαν ως προς τις προθέσεις τους, τις πράξεις τους και τις δηλώσεις τους. Όπως λέει ο Ύψιστος και σε άλλο σημείο στο Βιβλίο Του:

«Ο ΑΛΛΑΧ είναι ο Προστάτης εκείνων που πιστεύουν» {Κοράνι 2:257}

Οι πιστοί, που όταν στρέφονται στον Κύριο με Ιμάν (πίστη) και Τάκουα (θεοσέβεια και συνείδηση), και δεν στρέφονται σε κανέναν άλλον, που στην ουσία δεν μπορεί κάνεις να τους ωφελήσει πραγματικά εκτός από τον Αλλάχ, ο Αλλάχ τους προστατεύει, τους φέρεται με καλοσύνη, τους βοήθα, τους καθοδηγεί προς το καλό για τα επίγεια θέματα τους και επίσης και για τα πνευματικά. Εξαιτίας της πίστης τους, τους απομακρύνει οτιδήποτε βλαβερό, όπως ο Ίδιος ανέφερε:

«Ο ΑΛΛΑΧ – στ’ αλήθεια- υπερασπίζει όσους έχουν πιστέψει» {Κοράνι 22:38}

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

Διαβάστε επίσης:

Η υπόσχεση του Αλλάχ προς τους πιστούς Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ», ΙΣΛΑΜ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: