Σέηχ Σάλιχ αλ Φαουζάν: Η ευλογία του Κορανίου – نعمة القرآن – معالي الشيخ د. صالح بن فوزان الفوزان

Άχμαντ Μ.Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Ο Αλλάμα Σέηχ Σάλιχ αλ Φαουζάν είπε:

«Το Κοράνι είναι η μεγαλύτερη ευλογία του Αλλάχ για εμάς, μετά τον ερχομό του Προφήτη صلى الله عليه و سلم, και βρίσκεται στην κατοχή μας με ευκολία. Όπως λέει και ο Αλλάχ:

وَلَقَدْ يَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّكْرِ فَهَلْ مِن مُّدَّكِرٍ

«Και κάναμε το Κοράνι να είναι εύκολο για ενθύμηση. Υπάρχει λοιπόν κανείς που θα μπει στην διαδικασία της ενθύμησης του; (και να λάβει προειδοποίηση)» {Κοράνι 54:17}

Παλιότερα, και ήμασταν μάρτυρες αυτών των ημερών, το Κοράνι δεν το έβρισκες, παρά μόνο στην κατοχή ορισμένων ατόμων. Ο ένας το δάνειζε στον άλλον. Και τώρα, όλη δόξα ανήκει στον Αλλάχ, τα ράφια είναι γεμάτα, τα τζαμιά είναι γεμάτα, οι βιβλιοθήκες είναι γεμάτες και τα γραφεία γεμάτα. Δεν υπάρχει ένα μέρος που να μην έχει ένα η περισσότερα αντίγραφα. Και αυτό θα αποτελέσει απόδειξη εναντίον μας, την Ημέρα της Κρίσης.

Συνεπώς, οφείλουμε να σεβαστούμε το Κοράνι, να το κάνουμε πράξη, να το αγαπάμε, να το απαγγέλλουμε καθώς πρέπει (με τήρηση των εντολών του και να ακολουθούμε τις διδασκαλίες του), να το μελετάμε και να το διδάσκουμε. Ο Προφήτης صلى الله عليه و سلم είπε:

خَيْرُكُمْ مَنْ تَعَلَّمَ الْقُرْآنَ وَعَلَّمَهُ

«Οι καλύτεροι από εσάς είναι αυτοί που μαθαίνουν το Κοράνι (διδάσκονται) και έπειτα το διδάσκουν» {Μπουχάρι, νο. 5027

Πηγή:

 

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمدCategories: ΚΟΡΑΝΙ

Tags: , ,

Αρέσει σε %d bloggers: