Σέηχ Σάλιχ αλ Φαουζάν: Αντιμετωπίζοντας την φίτνα (δοκιμασίες) – الشيخ صالح الفوزان : نصيحة ذهبية في زمن كثرت فيه الفتن

Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ερώτηση:

«Αξιότιμε Σέηχ. Ποια συμβουλή θα μπορούσατε να μας δώσετε, σε αυτές τις εποχές που αυξάνονται οι ταραχές-οι δοκιμασίες (φίταν), μαζί με την εξάπλωση των ανθρώπων που καταπιάνονται με νεωτερισμούς/αιρέσεις (Άχλουλ Μπίνταα) και τον θάνατο των Ουλεμά (λογίων)»

Απάντηση:

«Το πρώτο πράγμα που σας συμβουλεύω είναι να έχετε Τάκουα (θεοφοβία-θεοσέβεια) στον Αλλάχ, τον Ύψιστο. Και να αυξήσετε την ντουά (επίκληση-προσευχή) ζητώντας από τον Αλλάχ να μας κρατήσει σταθερούς στην θρησκεία Του και να μας προστατέψει από το κακό των δοκιμασιών.

Έπειτα σας συμβουλεύουμε να αναζητήσετε γνώση. Αναζητήστε γνώση από τους ανθρώπους της γνώσης. Και να είστε πρόθυμοι στην αναζήτηση της γνώσης, διότι το άτομο δεν είναι προστατευμένο από τις δοκιμασίες (φίταν), εκτός όταν κατέχει την ορθή γνώση, με την άδεια του Αλλάχ.

Δίχως ορθή γνώση μπορεί να πέσεις στις δοκιμασίες (φίταν), δίχως καν να το συνειδητοποιήσεις η δίχως να καταλάβεις ότι πρόκειται για δοκιμασία.

Γιαυτο οφείλετε να αναζητάτε την γνώση, από τους ανθρώπους της γνώσης, (μαθητές γνώσης, λογίους). Μην τεμπελιάζεις όταν αναζητάς γνώση. Κάντο όσο μπορείς”. 

Πηγή: 

 

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبهCategories: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: