15 χρόνια IslamForGreeks

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Πριν 15 χρόνια, στις 10 Απριλίου του 2008 δημιουργείται η ιστοσελίδα μας. www.IslamForGreeks.org. Ο σκοπός μου τότε ήταν να δημιουργηθεί ένας διαδικτυακός χώρος που θα περιλάμβανε απαντήσεις σε όλες τις πολεμικές που δεχόταν το Ισλάμ. Όχι μόνο αυτό, αλλά κι ένας χώρος που θα λειτουργούσε ως πηγή για ενημέρωση και γνώση για το Ισλάμ στην ελληνική γλώσσα, για τους έλληνες και τις ελληνίδες και για κάθε ελληνόφωνο συμπολίτη και συμπατριώτη που επιθυμούσε να μάθει το Ισλάμ

Ήμουν 25 ετών θυμάμαι όταν είχα ως όνειρο το IslamForGreeks να γίνει μια αυθεντική και αξιόπιστη πηγή γνώσης σε μορφή διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας για το Ισλάμ για κάθε θεματολογία, από το θεολογικό κομμάτι ως και το απολογητικό (με την έννοια της υπεράσπισης του από τις πολεμικές).

Σήμερα, μετά από 15 χρόνια, στις 10-4-2023 και στην ηλικία πλέον των 40 ετών που βρίσκομαι, βλέπω με συγκίνηση και μεγάλη χαρά, το όνειρο που είχα τότε στα 25, όχι απλά να πραγματοποιείται αλλά να έχει ξεπεραστεί κατά πολύ το ταβάνι που είχα θέσει τότε. Και όλα αυτά με την βοήθεια και την ευσπλαχνία του Υψίστου   

Το ταβάνι ξεπεράστηκε κατά πολύ. Το IslamForGreeks  δεν πέτυχε μόνο να στέκεται ως η πρώτη και μοναδική αξιόπιστη πηγή του Ισλάμ στο ελληνικό διαδίκτυο και στην ελληνική γλώσσα, για διάφορα ακαδημαϊκά και πανεπιστημιακά κέντρα, για ερευνητές, συγγραφείς, θρησκειολόγους, για ατομικό προσωπικό ενδιαφέρον του καθένα στην αναζήτηση του, για τα υπαρξιακά του, για τον φοιτητή που κάνει μια εργασία στη σχολή του, για το άτομο που ασπάζεται το Ισλάμ. Σε αυτά τα 15 χρόνια το IslamForGreeks βοήθησε χιλιάδες ανθρώπους σε κάθε επίπεδο αναζήτησης, έρευνας, εκμάθησης, ακόμα και προτάσεων σε κοινωνικό επίπεδο.

Το IslamForGreeks.org όμως δεν είναι μόνο ένα διαδικτυακό κέντρο ισλαμικής γνώσης στην ελληνική γλώσσα. Κατέληξε να είναι κάτι παραπάνω. Είναι αυτό που δεν φαίνεται και τρέχει συνεχώς στο παρασκήνιο ασταμάτητα. Είναι ο ρόλος του πνευματικού υποστηρικτή για κάθε αδελφό και αδελφή μας, με πραγματική συμπαράσταση και στήριξη, ακόμα και στα προσωπικά προβλήματα.

Αυτό είναι το σπουδαιότερο επίτευγμα του IslamForGreeks. Το να δίνει την δυνατότητα στα αδέλφια και τις αδελφές μας να παίρνουν ανάσα στήριξης, βοήθειας, προστασίας και συμβουλής.

Ξεκινάνε οι δέκα τελευταίες ευλογημένες ημέρες και νύχτες του Ραμαντάν. Με αφορμή αυτήν την εξαιρετική ευκαιρία: Προσκαλώ τους αναγνώστες, τα αδέλφια και τις αδελφές μας να υποστηρίξουν αυτό το έργο που σήμερα κλείνει 15 χρόνια παρουσίας και προσπάθειας.

Η μόνη πραγματική Ντάουα στην Ελλάδα μέσω της οποίας ακούγεται το Ισλάμ στην ελληνική γλώσσα. Η κατάλληλη χρονική στιγμή είναι η παρούσα που διανύουμε, οι δέκα αυτές τελευταίες ευλογημένες ημέρες και νύχτες του Ραμαντάν οπου οι ενάρετες πράξεις έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα και σπουδαιότητα.

Δείτε εδώ τους τρόπους με τους οποίος μπορείτε να συνεισφέρετε: https://islamforgreeks.org/donate/ 

Για οποιαδήποτε απορία – ερώτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ: https://islamforgreeks.org/contact/

Ας βοηθήσουμε όλοι, με την άδεια του Υψίστου, να κρατήσουμε όλο αυτό το υλικό και την προσπάθεια, να αναπτύσσεται και να αυξάνεται για άλλα 15 χρόνια και περισσότερο

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog


Categories: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tags: , , ,