Τηλεόραση: Το κατηχητικό του Σατανά που έχεις μέσα στο σπίτι σου – ما حكم إدخال التلفزيون إلى البيت

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Όποιος έχει τηλεόραση στο σπίτι του γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για την οικογένεια του και τι είδους επιπτώσεις μπορεί να έχει. Πολλοί Ουλεμά έχουν τονίσει την επικινδυνότητα της τηλεόρασης και πως λειτουργεί ως μέσω κατήχησης προς την απιστία και την αμαρτία και γενικότερα το πως δημιουργείται μέσω αυτής μια κατάσταση πλύσης εγκεφάλου για το άτομο με καταστρεπτικές συνέπειες. Τι πρέπει να γνωρίζουμε και ποιες λύσεις μπορούμε να υιοθετήσουμε σαν Μουσουλμάνοι;

Όπως είναι γνωστό, αυτό που λέμε τηλεόραση και ότι προβάλει δεν περιέχει το στοιχείο της ελευθερίας η της αντικειμενικότητας. Τα κανάλια ανήκουν σε επιχειρηματίες που ελέγχουν από την είδηση μέχρι και το πρόγραμμα διασκέδασης – ψυχαγωγίας. Βλέπεις αυτό που θέλουν εκείνοι. Εξυπηρετείς άμεσα η έμμεσα τις δικιές τους ατζέντες, από την ενημέρωση μέχρι και τον τρόπο που θα ψυχαγωγηθείς, οπου τις περισσότερες φορές, σχεδόν όλες, περιέχει αμαρτία (μουσική, γυμνό, ανηθικότητες, απιστία)

Ο Μουσουλμάνος οφείλει να προστατέψει την οικογένεια του από αυτό το εργαλείο που δημιουργεί ψεύτικους πολιτισμούς, ψεύτικες αξίες και ψεύτικα ιδανικά. Πολλές φορές, ίσως και το χειρότερο χαρακτηριστικό αυτού του κουτιού, είναι ότι παίρνει το ρόλο της μητέρας (όταν οι γονείς «παρκάρουν» τα παιδιά τους μπροστά στην οθόνη). Το αποτέλεσμα είναι καταστρεπτικό για το παιδί σε όλα τα επίπεδα της ζωής του, κοινωνικά, συναισθηματικά, ηθικά, θρησκευτικά.

Ο Αλλάχ ο Ύψιστος μας υποχρεώνει να ασφαλίσουμε και να προστατέψουμε τις οικογένειες μας.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا 

«Ω εσείς που πιστεύετε. Προφυλάξτε τον εαυτό σας και τις οικογένειες σας από την Φωτιά (της Κόλασης)» {Κοράνι 66:6}

Η τεχνική του προγραμματισμού

Η τηλεόραση στην ιστορία έχει χρησιμοποιηθεί (και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται καταυτόν τον τρόπο) ως μέσω κατήχησης, πλύσης εγκέφαλου με σκοπό να επιφέρει κοινωνικές αλλαγές. Οι Ουλεμά, όπως ο Σέηχ Αμπντουράζζακ αλ Αφίφι και ο Σέηχ Αμπντάλλάχ αλ Γουνταηάν, παρατήρησαν εύστοχα σε φάτουα τους ότι αυτό γίνεται μέσα από την ψυχαγωγία (μουσική, ταινίες,). Στόχος δεν είναι η άμεση αλλαγή (ηθικών αξιών, συμπεριφορών κτλ) αλλά η σταδιακή αφού πρώτα στοχοποιηθεί το συγκεκριμένο κοινό και εξοικειωθεί μέσα από μια προσεκτική διαδικασία.

Μέσα από την ψυχαγωγία εξοικειώνεις τους ανθρώπους με ένα ταμπού, με μια ατζέντα. Και αυτό διότι δόθηκε μέσα από την τηλεόραση (ψυχαγωγικά) μια ιστορία (σενάριο με ηθοποιούς πολλές φορές). Η τέχνη της εξαπάτησης εδώ, η οποία είναι πολύ ισχυρή, σε έκανε εσένα που παρακολουθείς τηλεόραση να αποδεχτείς αυτό το ταμπού, αυτήν την ανηθικότητα (αμαρτία), υποσυνείδητα με την δικαιολογία της ψυχαγωγίας. Όμως δεν ψυχαγωγείσαι, περνάς από μια διαδικασία κοινωνικής αλλαγής και ηθικής αλλοίωσης. Καταυτόν τον τρόπο όλα εκλογικεύονται (με βάση αυτά που επιθυμεί η νέα τάξη πραγμάτων): Πορνεία, μοιχεία, αιμομιξία, ληστεία, βία, ομοφυλοφιλία και ούτω καθεξής, ολα δικαιολογούνται με το πρόσχημα του «προοδευτισμού».

Ο ψευτο πολιτισμός της οθόνης

Ο πολιτισμός γεννιέται και πηγάζει από τους ανθρώπους της κοινωνίας οπου στη συνέχεια μεγαλώνει και γίνεται το αποδεκτό έθιμο. Με αυτό ενώνεται μια κοινωνία και την ακολουθεί για χιλιάδες χρόνια. Στις εποχές που ζούμε όμως βιώνουμε ένα είδους «τεχνητού» πολιτισμού, μια ψεύτικη κουλτούρα η οποία επιβάλλεται από συγκεκριμένα ιδεολογικά συμφέροντα. Η ιστορία πάντα μας δείχνει το πώς ένας αληθινός ανθρώπινος πολιτισμός ξεκινά από τους ανθρώπους ενός κοινωνικού συνόλου και πως αυτός ο πολιτισμός τους κρατά ενωμένους. Από τον 20ο αιώνα όμως και μετέπειτα γινόμαστε μάρτυρες μιας ψεύτικης επινοημένης κουλτούρας που παράγεται επιτηδευμένα μέσα από ταινίες, ριάλιτι, μουσικές, μυθιστορήματα και γίνονται εργαλείο για την καταστροφή της κοινωνίας και της οικογένειας.

