Η προσευχή της κηδείας – الصلاة على الميت

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Να θυμόμαστε:

Στεκόμαστε για προσευχή όπως στεκόμαστε κανονικά για τις ημερήσιες μας προσευχές. Έχουμε κατεύθυνση προς την Μέκκα (Κίμπλα). Τα ρούχα μας να είναι καθαρά και να κρύβεται η άουρα μας (τα σημεία του σώματος που πρέπει να καλύπτονται για άνδρα και γυναίκα). Να έχουμε γουδού (πλύσιμο προσευχής). Λέμε 4 τακμπίρ (Αλλάχου Άκμπαρ):

Διαδικασία:

1) Ξεκινάμε σηκώνοντας τα χέρια και λέγοντας «Αλλάχου Άκμπαρ». Έπειτα ζητάμε προστασία από τον σατανά και απαγγέλουμε χαμηλόφωνα την σούρα αλ Φάτιχα. Έπειτα, προαιρετικά, προσθέτουμε κεφ. του Κορανίου η μερικά εδάφια.

2) Σηκώνουμε για δεύτερη φορά τα χέρια και λέμε «Αλλάχου Άκμπαρ» και λέμε το Τασάχουντ, όπως το λέμε στο τέλος της κάθε προσευχής. Λέμε το κομμάτι αυτό που στέλνουμε ευλογίες στον Προφήτη μας (Αλλαχούμα σάλι αλά Μουχάμαντ…κ.τ.λ)

3)Σηκώνουμε για τρίτη φορά τα χέρια και λέμε «Αλλάχου Άκμπαρ» και ζητάμε από τον Αλλάχ τον Ύψιστο (ντουά) να συγχωρέσει τον νεκρό. Για παράδειγμα μπορούμε να πούμε: «Αλλάχουμα ιν καάνα μούχσιναν φα ζίντ φι ιχσαάνιχι, ουα ιν καάνα μουσή’αν φα τατζααουαζ άν σαηάτιχι. Αλλάχουμα ίγφιρ λάχου ουα θάμπιτ-χου μπιλ κάουλ ιλ θαάμπιτ» [Ω Αλλάχ εάν ήταν ένας άνθρωπος που έκανε καλό τότε αύξησε του τις καλές πράξεις, και αν ήταν άνθρωπος που έκανε το κακό, τότε παράβλεψε τις κακές του πράξεις. Ω Αλλάχ, συγχώρεσε τον και δώσε του δύναμη να πει το σωστό]  

4)Τέλος, σηκώνουμε για τέταρτη (και τελευταία) φορά τα χεριά και λέμε «Αλλάχου Άκμπαρ». Περιμένουμε για λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα λέμε, ξεκινώντας από τα δεξιά μας, το τασλίμ (Σαλάμ Αλέηκουμ ουα ράχματουλλαχ).  

Έτσι ολοκληρώθηκε η προσευχή της κηδείας. 

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمدCategories: ΙΣΛΑΜ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: