Οι τρεις ερωτήσεις στον τάφο – أسئلة القبر الثلاثة

Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Σαν μουσουλμάνοι οφείλουμε να έχουμε γνώση για τρεις βασικές αρχές της πίστης μας. Πρόκειται για ερωτήσεις οι οποίες θα μας υποβληθούν στον τάφο μας και οφείλουμε να τις γνωρίζουμε όχι μόνο στο θεωρητικό επίπεδο, αλλά και στο πρακτικό. Είναι τα εξής:

  • 1) Γνώση για τον Κύριο μας
  • 2) Γνώση για τη θρησκεία (ντίν) Του
  • 3) Γνώση για τον Προφήτη Του  صلى الله عليه وسلم

Μια εις βάθος μελέτη των τριών αυτών αρχών είναι απαραίτητη και πολύ σημαντική. Συνοπτικά όμως, οι απαντήσεις έχουν ως εξής:  

1) Εάν λοιπόν σε ρωτήσουν «ποιος είναι ο Κύριος σου» τότε απάντησε: Ο Κύριος μου είναι ο Αλλάχ οποίος τρέφει και συντηρεί εμένα και όλη την κτίση με τις ευλογίες του. Είναι ο μόνος που λατρεύω και κανείς δεν είναι άξιος λατρείας παρά μόνο Εκείνος, ο Δημιουργός. Δεν γέννησε, δεν γεννήθηκε και κανείς δεν είναι όμοιος του.

2) Εάν σε ρωτήσουν «ποια είναι η θρησκεία σου, σε τι πιστεύεις» τότε απάντησε: H θρησκεία μου είναι το Ισλάμ και Ισλάμ είναι η υποταγή στο θέλημα και στην εντολή του Δημιουργού, με Μονοθεϊσμό (λατρεία μόνο προς τον Δημιουργό), με συμμόρφωση για χάρη Του, με υπακοή προς τους Νόμους Του, με αποσύνδεση και απομάκρυνση από την πολυθεΐα/ειδωλολατρία/παγανισμό και διάφορες μορφές της, καθώς επίσης αποσύνδεση και απομάκρυνση από αυτούς που ενστερνίζονται αυτές τις ιδεολογίες, πιστεύω και πρακτικές.

3) Εάν σε ρωτήσουν «ποιος είναι ο Προφήτης σου», τότε απάντησε: Ο Προφήτης μου ονομάζεται Μουχάμαντ ίμπν Αμπντάλλαχ ίμπν Άμπντουλ Μουτάλαμπ ίμπν Χάσιμ, και ο Χάσιμ είναι από την φυλή των Κουράις, και οι Κουράις  είναι από τους Άραβες, και οι Άραβες είναι απόγονοι του Ισμαήλ και ο Ισμαήλ είναι ο υιός του Αβραάμ (ειρήνη και ευλογία σε όλους τους Προφήτες)

Όπως τονίσαμε, ο Μουσουλμάνος οφείλει να μελετήσει εις βάθος αυτά τα ερωτήματα μαζί με τις απαντήσεις τους. Ένας εξαιρετικός τρόπος μελέτης αυτών των βασικών αρχών είναι η ενασχόληση με το δογματικό έργο «Ουσούλ αθ Θάλαθα» του Μουσουλμάνου λόγιου Σέηχ Μουχάμαντ Ίμπν Άμπντουλ Ουαχάμπ.

Το κείμενο μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα μας μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα, όπως επίσης μπορείτε να βρείτε 36 ηχητικές επεξηγηματικές παραδόσεις/μαθήματα για το συγκεκριμένο έργο.

Δείτε εδώ τον κύκλο παραδόσεων

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه



Categories: ΙΣΛΑΜ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading