Σέηχ αλ Φαουζάν: Η σπουδαιότητα του να επιτάσσεις το καλό και να απαγορεύεις το κακό – المفـاسد المترتبة على ترك الأمر بالمعروف و النهي عن المنكر

Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ο Αλλάμα Σάλιχ αλ Φαουζάν σχολιάζει την σπουδαιότητα του να επιτάσσεις το καλό και να απαγορεύεις το κακό (με γνώση και σοφία), όπως επίσης αναφέρει τις συνέπειες που προκύπτουν όταν εγκαταλείπεται αυτή η ευλογημένη πρακτική.

“Οι άνθρωποι έχουν μεγάλη ανάγκη, ειδικά αυτές τις εποχές, το να επιτάσσουν το ορθό/καλό και να απαγορεύουν το κακό. Και αυτό διότι αποτελεί την θεραπεία για ότι καταστρεπτικό και επικίνδυνο γίνεται στην κοινωνία, εξαιτίας των αμαρτιών, της πλάνης και της φίτνα (αναταραχές, δοκιμασίες) η οποία σαρώνει τους ανθρώπους.

Εκτός από τον Αλλάχ, κανένας δεν σώνεται από αυτό, παρά μονάχα επιτάσσοντας το καλό και απαγορεύοντας το κακό. Εάν εγκαταλείψουμε αυτήν την πρακτική, τότε το κακό θα διαδοθεί και το καλό θα χαθεί. Αυτό λοιπόν, είναι ένας λόγος για ιδιαίτερη προσοχή (και ανησυχία) και από αυτήν την σκοπιά δίνεται έμφαση σε αυτές τις εποχές, και αυτό διότι ένα θέμα τονίζεται όταν υπάρχει ανάγκη. Και η μεγαλύτερη ανάγκη που προκύπτει σε αυτές τις εποχές είναι το να επιτάσεις το ορθό και να απαγορεύεις το κακό.

Σε μια εποχή οπου το κακό δεν περιορίζεται σε μια μόνο χωρά, η στο βασίλειο, η τριγύρω μας, αλλά ενισχύεται και από μακριά (από το εξωτερικό). Και αυτό είναι μια συμφορά. Ενισχύσεις (του κακού) έρχονται απέξω, από απιστίες, αθεϊσμούς, από επιθυμίες, από αμφιβολίες, τεράστιες ενισχύσεις έρχονται απέξω, μέσω των εθνών και ότι φέρνουν μαζί τους (από πλάνες). Και μέσω των διαφορετικών ΜΜΕ (μέσα μαζικής ενημέρωσης) που έχουν κυριαρχήσει στις χώρες μας.

Γιαυτό έχει εντατικοποιηθεί η ανάγκη στο να επιτάσσεις το ορθό/σωστό, να απαγορεύεις το κακό και να καταπολεμάς αυτά τα λάθη (με γνώση, κατανόηση και σοφία). Και αν δεν γίνει αυτό τότε η καταστροφή είναι δεδομένη, δίχως καμία αμφιβολία.”

Πηγή: 

 

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading