5 Σύντομες απαντήσεις σε εθνικιστικές λεκτικές επιθέσεις

Άχμαντ Μ.Ελντίν

Ακολουθούν 5 επιθετικές ερωτήσεις και δηλώσεις, συνήθως από Εθνικιστές για τους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ. Συνοδεύονται με σύντομες απαντήσεις:  

Ε: Γιατί οι Μουσουλμάνοι δεν ζουν στις χώρες τους και έρχονται στην Δύση; Πως είναι δυνατόν να μεταναστεύουν λόγω ισλαμικής καταπίεσης και μετά να απαιτούν ισλαμικά δικαιώματα στις χώρες που τους φιλοξενούν;

Α: Οι Μουσουλμάνοι ζουν στις χώρες τους, τις Μουσουλμανικές. Όσοι μεταναστεύουν, το κάνουν από ανάγκη μιας και οι Δυτικές χώρες τους έχουν καταστρέψει με πολέμους (δες την Μ.Ανατολή). Δεν φεύγουν από τις χώρες τους εξαιτίας του Ισλάμ. Κανείς δεν αφήνει την πατρίδα του αν δεν έχει ανάγκη.


Ε: Οι Μουσουλμάνοι δεν σέβονται τις δυτικές χώρες που φιλοξενούνται και δεν επιθυμούν την ενσωμάτωση.

Α: Οι Μουσουλμάνοι που ζουν στις Δυτικές χώρες σέβονται και αποδέχονται τους νόμους των χωρών που φιλοξενούνται. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουν τα πιστεύω τους και τις αξίες της θρησκείας τους. Επιθυμούν την υγιή ενσωμάτωση και όχι την ανήθικη αφομοίωση στις κοινωνίες. Εάν οι Δυτικές χώρες έχουν πρόβλημα με αυτό, τότε να βγάλουν συγκεκριμένο νόμο που να απαγορεύει την είσοδο στους Μουσουλμάνους, έτσι ώστε να γνωρίζουν και αυτοί τι τους επιτρέπεται και τι όχι.


Ε: Οι Μουσουλμάνοι επιβάλουν την θρησκεία τους σε άλλους

Α: Οι Μουσουλμάνοι δεν επιβάλουν, ούτε θέλουν να επιβάλουν την θρησκεία τους. Επιθυμούν να την διαδώσουν και είναι δικαίωμα τους να διαδίδουν αυτό που θεωρούν ως μοναδική αλήθεια και δρόμο σωτηρίας. Εάν δεν επιθυμούν κάποιοι να ακούσουν, τότε απλώς δεν ακούνε.


Ε: Οι Μουσουλμάνοι θεωρούν τους μη Μουσουλμάνους ως «βρώμικους».

Α: Οι Μουσουλμάνοι δεν θεωρούν «βρώμικους» τους μη Μουσουλμάνους, αλλά άπιστους, γιατί δεν πιστεύουν στις αλήθειες, του Μονοθεϊσμού, του Κορανίου και του προφητικού αξιώματος του Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν). Η λέξη άπιστος περιγράφει μια άρνηση της πίστης, δεν είναι προσβλητικός (χυδαιολογίας) ορος. Γιαυτο είστε άπιστοι, όπως εμείς είμαστε άπιστοι για εσάς και τις κοσμοαντιλήψεις σας.


Ε: Το Ισλάμ επιτρέπει στον πιστό του να ψεύδεται κάνοντας χρήση την Τακίγια

Α: Δεν υπάρχει νόμος Τακίγια στο Κοράνι. Το ψέμα απαγορεύεται αυστηρά στο Ισλάμ και θεωρείται μεγάλο αμάρτημα. https://islamforgreeks.org/2013/07/13/refuting-taqiyya/


 

Δείτε επίσης:Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Tags: , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: