Μην ξεχνάμε στις προσευχές μας τα αδέλφια μας στη Συρία (Γούτα)

Ο άμαχος πληθυσμός της Γούτα στη Συρία, που αποτελείται κυρίως από  γυναίκες και παιδιά, δέχεται μαζικές επιθέσεις από τον Συριακό στρατό και τους συμμάχους του (Ιράν – Ρωσία).

Σημερινά ρεπορτάζ από τη Συρία κάνουν λόγο για νέους βομβαρδισμούς στις περιοχές Ντούμα και Χαράστα. Σύμφωνα με τους διασώστες που ονομάζονται «Λευκά Κράνη», εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Ντούμα. Την Κυριακή έχασαν τη ζωή τους είκοσι άμαχοι ενώ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 393.000 πολίτες είναι εγκλωβισμένοι στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 12.763 πολίτες έχουν σκοτωθεί από πυρά των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και των συμμαχικών τους δυνάμεων στην Ανατολική Γούτα από το 2011

Το λιγότερο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό, που μπορούμε να κάνουμε σαν Μουσουλμάνοι είναι να θυμόμαστε (συνεχώς και ακατάπαυστα) στις προσευχές μας τα αδέλφια μας στη Συρία, στην Παλαιστίνη, στην Μιανμάρ, για όλους τους Μουσουλμάνους που υποφέρουν από αδικίες.  

Και πάντα να θυμόμαστε ότι η λύση για όλα τα προβλήματα μας, συλλογικά η ατομικά, είναι η επιστροφή προς τις Ισλαμικές αξίες και πεποιθήσεις σε κάθε επίπεδο της ζωής μας.

Είθε ο Αλλάχ ο Ύψιστος να ανακουφίσει τον πόνο των αδελφών μας σε κάθε σημείο της γης. Είθε ο Αλλάχ να φυλάει και να προστατεύει τα παιδιά και τις γυναίκες της Ούμμα. Είθε ο Αλλάχ να μας εξαγνίσει και να μας καλλιεργήσει πάνω στην Ισλαμική παιδεία και σύντομα να μας δώσει την ικανότητα να σταθούμε στα πόδια μας με αξιοπρέπεια. Είθε ο Αλλάχ να δώσει στα αδέλφια μας και σε εμάς την αρετή της υπομονής.   

للهم كن لهم ولا تكن عليهم اللهم انصرهم و لا تنصر عليهم وامكر لهم ولا تمكر عليهم

اللهم إن أعداء الدين قد طغوا وبغوا وأفسدوا وقتلوا وشردوا ، اللَّهُمَّ أحْصِهِم عَدَدًا، واقْتُلهم بِدَدًا ولا تُبْقِ منهم أحدًا ، ندرء بك اللهم في نحورهم ونعوذ بك اللهم من شرورهم

 Categories: ΔΙΑΦΟΡΑ

Tags: , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: