Ελληνίδες που ασπάστηκαν το Ισλάμ: Η ιστορία της Εύας- يونانية تعتنق الإسلام

Ακολουθεί η ιστορία της αδελφής μας Εύας για το πως ασπάστηκε το Ισλάμ

Ως Χριστιανή, πάντα είχα αγάπη και φόβο για τον Θεό και πάντα Τον ξεχώριζα, από τον προφήτη του Ιησού. 

Alhamdulilla, ποτέ δεν αποδέχτηκα το ρητό «Ο Θεός έχει γιο» και το πιστεύω των 3 προσώπων σε ένα. 

Το καλοκαίρι του 2022, άρχισα να έχω την επιθυμία, την ανάγκη να συνδεθώ με τον Θεό, έτσι αγόρασα και διάβασα για πρώτη φορά την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Ομως δεν ένιωσα τίποτα. Ό,τι κι αν έψαχνα να νιώσω, δεν ήταν εκεί. 

Έτσι, αποφάσισα να αγοράσω και να διαβάσω το Κοράνι αναζητώντας επικοινωνία με τον Θεό, χωρίς να σκεφτώ ούτε για μια στιγμή το γεγονός να αλλάξω θρησκεία. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. 

Έτσι, άρχισα να διαβάζω το Κοράνι (μετάφραση) σιγά σιγά και από το πουθενά άρχισα να νιώθω τη σύνδεση που έψαχνα. Όμως δίσταζα. 

SophanAllah, δεν θα ξεχάσω ποτέ, ήταν μια μέρα που αναρωτιόμουν και έλεγα “Νιώθω κάτι, είναι σαν να βλέπω το τέλος του δρόμου αλλά δεν πάω. Έχω αμφιβολίες και δεν θέλω να ακολουθήσω κάτι που μπορεί να μην είναι αλήθεια, γιατί δεν θέλω να προδώσω τον Θεό». Την ίδια μέρα γυρνώντας από έξω, είπα να συνεχίσω να διαβάζω το επόμενο κεφάλαιο (49 – Τα Ιδιαίτερα Δωμάτια – Ελ Χουτζουράτ). 

SophanAllah, η 1η σούρα που διάβασα από το El-Xoujourat ήταν “Πιστοί, μην αμφιβάλετε την εντολή του Θεού και του Αποστόλου του. Να φοβάστε τον Κύριο ο Οποιος ακούει και βλέπει τα πάντα”. SophanAllah! 

Ο φόβος μου εξαφανίστηκε εκείνη τη στιγμή. Ήξερα πως το μυαλό μου κατανοούσε τα πράγματα κατά αυτόν τον τρόπο, επειδή ο Allah με καθοδηγούσε. 

Alhamdulillah, από εκείνη την ημέρα προετοιμαζομουν μαθαίνοντας τις προσευχές, έως ότου τελειώσω το Κοράνι και πω το Shahada λίγο μετά το Ραμαζάνι. Παρεπιπτόντως, νήστευα όλες τις 30 μέρες, γιατί ένιωθα την ανάγκη να το κάνω. 

Alhamdulillah, προσεύχομαι και τις 5 προσευχές από την αρχή στα αραβικά. Δεν είχα κανένα δισταγμό να αλλάξω την εμφάνισή μου, η υποταγή στον Allah τα έκανε όλα τόσο εύκολα και όμορφα. 

Η οικογένειά μου δεν γνωρίζει τίποτα. Διστάζω γιατί ξέρω τι αντιπαραθέσεις θα έχω. 

InshAllah, θα βρω το θάρρος να τους το αποκαλύψω κάποια στιγμή.”  

Για περισσότερες ιστορίες Ελλήνων/ιδων που ασπάστηκαν το Ισλάμ, δείτε εδώ

Σε περίπτωση που έχετε μια ιστορία να αφηγηθείτε για το πώς ασπαστήκατε το Ισλάμ επικοινωνήστε μαζί μας εδω



Categories: ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tags: , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading