Σέηχ αλ Φαουζάν: Η ορθή ένωση έρχεται μέσα από το ορθό δόγμα – قول وحدة الصف لا وحدة العقيدة – العلامة صالح الفوزان

Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Τίποτα δεν θα ενώσει τους Μουσουλμάνους, παρά μόνο το ορθό δόγμα, όσο και να προσπαθούν μερικοί (για ένωση με λάθος τρόπους), ότι και να λένε.

Λένε: «άσε τους ανθρώπους στα δόγμα τους (σε αυτά που πιστεύουν) και να ενωθούμε, μην μπερδεύετε τον κόσμο με αναφορές στο δόγμα και τις διαφορές».

Αυτό είναι αδύνατον, ακατόρθωτο να ενωθούν οι άνθρωποι με κάτι διαφορετικό από το σωστό δόγμα. Όσο και να προσπαθούν, αυτό είναι ψέμα προς τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχει ένωση, παρά μόνο έχοντας το σωστό δόγμα. Παρά μόνο με το Λά Ιλάχα Ιλα Αλλάχ (δεν υπάρχει άλλος άξιος λατρείας, παρά μονάχα ο Αλλάχ), αυτό με το οποίο ήρθε ο Προφήτης صلى الله عليه وسلم (σαν διδασκαλία).

Με αυτό οπου ενωθήκαν Οι Σαλμάν αλ Φάρισι, Μπιλάλ αλ Χάμπασι και ο Σουχάιμπ αρ Ρούμι. Με αυτό που ενώθηκαν (επίσης) οι Άμπου Μπάκρ ασ-Σιντίκ, Ούμαρ Ίμπν αλ Χατάμπ, Ουθμάν Ίμπν Αφάν, Άλι Ίμπν Άμπι Τάλιμπ, και οι υπόλοιποι από τους Σαχάμπα. Αυτό ακριβώς (το ορθό δόγμα) τους ένωσε.

وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا

«..Και να θυμάστε την εύνοια του Αλλάχ για σας. Όταν ήσασταν εχθροί (μεταξύ σας), Εκείνος ένωσε τις καρδιές σας (με αγάπη) και γίνατε με τη Χάρη Του αδέλφια (στο Ισλάμ)…» {Κοράνι 3:103}

(έγιναν) Αδέλφια! Μετά από την έχθρα τους έγιναν αδέλφια, για ποιο λόγο; Εξαιτίας αυτού του δόγματος, του δόγματος του Ταουχίντ (του Μονοθεϊσμού).

فَأَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَكُنتُمْ عَلَىٰ شَفَا حُفْرَةٍ مِّنَ النَّارِ فَأَنقَذَكُم مِّنْهَا ۗ كَذَٰلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ

«…Και γίνατε με τη Χάρη Του αδέλφια (στο Ισλάμ). Και όταν ήσαστε πολύ κοντά στα χείλη του λάκκου της Φωτιάς, και σας έσωσε απ’ αυτήν. Έτσι φανερώνει ο Αλλάχ σε σας τα Σημεία Του, ίσως έτσι να καθοδηγηθείτε (στον ίσιο δρόμο)» {Κοράνι 3:103}

Γιαυτο εάν θέλουμε την μοναδικότητα στον λόγο και την ένωση με έναν λόγο, τότε ας επιστρέψουμε στην βασική αρχή η οποία ένωσε τους Άραβες και τους ξένους, τους ελευθέρους και τους δούλους και ένωσε διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Επιστρέφουμε σε αυτό (το στοιχείο) που τους ένωσε. Και είναι αυτό που απαρτίζει το Λά Ιλαχα Ίλα Αλλάχ (δεν υπάρχει άλλος άξιος λατρείας, παρά μόνο ο Αλλάχ), με λόγια, πράξεις και πίστη.

Πηγή: 

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبهCategories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: