Με ρωτανε για την πιστη μου, τι να απαντησω;

Ερώτηση:

Σαλαμαλεκομ  αδελφε αχμετ. ειμαι μουσουλμανος εδω και ενα χρονο περιπου και θελω να μου πεις πώς να απαντω σε διαφορες ερωτησεις που μου κάνουν για την θρησκεια μας. θελω να απαντω με απλο και συντομο τροπο χωρις να κανω κηρυγματα. απλες απαντησεις πανω σε ζητηση μεταξυ απλων ανθρωπων. ευχαριστω πολύ και ευχαριστω για το εργο σου για το οποιο δεν εχω λογια να εκφραστω για την σπουδαιοτητα του. με πολύ αγαπη ενας ελληνας μουσουλμανος αδελφος σου.   

Απάντηση:

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Ουά αλέηκουμ ασσαλάμ ουα ράχματουλλάχι ουα μπαρακάτου. Σαν μουσουλμάνοι οφείλουμε να έχουμε γνώση για τρεις βασικές αρχές της πίστης μας (Ισλάμ). Αυτά είναι:

1) γνώση για τον Κύριο μας

2) γνώση για τη θρησκεία (ντίν) του

3) γνώση για τον Προφήτη του  صلى الله عليه وسلم

Πέρα από την εις βάθος μελέτη των τριών αυτών αρχών, που μπορείς να βρεις αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας σε άρθρα- βίντεο/ηχητικές παραδόσεις, να απαντήσω στο ερώτημα σου επιγραμματικά όπως επιθυμείς.

1) Εάν λοιπόν σε ρωτήσουν «ποιος είναι ο Κύριος σου» τότε απάντησε: Ο Κύριος μου είναι ο Αλλάχ οποίος τρέφει και συντηρεί εμένα και όλη την κτίση με τις ευλογίες του. Είναι ο μόνος που λατρεύω και κανείς δεν είναι άξιος λατρείας παρά μόνο Εκείνος, ο Δημιουργός. Δεν γέννησε, δεν γεννήθηκε και κανείς δεν είναι όμοιος του.

2) Εάν σε ρωτήσουν «ποια είναι η θρησκεία σου, σε τι πιστεύεις» τότε απάντησε: H θρησκεία μου είναι το Ισλάμ και Ισλάμ είναι η υποταγή στο θέλημα και στην εντολή του Δημιουργού, με Μονοθεϊσμό (λατρεία μόνο προς τον Δημιουργό), με συμμόρφωση για χάρη Του, με υπακοή προς τους Νόμους Του, με αποσύνδεση και απομάκρυνση από την πολυθεΐα/ειδωλολατρία/παγανισμό και διάφορες μορφές της, καθώς επίσης αποσύνδεση και απομάκρυνση από αυτούς που ενστερνίζονται αυτές τις ιδεολογίες, πιστεύω και πρακτικές.

3) Εάν σε ρωτήσουν «ποιος είναι ο Προφήτης σου», τότε απάντησε: Ο Προφήτης μου ονομάζεται Μουχάμαντ ίμπν Αμπντάλλαχ ίμπν Άμπντουλ Μουτάλαμπ ίμπν Χάσιμ, και ο Χάσιμ είναι από την φυλή των Κουράις, και οι Κουράις  είναι από τους Άραβες, και οι Άραβες είναι απόγονοι του Ισμαήλ και ο Ισμαήλ είναι ο υιός του Αβραάμ (ειρήνη και ευλογία σε όλους τους Προφήτες)

Εάν ενδιαφερθούν και θέλουν να μάθουν περισσότερα τότε κάνε τον κόπο να τους στείλεις μια ομιλία περί Ισλάμ. Δες εδώ.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

 Άχμαντ Ελντίν

 Το άρθρο βασίστηκε από το κείμενο: «Τα υποχρεωτικά θέματα» Του Σέηχ αλ Ισλάμ Μουχάμαντ Ίμπν Άμπντουλ ΟυαχαάμπCategories: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΙΣΛΑΜ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: