Σέηχ Σουλαιμάν αρ Ρουχάιλι: Όταν δεις τους αιρετικούς να εξυμνούν κάποιον – شخصيات شوهت الإسلام الشيخ سليمان سليم الله الرحيلي

Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ο Αλλάμα Σουλαιμάν αρ Ρουχάιλι, πραγματοποίησε μια σειρά από ομιλίες με αντικείμενο το μάνχατζ (μεθοδολογία), τις αιρέσεις και τους αιρεσιάρχες. Μια εξαιρετική σειρά από ομιλίες. Ανάμεσα στα πολλά ωφέλιμα που ειπώθηκαν, ο Αλλάμα περιέγραψε και μια απλή αρχή για το πώς να αναγνωρίζονται ένα από τα πολλά σημάδια ενός κακόδοξου. Είπε, συγκεκριμένα: 

«…Και θα αναφέρω μια βασική αρχή: Εαν θα δείτε να εξυμνείται ένας άνδρας από τους Χιζμπιήν (κομματικοποιημένους, αιρετικούς), και διαδίδεται από αυτούς για το άτομο ότι είναι «Αλ Χάφιδ» (γνώστης που έχει αποστηθίσει γνώση), «Αλ Μουχάντιθ» (επιστήμονας στο πεδίο των αΧαντίθ), «Αλ Φακίχ» (Επιστήμονας στο πεδίο του Φίκχ – Ισλαμικής Νομολογίας), Αλ Ιμάμ (Ιμάμης), τότε να γνωρίζεται ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν πλανεμένο κακόδοξο. Όπως το παράδειγμα του Νταντού (Μουχάμαντ αλ Χάσαν Ουάλντ αντ-Νταντού), το παράδειγμα του ατ-Ταρίφι (Άμπντουλ Αζίζ ατ Ταρίφι) και το παράδειγμα του αλ Αρίφι (Μουχάμαντ αλ Αρίφι). Αυτοί οι πλανεμένοι αιρετικοί, που ακολουθούν την μεθοδολογία των Ιχουάν (Αδελφών Μουσουλμάνων), οι οποίοι έχουν δογματικές και νομολογικές πλάνες, εξυμνούνται ως (για παράδειγμα) «Ο Μουχάντιθ ο μεγάλος, που έχει αποστηθίσει και τα 6 βιβλία των χαντίθ».

Γιαυτό όταν θα δείτε σήμερα από μεριά των Χιζμπιήν και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (κομματικοποιημένους, αιρετικούς) να εξυμνούν, τότε να γνωρίζεται ότι το κακό που αποκρύφτηκε ήρθε στο φως…»

Πηγή:

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading