Σέηχ Σουλαιμάν αρ Ρουχάιλι: Άγνωστος στους ανθρώπους, γνωστός στον Αλλάχ – ليس الشأن أن يعرفك الناس ولـكن الشأن أن تتعرف الى الله-الشيخ سليمان الرحيلي

Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Μια εξαιρετική συμβουλή του Σέηχ Σουλαιμάν αρ Ρουχάιλι που αφορά την μόνιμη έγνοια που έχουν πολλοί για την δημοτικότητα τους. Λέει ο Σέηχ:

«Το σημαντικό δεν είναι να είσαι γνωστός στους ανθρώπους, το σημαντικό είναι να σε ξέρει ο Αλλάχ (ως ενάρετο, με πράξεις και γνώση). Πόσοι λόγιοι υπάρχουν τους οποίους δεν γνωρίζουμε; Πολλοί άνθρωποι δεν τους γνωρίζουν. Ωστόσο, είναι από τους καλύτερους δούλους του Αλλάχ σε σχέση με την γνώση που κατέχουν και την διδασκαλία.

Για παράδειγμα, τον Σέηχ που ανέφερα, τον Σέηχ Άμπντουλ Αζίζ ασ-Σίμπλ رحمه الله , ίσως πολλοί από εσάς να μην τον γνωρίζετε. Όμως, είναι από τους λόγιους και ενάρετος άνθρωπος (που λατρεύει τον Αλλάχ). Ο δάσκαλος μου και ο Σέηχ, Σέηχ Άμπντουραχμάν ίμπν Άμπντουλ Αζίζ ας-Σίμπλ رحمه الله  , ο οποίος πέθανε σε νεαρή ηλικία. Ένας άνδρας που καλούσε στο Ταουχίντ (Μονοθεϊσμό) και ήταν λόγιος του Ταουχίντ, από τους ενάρετους δούλους του Αλλάχ. Δεν ήξερα από αυτόν να αφήνει την προσευχή Ντούχα. Συνήθιζε να χωνόταν ανάμεσα στα δένδρα στο τμήμα της Σαρίας (στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο) και προσευχόταν την Ντούχα رحمه الله

Πόσοι ενάρετοι λόγιοι υπάρχουν που δεν τους ξέρεις; Παρολαυτα, ο Αλλάχ τους ξέρει!

Αδέλφια, το σημαντικό δεν είναι οι άνθρωποι να σε γνωρίζουν ποιος είσαι, η να έχεις μεγάλο κοινό (που σε ακούει) η να είσαι διάσημος. Ορκίζομαι στον Αλλάχ, η μεγάλη δημοτικότητα μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα για ένα άτομο. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να είσαι γνωστός στον Αλλάχ (μέσα από τις πράξεις σου και την γνώση σου) και να είσαι από τους ενάρετους δούλους του Αλλάχ, αυτούς που διορθώνουν, αγωνίζονται και κάνουν ότι μπορούν για να φέρουν τον κόσμο κοντά στον Αλλάχ.

Μαθητές της γνώσης, μην απασχολεί τον εαυτό σας η δημοτικότητα σας και μην στρέφετε την προσοχή σας στο να γίνετε γνωστοί στους ανθρώπους. Να είστε επιμελείς στο να γίνεται γνωστοί στον Αλλάχ (με πράξεις και γνώση). Καλλιεργήστε αυτό που είναι ανάμεσα σε εσάς και στον Αλλάχ. Και ότι είναι πέρα από αυτό, τότε όλα τα θέματα είναι στα χέρια του Αλλάχ και είναι ο πιο Σοφός και ο Παντογνώστης.

Ίσως να είναι καλύτερο για εσένα να πεθάνεις ενώ είσαι άγνωστος. Ίσως όταν πεθάνεις ενώ είσαι άγνωστος, να είναι αίτια για το υψηλό επίπεδο σου στον Παράδεισο.  Και ίσως το να είσαι διάσημος στους ανθρώπους να είναι αίτια να έχεις κακές συνέπειες. Γιαυτο να καταπιάνεσαι με αυτό που σε ωφελεί και σε εξυψώνει, και αυτό θα συμβεί όταν γίνεις γνωστός στον Αλλάχ τον Ύψιστο (με γνώση και πράξεις)

Και να κάνεις αυτό που ευχαριστεί τον Αλλάχ. Εφόσον γνωρίζεις κάτι που ευχαριστεί τον Αλλάχ, τότε να είσαι πρόθυμος να το κάνεις με ευγένεια και έχοντας καλούς τρόπους προς τους ανθρώπους. Οσο αφορά το να έχεις τον κόσμο ευχαριστημένο μαζί σου, τότε αυτό είναι ένα θέμα που βρίσκεται στον Αλλάχ, και ο Αλλάχ είναι ο πιο Σοφός – ο Παντογνώστης»

Πηγή:

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبهCategories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: