Το δικαίωμα της γυναίκας στο Ισλάμ για έναν όμορφο σύζυγο

Άχμαντ Ελντίν

Είναι εκπληκτικό μερικές φορές ( αν όχι όλες τις φορές) να βλέπουμε την προπαγάνδα των αντι-ισλαμιστών να καταστρέφεται από τα ιερά κείμενα του Ισλάμ. Το θέμα της γυναίκας, και συγκεκριμένα για τα δικαιώματα της στο Ισλάμ, είναι από αυτά που συζητιούνται έντονα μεταξύ Μουσουλμάνων και ισλαμοφοβικών.

Έχουμε μιλήσει και γράψει αρκετές φορές στην παρούσα ιστοσελίδα για το θέμα «Γυναίκα και Ισλάμ» και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε κάθε φορά με καινούργια στοιχεία και επιχειρήματα. Παρακάτω ακολουθεί ένα μικρό κομμάτι από τα γραπτά της Ισλαμικής πίστης που δείχνουν ένα βασικό δικαίωμα της Μουσουλμάνας γυναίκας πριν 1400 χρόνια! Ένα δικαίωμα που η γυναίκα στον δυτικό κόσμο ακόμα και 50 με 100 χρόνια πριν μόνο να το ονειρευόταν μπορούσε. Το δικαίωμα για έναν όμορφο και ευπαρουσίαστο σύζυγο.

Ο Abdur Rahman bin al-Djawzi al Hanbali είχε γράψει:

«Καλό είναι για τον πατέρα να βρει έναν όμορφο και ευπαρουσίαστο σύζυγο για την κόρη του. Μια γυναίκα θέλει ότι θέλει και ένας άντρας ( δηλ όπως οι άντρες θέλουν μια όμορφη γυναίκα, έτσι και οι γυναίκες θέλουν έναν όμορφο άντρα.)»

Ο az-Zubayr bin al-Awam αφηγήθηκε ότι ο Προφήτης Μουχάμαντ ( η ειρήνη του Θεού να τον συνοδεύει) είπε:

«Παντρεύετε τις κόρες σας με άσχημους και απωθητικούς άντρες; Σίγουρα θέλουν αυτό που θέλετε και εσείς.» ( πηγή: Abdur Razzaq στο Al-Musannaf 10339)

Ο Umar Ibn Al Khatab, ο γνωστός μαθητής και οπαδός του Προφήτη είπε:

«Μην παντρεύετε τις κόρες σας με απωθητικούς άντρες. Επιθυμούν για τους εαυτούς τους ότι επιθυμείτε και εσείς για τους εαυτούς σας» ( πηγή: Ahkum un Nisa σελ 103)




Categories: ΙΣΛΑΜ

Tags: , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading