Απάντηση στις συκοφαντίες του epiruspost

Άχμαντ Μ.Ελντίν

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Στις 17 Ιανουαρίου (2017) η “ενημερωτική” ιστοσελίδα epiruspost έγραψε τα εξής:   

Στην «καρδιά» της ελληνικής μειονότητας, στα χωριά της Δρόπολης, κινούνται το τελευταίο διάστημα Ισλαμιστές και Ιμάμηδες, δημιουργώντας σκληρούς πυρήνες και στρατολογώντας κυρίως νέους.

Το ίδιο διάστημα, στα χωριά της μειονότητας καταγράφεται ένα μπαράζ «ληστειών», όπως παρουσιάζονται από τις αλβανικές αρχές, οι οποίες όμως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δεν προέρχονται από κοινούς ποινικούς αλλά φαίνεται ότι προέρχονται από δομημένη ομάδα, που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τους κατοίκους. Σ΄αυτό άλλωστε συντείνει το γεγονός ότι ενώ τα σπίτια έχουν διαρρηχθεί, έχουν γίνει άνω κάτω, δεν έχει κλαπεί σχεδόν τίποτα…

Πριν από λίγες ημέρες, στις 2 Ιανουαρίου, στο Αργυρόκαστρο και στα χωριά της Δρόπολης ο Ιμάμης Αχμάντ Ελντίν ως επικεφαλής του τζαμιού «Σαλάφ Ους Σαλίχ» που εδρεύει κάπου στην Αθήνα…

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που δέχθηκε από τους Έλληνες και τους Ελληνόφωνους μουσουλμάνους που ζουν εκεί και προσθέτει πως ήταν «μια πανέμορφη εμπειρία και μια εξαιρετική ευκαιρία για ντάουα στο Ταουχίντ και την Σούννα».

Όπως αναφέρει στον ιστότοπο που διατηρεί «επισκεφτήκαμε την Ελληνική μειονότητα στα χωριά του Αργυροκάστρου, συντάξαμε μαθήματα και παραδόσεις για το Ισλάμ στην Ελληνική γλώσσα και υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από Μουσουλμάνος και από μη Μουσουλμάνους».

Στην ανάρτηση του αναφέρει ότι επισκέφθηκε το χωριό Μπούλιο, το οποίο όχι τυχαία τοποθετεί κοντά στη Δερβιτσάνη. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό που κατοικείται δηλαδή από Χριστιανούς και Μουσουλμάνους στην περιοχή της Δρόπολης κι όπου η ομάδα του εν λόγω Ιμάμη χρηματοδοτεί την ανέγερση τζαμιού.

«Σύντομα, με την άδεια του Αλλάχ, θα επισκεφτούμε πάλι το όμορφο Αργυρόκαστρο για να βοηθήσουμε περαιτέρω στο κομμάτι της Ντάουα τους Ελληνόφωνους Μουσουλμάνους και Έλληνες της Αλβανίας καθώς και στα γύρω χωριά» αναφέρει στο δημοσίευμά του το οποίο κλείνει με την ανάλογη έκκληση για οικονομική στήριξη.

Η «Ντάουα», σύμφωνα με αναλυτές και ερευνητές, είναι ο προσηλυτισμός και έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη κάποιοι Έλληνες στα χωριά της μειονότητας, έχουν προσχωρήσει στο Ισλάμ.

Όλα αυτά, τα οποία αγγίζουν τα όρια της ανοιχτής πρόκλησης, συμβαίνουν την ώρα που ο ακραίος ισλαμισμός, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην Αλβανία, με δεκάδες νεαρούς Αλβανούς να πολεμούν ήδη στις τάξεις του ISIS.

Η κάθοδος στο νότο και στο χώρο της μειονότητας είχε ξεκινήσει δειλά δειλά τα τελευταία χρόνια και φαίνεται ότι πλέον παίρνει πιο οργανωμένα χαρακτηριστικά ενώ, άγνωστα ποια, διάφορα κέντρα, χρηματοδοτούν γενναία αυτές τις κινήσεις.

Στους κύκλους της μειονότητας η ανησυχία είναι έντονη και γίνεται ακόμη μεγαλύτερη από τα καθημερινά κρούσματα τρομοκράτησης που καταγράφονται στην περιοχή.

Διαβάζοντας την αρχική μας ανάρτηση για το ταξίδι μας στο Αργυρόκαστρο εύκολα καταλαβαίνει κανείς την Ισλαμοφοβική, γνώριμη για πολλούς, τρομολαγνική παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση. Ο ανώνυμος συγγραφέας προσπαθεί απελπιστικά, με ανύπαρκτη τεκμηρίωση, ανύπαρκτη επιχειρηματολογία και βεβαίως ανύπαρκτο ρεπορτάζ, να συνδέσει την παρουσία μας με διάφορες εγκληματικές ενέργειες και τρομοκρατικές απειλές. Μιλάνε για «σκληρούς πυρήνες» για «χρηματοδοτήσεις» και άλλα παρόμοια γκανγκστερικά παραμύθια. Και όλα αυτά για να κερδίσουν λίγα κλικαρίσματα.

Να διευκρινιστούν τα εξής:

1) Το χωριό Μπούλιο είναι καινούριο αλβανικό χωριό και κατοικείται από Μουσουλμάνους, δεν είναι μειονοτικό χωριό.

2) Η Ντάουα είναι θρησκευτική ιεραποστολή όχι προσηλυτισμός. Προσηλυτισμός είναι η Εκκλησιαστική (διαφόρων ομολογιών) δράση στην Αφρική και Ασία.

3) Η οικονομική στήριξη προορίζεται για το ιεραποστολικό έργο (Ντάουα) του IslamForGreeks.org οπου διευκρινίζονται οι ανάγκες εδώ. Αφορά αποκλειστικά τον ακτιβισμό μας και προορίζονται για την κάλυψη των εξόδων. 

4) Η συκοφαντική φυλλάδα σε ποιο σημείο εντοπίζει «πρόκληση» όταν δεχτήκαμε πρόσκληση από Μουσουλμάνους ενός Μουσουλμανικού χωριού για θεολογικές παραδόσεις; Και με ποιο δικαίωμα κατακρίνουν το ενδιαφέρον ορισμένων της ελληνικής μειονότητας στο να ακούσουν και να πληροφορηθούν για το Ισλάμ; Τι φοβούνται; Μήπως ανησυχούν ότι θα εκτεθούν σε αλήθειες; 

5) Το IslamForGreeks.org μετρά 10 χρόνια ιεραποστολικού ακτιβισμού (από το 2007) και σαν χώρος λατρείας υπάρχει από το 1989 («Τζαμί Αρ Ραχμάν» και πλέον «Σάλαφ ους Σάλιχ») στο κέντρο της Αθήνας, πράγμα που σημαίνει ότι έχει απόδειξη την καθαρότητα, την εγκυρότητα και την νομιμότητα του σε όλα τα επίπεδα.  

6) Σαν Έλληνας Μουσουλμάνος έχω κάθε δικαίωμα να ενημερώνω, να επιμορφώνω και να διαδίδω το πιστεύω μου οπου κρίνω απαραίτητο, πόσο μάλλον στους συμπατριώτες μου, με την προϋπόθεση να υπάρχει επιθυμία από τα άτομα που θέλουν να ακούσουν και σχετική άδεια (αν πρόκειται για εξωτερικό – ανάλογα με του κανόνες και το σύνταγμα της χώρας). Είμαι πολύ προσεκτικός στο κομμάτι της τήρησης των κανόνων και στον σεβασμό του θρησκευτικού συναισθήματος.

7) Το IslamForGreeks.org είναι το μόνο Μουσουλμανικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο έχει αναλύσει επιστημονικά τις θεολογικές και ιστορικές απαρχές της ΙΣΙΣ (και των ομοίων της) και έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για την εμπόδιση τους. Συνεπώς, είναι γελοίο και ταυτόχρονα άδικο να λοιδορείται ο ακτιβισμός μας.

8) Το IslamForGreeks.org δεν αποσκοπεί σε καμία εθνικιστική ρητορική, μιας και πιστεύουμε ότι ο εθνικισμός είναι πλάνη. Η αποστολή μας έχει καθαρά θεολογικό επιμορφωτικό χαρακτήρα.

9) Η συκοφαντική ψευτο-είδηση έχει και έναν συγκεκριμένο σκοπό. Γράφεται με συγκεκριμένη πολιτική τάση και πρόθεση που σχετίζεται με την εξωτερική πολιτική. Όλα αυτά και άλλα παρόμοια μας αφήνουν αδιάφορους. Σκοπός μας είναι ο ιεραποστολικός θεολογικός ακτιβισμός και όχι οι πολιτικές προπαγάνδες.

10) Και ενώ οι συκοφάντες του epiruspost επιδιώκουν την σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών με τέτοιου είδους αναρτήσεις, η αποστολή μας στην Αλβανία είχε σκοπό, μέσα από την ιεραποστολική μας εργασία, την γνωριμία και την προώθηση της αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Ενώ λοιπόν οι συκοφάντες του epiruspost (και οι όμοιοι τους στο himara.gr και διάφορα άλλα φασιστικά ιστολόγια)  λειτουργούν ως αναμμένο σπίρτο σε πυριτιδαποθήκη, εμείς, ως Έλληνες Μουσουλμάνοι, προωθούμε και επιδιώκουμε την αρμονική συνύπαρξη.

11) Και για να αποδείξουμε περαιτέρω την συνέπεια μας διαβάστε εδώ την απάντηση μας (2015) στο περιστατικό οπου ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είχε κάνει περιφορά του επιτάφιου με στρατιωτική δύναμη σε Μουσουλμανικό χωριό (της Ξάνθης (Εχίνος).

Τέλος, να υπενθυμίσουμε στα αδέλφια μας και στους αναγνώστες μας ότι τέτοιου είδους συκοφαντικές επιθέσεις στην ουσία ωφελούν την ιεραποστολική μας δράση. Η δυσφήμηση είναι η καλύτερη διαφήμιση. Εξίσου σημαντικό, όπως προκύπτει από αυτές τις ποταπές και άνανδρες επιθέσεις, είναι το γεγονός ότι το κάλεσμα στο Ταουχίντ και στην Σούννα δεν πρόκειται να είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Θα υπάρχουν εναντιώσεις, επιθέσεις, χυδαιότητες και πολλά άλλα. Είναι καθήκον μας όμως αυτά να τα μετατρέπουμε σε ευκαιρίες και να μας «ανοίγουν την όρεξη» για περισσότερη δουλειά, έχοντας πάντα ελπίδα και εμπιστοσύνη μόνο στον Ύψιστο.


Ενημέρωση 22-1-2017

Στις 11:15 ώρα Ελλάδος το IslamForGreeks.org επικοινώνησε με το EpirusPost και με την υπεύθυνο Βάσω Σκουλίκα και εξέφρασε τα παράπονα του για το συκοφαντικό άρθρο. Κατόπιν της τηλεφωνικής επικοινωνίας και ενώ αναιρέσαμε την παραπληροφόρηση προς το πρόσωπο μας, η κ. Σκουλίκα δεσμεύτηκε να επανορθώσει αφού εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε το άρθρο ως αστήριχτο . Αναμένουμε και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.  


Ενημέρωση 26-1-2017

Ο Δήμος Δρόπολης ξεμπροστιάζει δημοσιεύματα σαν του epiruspost: 

dhmos-dropolhs

Ενημέρωση: 6-2-2017

Το EpirusPost επανέρχεται με νέα ατεκμηρίωτη ανάρτηση: Αυτήν την φορά επικαλείται ακόμα και ψεύτικες ειδήσεις οι οποίες έχουν αντικρουστεί από τον ίδιο τον Δήμο Δρόπολης. Γραφούν τα εξής:

Κλίμα φόβου κι έντονης ανησυχίας επικρατεί στις μειονοτικές περιοχές της Αλβανίας, ειδικά στη Δρόπολη, όπου το τελευταίο διάστημα, καταγράφονται συνεχείς λεηλασίες σπιτιών.

 Στην καρδιά μειονότητας μάλιστα προ ημερών έδρασε ο γνωστός πλέον για το εθνικιστικό παραλήρημα Ταχίρ Βέλιου, ο οποίος με ομάδα της Κίνησης για την Ενωμένη Αλβανία, αφαίρεσε και κατέστρεψε ελληνική σημαία από εκκλησάκι κοντά στους Γεωργουτσάτες.

 Η κατάσταση που επικρατεί στα χωριά της μειονότητας προκαλεί κι έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της Αλβανίας. Μία τέτοια αντιπαράθεση είχε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο βουλευτής του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες με τον Υπουργό Εσωτερικών Ταχίρι…

«Εάν εσύ ανέχεσαι τους κακοποιούς, δεν θα ανεχθούμε εμείς εσένα», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Ντούλε για να επιτεθεί στον Υπουργό, ο οποίος δεν έδειξε να ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για την κατάσταση στην μειονοτική ζώνη.

 Προ ημερών ο Δήμος Δρόπολης, μετά από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνιζε ότι το πλιάτσικο απ τους φερόμενους ως ”ληστές ”’ έχει γίνει πλέον καθημερινότητα σε όλα τα χωριά της περιοχής.

 Μάλιστα συνέδεε άμεσα τα χτυπήματα στο χώρο της μειονότητας με την δράση εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας, σημειώνοντας ότι θέλουν σώνει και καλά να διατηρήσουν κλίμα τρομοκρατίας και έτσι συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

 Το Μπούλιο είναι ένα μικτό χωριό, κατοικείται δηλαδή από χριστιανούς και μουσουλμάνους και απέχει περίπου δύο χιλιόμετρα από την Δερβιτσάνη. Πρόκειται για ένα από τα χωριά που δημιούργησε ο Χότζα, μεταφέροντας Αλβανούς από τον βορά για να αλλάξει την φυσιογνωμία και την πληθυσμιακή σύνθεση στο νότο.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χρηματοδότηση, όπως και σε άλλες περιπτώσεις ανέγερσης τζαμιών, γίνεται από ακραίους ισλαμιστικούς κύκλους.

Η παρουσία τέτοιων άλλωστε, στο χώρο της ελληνικής μειονότητας, γίνεται όλο και πιο έντονη τον τελευταίο καιρό.

Έγκυρες πηγές, συνδέουν την δράση ακραίων ισλαμιστών με την δράση ακραίων εθνικιστικών κύκλων σε βάρος της μειονότητας και με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης. Ο στόχος προφανής… Η τρομοκράτηση ώστε και οι τελευταίοι Έλληνες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους..

Το άρθρο με απελπιστικό τρόπο κάνει τα αδύνατα δυνατά για να συνδέσει διάφορες εθνικιστικές και εγκληματικές πράξεις με το τζαμί στο Μπούλιος και τους Μουσουλμάνους κάτοικους του. Λασπολογεί και συκοφαντεί χωρίς καμία τεκμηρίωση και χωρίς αποδείξεις παρα μόνο επικαλείται κάποιες «πληροφορίες» και κάποιες «έγκυρες» πηγές. Με άλλα λόγια, η γνωστή τακτική του κίτρινου τύπου.

Είναι εντυπωσιακή μάλιστα η αναφορά του EpirusPost στην Ελληνική σημαία, που δήθεν αφαιρέθηκε και καταστράφηκε από εθνικιστές, όταν ο  ίδιος ο Δήμος Δροπολης το διέψευσε.

shmaia

Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς το είδος της δημοσιογραφίας που ασκεί το EpirusPost. Τα λόγια περιττεύουν.

Αξίζει πάντως να παρατηρήσει κανείς το άρθρο, πως ξεκινά και πως κάνει μια μεγάλη στροφή, έτσι ώστε να συνδέσει άστοχα το χωριό Μπούλιος, το Τζαμί και τους Μουσουλμάνους με εξτρεμιστική συμπεριφορά. Καμία ροη και καμία απολύτως συνέπεια ως προς την συγγραφή του κειμένου, μιας και απουσιάζει ο συνδετικός κριτικός μεταξύ των «γεγονότων» και πάνω από όλα αγνοείται η τεκμηρίωση με στοιχεία.

Οι Μουσουλμάνοι στο Αργυρόκαστρο και συγκεκριμένα στο χωριό Μπούλιος δεν έχουν κανένα απολύτως εθνικιστικό συναίσθημα, πράγμα που εξακρίβωσα προσωπικά. Να σημειωθεί εδώ ότι απαγορεύεται αυστηρά από το Ισλαμικό πιστεύω οποιαδήποτε μορφή φυλετισμού και εθνικισμού. Συνεπώς οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ κακοποιών στοιχείων και των Μουσουλμάνων στο Μπούλιος είναι τουλάχιστον γελοία.

Όλη αυτή η ακατάσχετη κινδυνολογία από το EpirusPost, που ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν όσα αναφέρονται, γεννά ευλόγα ερωτήματα. Μήπως η Βάσω Σκουλίκα, υπεύθυνη της ιστοσελίδας EpirusPost, βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία; Ποιες πηγές και πληροφορίες είναι αυτές που δίνουν τροφή για ατεκμηρίωτες αρθρογραφίες; Μήπως υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική πρόθεση πίσω από αυτά τα ανυπόστατα δημοσιεύματα;    

Και όλα αυτά, ενώ η Σκουλίκα είχε δεσμευτεί σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου να αποσύρει το πρώτο συκοφαντικό άρθρο (δες πάνω στην ενημέρωση 22-1-2017), αναγνωρίζοντας καταυτόν τον τρόπο τα ψέματα τα οποία είχε γράψει, μέχρι σήμερα το άρθρο δεν έχει αφαιρεθεί.


وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمدCategories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Tags: , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: