Ένας Χριστιανός ρωτά με ειλικρίνεια για το Ισλάμ

Σχόλιο – Ερώτηση:

Αγαπητε Ελληνα Μουσουλμανε θελω να μου εξηγησεις καποια πραγματα εαν ειναι δυνατον.Εσεις οι Μουσουλμανοι πιστευετε στον ΧΡΙΣΤΟ σαν προφητη κατωτερο κατ εσας απο τον Μωαμεθ οστοσο εαν τον πιστευετε σαν προφητη πρεπει να πιστευετε και σε αυτα που ειπε ΟΠΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΙΜΙ ΔΙ ΕΜΟΥ .ΑΚΟΜΑ ΕΙΠΕ ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΥΙΟ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΥΙΟ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΕΝΕΙ ΕΠ’ ΑΥΤΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΣΩ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΠΟΘΑΝΕΙ ΘΑ ΖΗΣΗ , ΑΚΟΜΑ ΕΚΑΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΝΕΣΤΗΣΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΧΩΛΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΑΙΣΕ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΨΩΜΙΑ ΚΑΙ 3 ΨΑΡΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ !!'{{Ο ΜΩΑΜΕΘ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΚΑΝΕ ΘΑΥΜΑΤΑ }}”ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΡΙΝΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ .ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ”ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ .. ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΧΑΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΕΠ ΑΥΤΟΥ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΣΤΩ ΣΑΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ”’ΜΙΑ”’ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΑ ΝΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΔΕΝ ΓΑΜΟΥΣΙ ΟΥΤΕ ΓΑΜΕΥΟΝΤΟ ΑΛΛΑ ΕΙΣ ΑΓΓΕΛΟΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΙΛΑΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ .ΑΚΟΜΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΑΣ ΑΥΤΑ ..ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ . ΦΙΛΕ ΜΟΥ .ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΩ ΠΟΛΥ. ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΝΗ!

Απάντηση:

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ο Προφήτης Μουχάμαντ صلى الله عليه وسلم, κατά το Ισλάμ, είναι ο τελευταίος Προφήτης και Απόστολος του Υψίστου, σταλμένος προς την ανθρωπότητα. Η σφραγίδα των Προφητών και των Αγγελιοφόρων του Θεού. Σε αυτό ακριβώς το κομμάτι έγκειται η ανωτερότητα. Πιστεύουμε σε όλους τους Προφήτες, τους αποδεχόμαστε, τους αγαπάμε, καθώς αποτελεί δόγμα η πίστη προς αυτούς.

Σε όλα αυτά που παραθέτεις από τις γραφές υπάρχουν δυο παρατηρήσεις. Πρώτον: Καινή και Παλαιά Διαθήκη είναι γραμμένα από ανθρώπους εις το όνομα των απόψεων τους. Επίσης, είναι κείμενα αλλοιωμένα, ανώνυμα και πολλές φορές ψευδεπίγραφα, πάντα σύμφωνα με την επιστήμη της κριτικής Κειμένου. Δεύτερον: ακόμα και αν υποθέσουμε ότι τα κείμενα αυτα είναι αξιόπιστα και λόγια του Ιησού, τοτε σε κανένα σημείο δεν δείχνουν οτι ο Ιησούς είναι Θεός η ότι ο Χριστιανισμός είναι αληθινή θρησκεία, μιας και ο Χριστιανισμός είναι κατασκεύασμα του Παύλου το οποιο εναντιώνεται σε πολλά σημεία στα διδάγματα του Ιησού, όπως μας παρουσιάζονται στην Κ. Διαθήκη.

Σαφώς και πιστεύουμε, στα θαύματα του Ιησού τα οποια έκανε με την άδεια και την δύναμη του Θεού, του Ένα και Μοναδικού, του Μόνου άξιου λατρείας. Έτσι όπως έκαναν θαύματα και άλλοι προφήτες του Θεού. 

Ο Προφήτης Μουχάμαντ صلى الله عليه وسلم έκανε θαύματα με το μεγαλύτερο να είναι το ίδιο το Κοράνι. Απλώς εμείς οι Μουσουλμάνοι δεν είμαστε θαυματολάγνοι, όπως και ο ίδιος ο Ιησούς, σύμφωνα με την Κ. Διαθήκη καταδίκασε την απαίτηση για θαύματα. Μην ξεχνάς οτι και οι ψευδοπροφήτες μπορούν να κάνουν θαύματα. Το θαύμα από μόνο του δεν λέει κάτι.

Λες σε ένα σημείο οτι ο Ιησούς έχει εξουσία από τον Θεό. Σε ρωτώ: Ένας άνθρωπος η «θεός» όπως τον λέτε που του έχει δοθεί εξουσία, δηλαδή απο μόνος του δεν την κατέχει, πως είναι άξιος λατρείας; Ο Μουσουλμάνος λατρεύει Αυτόν που είναι Παντοδύναμος, κατέχει εξουσία και δύναμη και δεν την έχει λάβει από κανέναν. Είναι ο Δημιουργός των πάντων. Δεν γέννησε, δεν γεννήθηκε και κανείς δεν είναι όμοιος Του. Αυτός είναι ο πραγματικός Θεός, σε αυτόν ανήκει όλη η δόξα, αυτόν αποκλειστικά λατρεύουμε και από αυτόν και μόνο ζητάμε βοήθεια και στήριξη.

Πολύ σωστά λες ότι το θέμα θέλει συλλογισμό και ότι δεν είναι δυνατόν ο Θεός να στέλνει Προφήτες που να λένε και να διδάσκουν διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους. Όμως ο Ιησούς, ακόμα και μέσα από τα διαστρεβλωμένα κείμενα σας, σε κανένα σημείο δεν λέει οτι είναι Θεός, ούτε είπε οτι φέρνει θρήσκευμα με την ονομασία «Χριστιανισμός». Ο Ιησούς δίδαξε Μονοθεϊσμό, λατρεία μόνο στον Θεό τον Δημιουργό και υποταγή σε αυτόν, δηλαδή Ισλάμ. Εσείς σαν Χριστιανοί είστε αντίθετοι στη Μονοθεϊστική διδασκαλεία του Ιησού, λατρεύετε εικόνες, αγίους και αντικείμενα, προσκυνάτε τάφους, και όλα αυτά δεν έχουν την παραμικρή δύναμη ούτε να σας βλάψουν ούτε να σας ωφελήσουν. Επικαλείστε αγίους και προσεύχεστε σε αυτούς, όταν στον Έναν και Μοναδικό ανήκει το δικαίωμα της προσευχής και της επίκλησης.

Ναι, στον Παράδεισο θα απολαμβάνουμε τις γυναίκες όπως και οι γυναίκες θα μας απολαμβάνουν. Γιατί αυτό είναι κακό και ανήθικο; Όπως στην γη παντρευόμαστε, έτσι θα γίνει και στον Παράδεισο, με τρόπο διαφορετικό. Τέλος, σε κανένα σημείο το Κοράνι δε λέει να σκοτώνουμε εβραίους και Χριστιανούς. Το αντίθετο, μας καλεί στο να είμαστε δίκαιοι απέναντι τους. Σε ευχαριστώ για τις ερωτήσεις σου.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

Άχμαντ Μ.Ελντίν



Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Tags: , , ,

%d