76χρονη Ελληνίδα ασπάζεται το Ισλάμ

Λάβαμε ένα ευχάριστο νέο για την γιαγιά της αδελφής μας Ελένης. Παρακαλώ τους αναγνώστες να κάνουν ντουά στον Ύψιστο για την γιαγιά της. Ακολουθεί η ιστορία:

Ασαλαμουαλεικουμ,

Ονομάζομαι Ελένη και γράφω εκ μέρος της γιαγιάς μου  , η οποία όντας αγράμματη αδυνατεί να μοιραστεί γραπτά την ιστορία της.

Η γιαγιά, σήμερα διανύει το 76ο έτος της ηλικίας της, Ελληνίδα και Χριστιανή στο θρήσκευμα όλη της ζωή , με την τυπική ευλάβεια που διέπει μια γυναίκα της ηλικίας της.

Το τελευταίο διάστημα παρουσίαζε έντονο ενδιαφέρον για τη μεταθάνατον ζωή , για την ύπαρξη του παραδείσου και της κόλασης, για την ύπαρξη του Θεού και τι Εκείνος διατάζει για εμάς σε αυτή τη ζωή.

Ύστερα από  σκέψεις οδηγήθηκε στο να αντιληφθεί  ότι  ο Θεός είναι ένας και Μοναδικός, ο Δημιουργός  των πάντων, ότι δεν μπορεί να έχει γιο , κόρη  και ότι δεν χρειάζεται να έχει συνεταίρους.  Ένιωσε βαθειά στην καρδία της ότι   πρέπει να πιστέψει μόνο σε Εκείνον και να αφήσει πίσω της όλες τις χριστιανικές πρακτικές  που  εφάρμοζε με ζήλο  όλη της τη ζωή.

Μία μέρα λοιπόν, ζήτησε από εμένα και τον σύζυγο μου, οι οποίοι Αλχάμντουλιλλάχ είμαστε Μουσουλμάνοι, να τη βοηθήσουμε να κάνει το σωστό. Μας ανακοίνωσε ότι θέλει να γίνει Μουσουλμάνα, αναζητώντας τη σωτηρία της στον επερχόμενο θάνατο, όταν εκείνος έρθει, μας ζήτησε να την μάθουμε να προσεύχεται στον Θεό. Έτσι και έγινε.  Είπε την Σαχάντα ( την ομολογία) και  άρχισε να κλαίει καθαρίζοντας την καρδιά της. Την επόμενη κιόλας μέρα, αφαίρεσε από το σπίτι της όλες τις χριστιανικές εικόνες και ξεκίνησε να κάνει προσευχή. 

Όσον αφορά εμάς , θα τολμήσω να αναφέρω ότι συντελέστηκε μπροστά μας ένα “θαύμα”. Αντιληφθήκαμε ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο Θέλημα του ΑΛΛΑΧ, και πως ανοίγει την καρδιά σε όποιον Εκείνος  θέλει. Εμείς προσευχόμαστε  για εκείνη, να μείνει στην πίστη  και ο Θεός να ενδυναμώνει την καρδία της.

                                       Ελένη, 

Αθήνα

10/8/2018



Categories: ΔΙΑΦΟΡΑ

Tags: , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading