Γενικη ανασκοπηση του διαλογου «Θεος: Τριαδικος η Απολυτα Μοναδικος»

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Σίγουρα, αυτή η Τρίτη (29-10-2013) θα μου μείνει αξέχαστη. Είναι η ημέρα, οπου για πρώτη φορά στη ζωή μου, συνάντησα εξτρεμιστές Χριστιανούς. Είναι οι λεγόμενοι Γ.Ο.Χ οπου έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να εμποδιστεί ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ με ένα θέμα (Θεός: Τριαδικός η Απόλυτα Μοναδικός) οπού αποτελεί βασική διαφορά μεταξύ των δυο αυτών πιστεύω. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή:

Πριν δυο εβδομάδες ένας γνωστός μου Χριστιανός ορθόδοξος θεολόγος, ο κύριος Αθανασίου, οπου μεταξύ μας έχουμε κάνει αρκετές δημόσιες εποικοδομητικές συζητήσεις, μου πρότεινε να συμμετέχω σε ένα θεολογικό Ντιμπέητ με τον γνωστό σε όλους τους Χριστιανούς Ορθόδοξους στην Ελλάδα, Νικόλαο Σωτηρόπουλο.

Πραγματικά, σκέφτηκα, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να ακουστεί το Ισλάμ στους Χριστιανούς συμπολίτες μου και βεβαίως να ακουστεί και από μεριά τους η επιχειρηματολογία τους. Αυτό, δυστυχώς, κάποιοι δεν το ήθελαν. Το χριστιανικό κοινό, με μπροστάρη τον κύριο Σωτηρόπουλο, επέλεξε να φιμώσει την Ισλαμική θέση για να ακουστούν μόνο αυτοί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω διάλογο με Χριστιανούς συνανθρώπους/συμπατριώτες μου. Ο αναγνώστης μπορεί να ανατρέξει στην θεματική ενότητα «Διάλογος» και να ακούσει (ηχητικά) η να δει (βίντεο) με αρκετές εκδηλώσεις/δημόσιες συζητήσεις με Χριστιανούς, που σεβόντουσαν την Ισλαμική πλευρά, πιστεύοντας στο δικαίωμα της για ανταπάντηση.

Ο διάλογος με τον κύριο Σωτηρόπουλο είχε συμφωνηθεί, με αυστηρότητα, να γίνει με βάση προγράμματος – πλάνου. Το πρόγραμμα ήταν το εξής:

– Πλάνο για Ντημπέιτ –

Εισηγήσεις – Παρουσιάσεις

Δημήτρης Αθανάσιου – Εισήγηση

Χρόνος: 15 – 20 λεπτά

Νικόλαος Σωτηρόπουλος – Παρουσίαση

Χρόνος: 40 – 45 λεπτά

Άχμαντ Ελντίν – Παρουσίαση

Χρόνος: 40 – 45 λεπτά

Ανταπαντήσεις

Νικόλαος Σωτηρόπουλος – Ανταπάντηση

Χρόνος: 15 – 20 λεπτά

Άχμαντ Ελντίν – Ανταπάντηση

Χρόνος: 15 – 20 λεπτά

Επίλογοι

Νικόλαος Σωτηρόπουλος – Επίλογος

Χρόνος: 10 λεπτά

Άχμαντ Ελντίν – Επίλογος 

Χρόνος: 10 λεπτά

Ερωτήσεις Κοινού

Χρόνος: 30 λεπτά 

Ολοκλήρωση του Ντιμπέητ

Με αυτόν τον σκελετό συμφώνησα να συμμετέχω. Συζητήθηκε με τον κύριο Αθανασίου, ο οποίος ήταν και ο οργανωτής – εμπνευστής της εκδήλωσης και όπως με πληροφόρησε ήταν απόλυτα σύμφωνος και ο κύριος Σωτηρόπουλος (με μια επιφύλαξη από την μεριά του για το ποιος να ξεκινήσει πρώτος)

Η ημέρα του Ντιμπέητ έφτασε, οι καρέκλες του ξενοδοχείου σιγά σιγα γέμιζαν, και όπως προέβλεπε το πρόγραμμα έναρξης ξεκινήσαμε στις 19:15 περίπου. Μέχρι εκείνη την ώρα όλα βάδιζαν καλά, τίποτα δεν προμήνυε το τι θα ακολουθούσε. 

Ο διάλογος ξεκίνησε με την εισήγηση του κύριου Αθανασίου. Αφού ολοκλήρωσε ήταν οι σειρά των ομιλητών να παρουσιάσουν τις θέση τους. Το πλάνο του διαλόγου έλεγε ότι πρώτος θα παρουσίαζε ο κύριος Σωτηρόπουλος, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε οπου και σημειώθηκε και η πρώτη παραβίαση. Σε αυτό το σημείο όμως θα δικαιολογήσω τον κύριο Σωτηρόπουλο λόγω ηλικίας και κυρίως σεβάστηκα το γεγονός ότι δεν γνώριζε πολλά περί Ισλάμ. Γιαυτο δέχτηκα να πάω πρώτος, χωρίς να φέρω αντίρρηση (έχοντας κάθε δικαίωμα) συμφωνώντας ταυτόχρονα να έχει τον τελευταίο λόγο.

Ξεκίνησα την παρουσίαση μου κάνοντας μια εισαγωγή στο Κοράνι και στην αξιοπιστία του ως θεϊκός λόγος. Έπειτα, πέρασα στο κυρίως θέμα αναλύοντας τον ορθό Μονοθεϊσμό και πως αυτό παρουσιάζεται στο Ισλάμ, προσπαθώντας στο τέλος να αναιρέσω το τριαδολογικό δόγμα. Υπάρχει λόγος που λέω το «προσπαθώντας να αναιρέσω» και αυτό γιατί στο τέλος δεν με άφησαν να ολοκληρώσω. Στο 25λεπτό της ομιλίας μου αποφάσισα να σταματήσω την παρουσίαση μου έπειτα από αφόρητες πιέσεις και γκρίνιες του Χριστιανικού κοινού, αφού βεβαίως διέκοψαν πρώτα στο 20 λεπτό. Στο 25 με ανάγκασαν να βάλω τελεία. Αυτό σημαίνει ότι είχα δικαίωμα αλλά 20 λεπτά στα οποία δεν μου επέτρεψαν να μιλήσω. Απλά απαράδεκτοι

Ο κύριος Σωτηρόπουλος, έπειτα, πήρε τον λόγο ξεκινώντας με το θέμα της αγάπης (όπως την έδειξαν με την συμπεριφορά τους λίγο πριν). Ανέφερε ορισμένες «προφητείες» ενώ ελάχιστα ασχολήθηκε με το τριαδολογικό δόγμα. Με άλλα λόγια ο κύριος Σωτηρόπουλος ήταν εκτός θέματος στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του (αν όχι σε όλο). Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η ομιλία του διήρκησε 55 ολόκληρα λεπτά παραβιάζοντας για άλλη μια φορά το πρόγραμμα. Δεν σχολιάζω βεβαίως την αδικία οπου μίλησε μισή ώρα (!!) περίπου παραπάνω (σιγή ιχθύος οι Χριστιανοί εκείνη την ώρα).  

Με αυτά και με εκείνα καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις παρουσίες με αρκετές παραβιάσεις του Νικόλαου Σωτηρόπουλου και του λυσσασμένου χριστιανικού κοινού. 

Στη συνέχεια ο κύριος Σωτηρόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να μου υποδείξει πώς να τοποθετηθώ στην ανταπάντηση μου λέγοντας μου χαρακτηριστικά «θα απαντήσεις σε αυτά που θέλω εγώ και όπως θέλω εγώ». Οι εξτρεμιστές χριστιανοί έκαναν ένα βήμα παραπάνω ξεπερνώντας κάθε όριο: Δεν δεχόντουσαν να ακούσουν απάντηση από μεριά μου. Φώναζαν, διέκοπταν, κάνοντας τα πάντα να μην συνεχιστεί ο διάλογος. Ο κύριος Αθανασίου, ως συντονιστής και διοργανωτής, μάταια τους διαβεβαίωνε ότι ο κύριος Σωτηρόπουλος θα είναι και αυτός που θα έχει δικαίωμα ανταπάντησης και μάλιστα θα είχε την ευκαιρία να κλείσει τον διάλογο βάζοντας τον επίλογο (όπως ξεκάθαρα προκύπτει από την ροη και το πρόγραμμα του διαλόγου). Τυφλώθηκαν εντελώς και δεν έβλεπαν ούτε καταλάβαιναν τίποτα από την λυσσασμένη τους κατάσταση. Το αποτέλεσμα ήταν να τερματιστεί αναγκαστικά ο διάλογος μιας και απειλούσαν συνεχώς ότι θα αποχωρήσουν.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να ερμηνεύσουμε τι σημαίνει όλος αυτός ο κομπλεξισμός που βγήκε από μεριά των χριστιανών φανατικών. Τα Ισλαμικά επιχειρήματα ήταν αδιάσειστα και αυτό γιατί απέρρεαν από τα δογματικά τους βιβλία. Δεν άντεξαν τόσο πολύ μαζεμένη αλήθεια.  

Σύντομα (δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε) θα ακολουθήσει το βίντεο αμοντάριστο για να γίνεται μάρτυρες των όσων κατέγραψα πιο πάνω. Επίσης, σε ξεχωριστό βίντεο, θα αναρτήσω ολόκληρη την παρουσίαση μου έτσι όπως αρχικά επιθυμούσα να κάνω και επιτηδευμένα δεν με άφηναν.

Τέλος, να σημειώσω και να τονίσω, ότι οι παραπάνω συμπεριφορές που καταγράψαμε από μεριά των συγκεκριμένων φανατισμένων – εξτρεμιστών χριστιανών δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση το σύνολο των Χριστιανών, μιας και όπως είπα τα συγκεκριμένα άτομα ανήκουν σε παραθρησκευτική οργάνωση (Γ.Ο.Χ) και η Ορθόδοξη Εκκλησία, επίσημα, τους αναγνωρίζει ως σκληροπυρηνικούς.

Αλχάμντουλιλλαχ (η δόξα ανήκει στον Αλλάχ). Το Ισλάμ και η Ντάουα ωφελήθηκε αφάνταστα εκείνη την νύχτα της Τρίτης. Ακούστηκε το Ταουχίντ (Μονοθεϊσμός) αναιρέθηκε (δυστυχώς όχι ολοκληρωτικά λόγω προβοκάτσιας) η πλάνη (Τριάδα,) με το αποκορύφωμα να είναι η λεκτική επίθεση που δέχτηκα για την ομολογία της πίστεως μας. Πράγματι, ένας απίστευτος συνδυασμός από ευλογιές…

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

Σημείωση: Το βίντεο θα αναρτηθεί σε αυτό εδώ το άρθρο ως ενημέρωση (update). 



Categories: ΔΙΑΛΟΓΟΙ-DEBATES

Tags: , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading