Σέηχ Ίμπν Ουθαημήν: Πώς να τελειοποιήσεις το Ταουχίντ (Μονοθεϊσμό)

Άχμαντ Μ.Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Το άτομο που δεν θα διαπράξει το αμάρτημα του πολυθεϊσμού και της ειδωλολατρίας (σίρκ), έτσι όπως ορίζεται από τον λόγο του Υψίστου και από την Σούννα του Προφήτη του, και τηρήσει τον Ισλαμικό Μονοθεϊσμό με τελειότητα, τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος γιαυτον εκτός από την είσοδο του Παράδεισου. Αυτό όμως για να πραγματοποιηθεί πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής:

1) Το άτομο οφείλει να αποκτήσει γνώση για τον μονοθεϊσμό (Ταουχίντ). Διότι δεν γίνεται κάποιος να τελειοποιήσει κάτι, αν πρώτα δεν το μάθει. Και όπως λέει ο Ύψιστος στο Κοράνι

فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا اللَّهُ

«Μάθε ότι δεν υπάρχει άλλος θεός άξιος λατρείας, παρά μόνο ο Αλλάχ» {Κοράνι 47:19}

Δηλαδή να μάθεις και να γνωρίζεις (να αποκτήσεις γνώση) για την ομολογία πίστεως του Μονοθεϊσμού, το Λά Ιλαχα ίλα Αλλαχ.  

2) Πίστη: Να έχεις ακλόνητη πίστη σε αυτό (Μονοθεϊσμό). Διότι η γνώση από μόνη της δεν θα σε ωφελήσει αν δεν το πιστεύεις.

3) Συμμόρφωση: Να συμμορφώνεσαι με τους κανόνες του Ταουχίντ. Δηλαδή, να το κάνεις πράξη και να απομακρύνεσαι από τα ακυρωτικά του. Διότι η γνώση και η πίστη, δίχως να τα εξωτερικεύεις με πράξεις και δίχως να απομακρύνεσαι από αυτά που το ακυρώνουν, δεν θα σε ωφελήσει και δεν θα το τελειοποιήσεις το Ταουχίντ.

Όταν αυτά τα 3 στοιχεία συγκεντρωθούν στην καρδιά του πιστού και τελειοποιήσει το Ταουχίντ, τότε πράγματι, ο Παράδεισος είναι υποχρεωτικός γιαυτόν, όπως υπόσχεται ο Ύψιστος, χωρίς να περάσει καν από την διαδικασία του λογαριασμού.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

Πηγή: Ίμπν Ουθαημήν, από το αλ Κάουλ αλ Μουφίντ για την επεξήγηση του Κιταάμπ ατ ΤαουχίντCategories: ΙΣΛΑΜ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , ,

%d