Στην πραγματικότητα έχουμε έναν κατασκευασμένο «πολιτισμό», ο ψευτο πολιτισμός της οθόνης. Μια ψεύτικη κουλτούρα η οποία εξάγεται στον κόσμο έτσι ώστε να επιτευχθούν συγκεκριμένες ιδεολογίες (ουμανισμός, αριστερά, σοσιαλισμός, κουμμουνισμός, εθνικισμός, φεμινισμός, λοατκι, παγανισμός, απιστία, αθεΐα και όχι μόνο). Καταυτόν τον τρόπο η προπαγάνδα της τηλεόρασης μπορεί να διαλύσει και να υποβαθμίσει κάθε ηθική, οικογενειακούς δεσμούς όπως σχέσεις μεταξύ άνδρα – γυναίκας, γονείς – παιδιά, προώθηση βίας, ατομικισμός και άλλα παρόμοια.

Ο Μουσουλμάνος και ο κάθε ένας που σέβεται τον εαυτό του και επιθυμεί να προστατέψει την οικογένεια του οφείλει να γνωρίζει την απάτη και την επικινδυνότητα που κρύβεται στην τεχνική του προγραμματισμού και στον ψευτο πολιτισμό της οθόνης. Είναι γύρω μας πλέον, κυριολεκτικά παντού. Μια τεχνητή πραγματικότητα που δημιουργεί καταστάσεις πλύσης εγκεφάλου και η οποία επιχειρεί να κατηχήσει τα παιδιά μας σε μια κουλτούρα που προωθεί τα εξής:

  • Απιστία

Αθεϊσμός και μίσος προς την θρησκεία. Μέσα από δήθεν επιστημονικά προγράμματα. Από ταινίες, σήριαλ, βιντεοπαιχνίδια και ντοκιμαντέρ.  Ακόμα και μέσα από κινούμενα σχέδια που προωθούν μαγεία και αποκρυφισμό.

  • Μίσος προς τους γονείς

Παιδικά προγράμματα και εφηβικά που παρουσιάζουν την νεολαία να υποβιβάζει τους γονείς και να εκφράζεται λεκτικά και πρακτικά με ασέβεια. Ιστορίες που περιγράφουν τα παιδιά να διαπράττουν μοιχεία με την άδεια των γονέων. Τσακωμούς παιδιών με τους γονείς και άλλα παρόμοια μέσω ταινιών.

  • Ομοφυλοφιλία

Προώθηση της ομοφυλοφιλίας και την κατάργηση του φύλου

Αυτά είναι μερικά από τα πολλά που προωθεί η κατασκευασμένη κουλτούρα της οθόνης και σαν Μουσουλμάνοι οφείλουμε να προστατευτούμε και να σηκώσουμε την ασπίδα της άμυνας, για εμάς και για τις οικογένειες μας

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا 

«Ω εσείς που πιστεύετε. Προφυλάξτε τον εαυτό σας και τις οικογένειες σας από την Φωτιά (της Κόλασης)» {Κοράνι 66:6}

Αντιμετωπίζοντας την κουλτούρα της απιστίας που πηγάζει από την οθόνη

Οι Ουλεμά στην συντριπτική τους πλειοψηφία συμβουλεύουν με το να βγει η τηλεόραση από το σπίτι διότι πέρα από την καταστροφή στην οποία συνεισφέρει αποτελεί και ένα τεράστιο χάσιμο χρόνου για την ζωή του πιστού. Αρκετοί άλλοι όμως είναι της άποψης ότι η τηλεόραση μπορεί να υιοθετηθεί σύμφωνα με τους Ισλαμικούς κανόνες.  Αυτό σημαίνει έλεγχος και συγκεκριμένες επιλογές στο τι παρακολουθεί κάποιος (ειδικά για τα παιδιά).

Ας μην γελιόμαστε όμως, η τηλεόραση είναι γεμάτη από αμαρτήματα. Είναι δύσκολο να υπάρξει έλεγχος και στοχευμένη επιλογή έτσι όπως γίνεται με το διαδίκτυο και τον υπολογιστή. Δεν είναι ακατόρθωτο αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο. Εξαίρεση θα μπορούσε να αποτελέσει μια «έξυπνη» τηλεόραση η οποία είναι συνδεμένη στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιείται σαν κεντρικός υπολογιστής που θα παίζει διαλέξεις των λογίων, Κοράνι, παιδικά προγράμματα χαλάλ, ωφέλιμα ντοκιμαντέρ, ειδησιογραφία κτλ. Σε αυτήν την περίπτωση όμως ακυρώνεται η ιδιότητα της σαν τηλεόραση και αυτό είναι προτιμότερο.

Όπως και να έχει οφείλουμε να αγωνιστούμε και να απαλλαχτούμε από αυτό που λέμε τηλεόραση με οποιονδήποτε τρόπο, με οποιαδήποτε εναλλακτική η προσπάθεια, μικρή η μεγάλη, έστω να γίνει μια αρχή

Εάν ωφεληθήκατε και σας άρεσε η ανάρτηση, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε ενισχύοντας το IslamForGreeks. Δείτε εδώ τους τρόπους που μπορείτε να στηρίξετε τις προσπάθειες

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Ιμάμης στο Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog


Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , ,