Ντουά για προστασία από καταστροφές και άσχημο θάνατο

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Ο Απόστολος του Αλλάχ συνήθιζε να λέει ως επίκληση:

اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْهَدْمِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ التَّرَدِّي وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الْغَرَقِ وَالْحَرَقِ وَالْهَرَمِ وَأَعُوذُ بِكَ أَنْ يَتَخَبَّطَنِي الشَّيْطَانُ عِنْدَ الْمَوْتِ وَأَعُوذُ بِكَ أَنْ أَمُوتَ فِي سَبِيلِكَ مُدْبِرًا وَأَعُوذُ بِكَ أَنْ أَمُوتَ لَدِيغًا

Η ντουά προφέρεται: «Αλλαχούμα ίνι αούδουμπικα μίναλ χάντμ,  ουα αούδουμπικα μίνατ-ταράντιι, ουα αούδουμπικα μίναλ γάρακι, ουαλ χάρακι, ουαλ χάραμ, ουα αούδουμπικα αν γιαταχαμπ-μπάτανι  ασ-σαητάν ίν-νταλ μάουτ, ουα αούδουμπικα αν αμούτα φι σαμπίλικα μουντμπιραν, ουα αούδουμπικα αν αμούτα λαντίγαν»

Η μετάφραση της ντουά: «Ω Αλλάχ ζητώ καταφύγιο σε Εσένα από το να γκρεμιστεί το σπίτι μου και να πέσει πάνω μου. Ζητώ καταφύγιο σε Εσένα από το να πέσω στο κενό. Ζητώ καταφύγιο σε Εσένα από το να πνιγώ, να καώ και από τα γηρατειά που εξασθενούν. Ζητώ καταφύγιο σε Εσένα από τον σατανά που βλάπτει κατά την ώρα του θανάτου. Ζητώ καταφύγιο σε Εσένα από το να πεθάνω στην υποχώρηση (όταν αγωνίζομαι για χάρη Σου), και ζητώ καταφύγιο σε Εσένα από το τσίμπημα των δηλητηριωδών ζωυφίων»

Πηγή: Άμπου Νταούντ, νο.1552

Μετάφραση/απόδοση της ντουά στην ελληνική: Άχμαντ Μ.Ελντίν

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمدCategories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , ,

%d